- Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaydı DAW'a aktarıp dinledim, bahsettiğin 3 noktada baskın bölgesi 450 hz civarı oluşan mikrofonik şişme var. Bu duyduğumuz kaydı efektsiz olarak DI kuru sinyali olarak koyabilir misin soundcloud'a? Bir de öyle bakayım, ayrıca bir Amp Sim'den de geçireyim bakalım ne olacak? Neural DSP başka türlü duyurdu demişsin onu da aklımda tutarak bakayım. Ben demosunu kullandığımda programı tutmadım, efektleri güzel ama dinamik diğerleri gibi, neyse ayrı konu, dağıtmayayım.
Neural Dsp kıyaslamasını da dinledim, evet Si telinde dediğin gibi toplam sesden geriye harmonikler kalıyor gibi oluyor. Madem bir amp simde oluyor diğerinde olmuyor bir de DI olarak bakmak lazım. Ama en pahalı gitarlarda bile notalarda belli pozisyonlarda var bu sıkıntı, ana sesin sönüp zayıflamasını kastediyorum.
Dosyaların hiç birini kaydetmemiş, render edip çıkmışım. İkinci dosya daha basit olduğu tekrar çaldım DI üzerinden hiç efekt vermeden.Bu 400-500 hz bölgesi hem gitarda hem diğer başka seslerde hep beladır, uğultuyu bir yere kadar EQ ile halletmekten başka çare de yok. Ama manyetiklerin zamanla saçmalaması gibi sorunlar varsa ki vardır bunu ayrı tutuyorum.
Core'a kıyasla DSP sinyale arayüzde göremediğin bir müdahele yapıyordur, mesela sinyali kompres edip derleyip topluyordur, o yüzden kusuru daha az veya hiç duymuyorsundur. Ama buna DI'ı dinleyerek karar vermem lazım, duyabilirsem.
Ayrıca gitarı akustik olarak dinleyince de böyle sönüp gitmeler duyulur, hatta honky ton da duyulur, senin osiloskop dediğin sesler masif gitarda bile kulağı gövdeye yaklaştırınca geliyor buram buram. Bazen burguları ve sapı da dinleyerk kontrol ediyorum, nereden geliyor bu acaip titreşim diye🙂
Malum o son notada (12. perdedeki B) Core'un belli bir amfi modeli bayağı saçmalıyor. "Gövdesi kayıp" gibi duyuyorum notayı. Hem sap hem köprü manyetiğinde çaldım.
Kullanıcının biri (önceden belirttiğim dediğim üzere...) "X" isimli amfi modellemelerinde sinyalin farklı işlendiğini belirtmiş. Ben ham sinyalden ziyade Core'un proses şekli bozuyor diye düşünüyorum. Çünkü Core üzerinde de başka amfi modellemesi ile bu kadar rahatsız edici değil.