Diğer 2 arkadaşı bu sabah gidecekmiş. Az önce konuştuk. Onlar ülkede kalmışlar yani herhangi bir seyahat yapmamışlar. Ablam durumu anlatmış bu sabah hep birlikte gideceklermiş onlar adına var mı? Yok mu ? Araştıracaklarmış. Biraz araştırmışlar yüksek ihtimal hepsine bu şekilde bir işlem yapılmıştır denmiş. (Bizde gece orada sabah şuan bu arada. Sonra anlatım bozukluğu olunca karışıyor )Peki diger kisiye sormuslar mi bu 1 gitar 1 kafa 1 kabini kime goturuyosun diye?
Yada soyle sorayim, cezayi 1 kisinin getirdikleri uzerinden mi odediniz yoksa butun bu listeyi dahil mi ettiler?
Valla demezler. Bizdeki sorun postta yazdığım gibi gelişinden kaybolamıyormuş. Kişisel eşya gibi kayıtlanmış. Abd geri dönüşte gemiye binerken eşyalar kayıtlanmış sonra abd inerken gümrük kontrolde bunlar kontrol edilmiş. Ama kimse de dememiş ki siz bunlarla çıkış yapmışsınız nerede bunlar ne oldu diye. 2 yıl sonra pasaport kontrol sırasında ortaya çıkıyor polis sorguya alıyor. Hediye ettim diyor cezayı kitlemisler. Sende böyle olacağını sanmıyorum. Benimkisi yılan hikayesi. Çünkü ben geçen yıl 2 defa gittim gelirken gitarda getirdim her gidişimde hiç sorun yaşamadım.Almanyadan bir kafa amfi alıp gelmeyi düşünüyorum, kutusu ile getirebilir miyim o zaman, muafsa kutusu ile oradan almama birşey demezler değil mi?
Anladım, sağol açıkladığın için. Geçmiş olsun bu arada. Talihsizlik olmuş o kadar zaman sonra.Valla demezler. Bizdeki sorun postta yazdığım gibi gelişinden kaybolamıyormuş. Kişisel eşya gibi kayıtlanmış. Abd geri dönüşte gemiye binerken eşyalar kayıtlanmış sonra abd inerken gümrük kontrolde bunlar kontrol edilmiş. Ama kimse de dememiş ki siz bunlarla çıkış yapmışsınız nerede bunlar ne oldu diye. 2 yıl sonra pasaport kontrol sırasında ortaya çıkıyor polis sorguya alıyor. Hediye ettim diyor cezayı kitlemisler. Sende böyle olacağını sanmıyorum. Benimkisi yılan hikayesi. Çünkü ben geçen yıl 2 defa gittim gelirken gitarda getirdim her gidişimde hiç sorun yaşamadım.
Simdi 18 parca hediye de edilmez ama ciddi ciddi bunun pesine dustulerse 1 de ayni 18 de. Buyuk talihsizlik gecmis olsun... Digerlerini merak ettim haber verirsen sevinirim
ne hikaye bee
Ne yapmamı istiyorsunuz gençler ?Anneannemin kurgu değil dediği Hint dizisi.
Neredeyse 1 asır önce Al Capone nun hiç bir suçunu ispatlayamayan federal büro,vergi suçundan çökertmişlerdi kendisini ve çetesini.dünyada bulaşmak ve başını derde sokmak istemeyeceğin yasal oluşumların en başında ilk 10 içerisinde Amerikan IRS vardır.
Hani elinde silah benzinci soysan belki kaçak olarak yıllarca yaşarsın ama vergi kaçır hiç şansın yok.
Bizim saate göre sabaha karşı wp'den mesaj atmış ablam. Diğer 2 kişiye de kitlemişler. İşin daha da kötüsü bir devlet teşkilatı gibi bir şey varmış kaçakçılık büro gibi bir şeymiş sanırım. İş oraya kadar gidecek demişler. Organize hareket ediliyor gibi konuşmuşlar. Ablam temiz delirmiş bunca yıllık ömrümde işitmediğim küfürleri işittim sesli mesajında.
Neyse ki NCI ve FDA görevli doktorlar olmalarından dolayı sadece ceza ile yırtmışlar.
Sırtımı dayadığım yağlı bir kapı vardı kahrolasıca federaller bunu da elimden aldı. 🤣
Ama adamların sisteme bak. Uçanı kaçanı yakalıyorlar. Belgesel kanallarında izlerdim hep. Gümrük polislerini, Havalimanı polislerini falan düzmece derdim. Ama düzeni de düzüleni de bu sayede net görmüş oldum. 😁
Valiz versiyonunu duymustum.Meşhur hikaye vardır ya... adamın biri bir ufak el çantası ve bisikletiyle her hafta 2-3 kere sınırdan geçiyormuş. Gümrük şüphelenmiş yıllarca var bu herifte bir pislik diye sürekli gözlemlemişler ama arama tarama bir şey de yok üstünde... seneler sonra bizim adam yaşlanmış geçmez olmuş, Gümrük memuru da emekli olmuş ulan hadi artık söyle kesin bir iş var sende bu kadar ne gittin geldin, üstünü başını aradık, sen kesin bir şey kaçırıyordun ama ne demiş... adam da bisiklet kaçakçısıydım demiş.
Güçlü ekonomi güçlü ülke abi. Özeti bu işte.