Aslında böyle tavsiyeler bekliyordum bu başlığı açarken. Yani şunu değiştirirsen en etkili olur gibi şeyler. Ben de şu anda öyle bir şey düşünüyorum aslında. İyi, güvenilir bir luthiyer bulursam gitarı götürüp önce fret değişimi yaptırmayı düşünüyorum.
En azından güzel bir tesviye ve sap-entonasyon ayarı gitarın felaket şekilde tutuşunu değiştiriyor, gitar net olarak sınıf atlıyor. Öncelikle kullanılabilirliği halletmelisin. Fretleri değiştirmene bence gerek yok, işini düzgün yapan bir luthiye zaten yol gösterir.
Manyetik, potans değişimi filan kolay işlem, elektronikten biraz anlasan veya youtube'dan izleyerek halledebilirsin.
Kişisel olarak Rıfat Türen'i önermiyorum, biraz para canlısıdır, Fatih Yılmaz'a gidebilirsin, inanılmaz iyi niyetli bir lüthiyedir. Ayar sonrası da desteği devam eder, memnun kalmadığın bir şeyler olduğunda sorununu anlatırsan, ücret bile talep etmeden sorununu çözer. İşleri çok kısa sürede hallolur. Bir luthiye tesviye için bile 3 gün sonra gel diyebilir. Fatih hoca 2 saat sonra gel, teslim edeyim der. Eli çabuktur ve atolyede 1 dakikasını bile boşa harcamaz, devamlı çalışır. 1 gün yanındaydım, temposu beni yordu. Bunun harici Ekrem Özkarpat iyidir. Kadıköy'de de Feridun Tanrıkut iyidir.