Yıllar Sonra Gitara Dönüş ( Gitar Seçimi "yardım")

• Konuyu açan Konuyu açan Sakinov
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Herkese selam bu benim forumdaki ilk açtığım konu.
Bir çok sebepten dolayı 10 - 15 sene kadar önce gitarı malesef bırakmak durumunda kaldım. Şimdi düşünüyorum da çok büyük bir kayıp zaman benim için. Hayatta hiç bir şey geç olmamalı. Bulunduğum noktada (yaş 35) artık eski hayallerim kalmasa da hobi olarak müzik ile özellikle gitarla ilgilenmek istiyorum.

Satın alacağım yeni gitar ve amfi ile hedeflediğim müzik daha çok Blues Rock ve bazen de Old Scholl Rock ( Metallica-Ac/Dc-Megadeath- Scorpions-İron Maiden vs )

Yıllar sonra alacağım ilk gitar olarak çok fazla uçmak istemiyorum çünkü belki düşündüğüm kadar yol kat edemem. O yüzden 1000 euro civarı bir gitar düşünüyoum.

Aklımdaki ilk gitar = ESP LTD Ec - 1000FM Amber Sunburst ancak bu gitar ne derece Blues Rock için uygun bilemiyorum.

Diğer düşündüklerim; Epiphone Les Paul Standart 50 ve PRS Se McCarty 594 ...

Birkaç gün önce bir müzik mağzasını ziyaret ettim. LTD ve Epiphone Les Paul kasalarını elime aldım. Açıkçası Epiphone klavyesini pek beğenmedim. Ben daha çok arka yüzeyi düz kalavyeleri beğeniyorum ve klavye meselesini çok kafaya takan biriyim. Çok ince ve arkası tam C formatında olan klavyeler bana rahat gelmiyor. LTD klavye bana daha rahat geldi.

Sizce bu 3 gitar arasında bana en çok uyacak yada beni mutlu edecek gitar hangisi olur ? Yada sizlerin tavsiye edeceği gitar nedir ?​

Ec 1000 sabit köprülüsü olan versiyonu tavsiye ederim hocam dilediğin gibi akordu istediğin akorta çekersin tel değiştirerek hemde seni ton kalite olarak tatmin eder başka gitar almayı düşündüğün zaman olursa da onu da floyd köprülü alır devam edersin ama ilk gitar için sabit köprü olması şahsi görüşüm seni daha mutlu edecektir

Ec 1000 Seymour duncan pick leri ile candır 😊

IMG_9828.webp

epiphone bence zaten yaramaz... PRS de ne yalan söyleyeyim S2 veya üstü değilse yani SE tercihim olmaz... bu forumda ciddi bir EC-1000 merakı var ve kesinlikle de karşılıksız değil ... farklı zamanlarda en az 5 LTD EC-1000 Deluxe modelim oldu, tek kusur sayamam

Hocam forumdaki abilerim daha iyi yorum yapacaktır ama Ec-1000 candır. 1.5 yıl kadar oldu alalı her gün en az 1.5-2 saat kadar calmışımdır yani hatrı sayılır miktarda vakit geçirdim diyebilirim. Çalım rahatlığı olarak ben çok rahat ediyorum ama 24.75 skalada 24 perde alışık değilseniz ilk başta bi alışma süresi isteyebilir. Bana öyle olmuştu en azından. Başka sorun olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Naçizane

Vakit ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim .. EC-1000 Avrupa da 1100 euro belki 300 daha verip Fender Stratt alabilirim diye de düşünüyorum. Kafam karışık ...

Geri