Evet o durumu duyduğum için bir şey de alamıyorum baya şanssızımdır şu an bi solar gitarım veya 7 telli hayvani harley benton Vs olurdu gitarım gerçi bc richin tadı da bi başka en garantisi galiba önceden gümrük memuru bi tanıdığın olacakThomann’dan enstrüman kablosu, harley benton vintage kabin ve birkaç yedek parça (straplock, manyetik vb.) sipariş etmiştim. Yaklaşık 40 gün sonra elime ulaştı. Sadece %18 vergi ödedim. Eğer amfilerde diğer ürünlere nazaran ek %30 vergilendirme varsa bilemem. Ben de %18 + %30 ödediğini yazanları okuduğum için temkinliydim. Kabinin üzerinde ya da önünde amfi belirtisi olmadığı için extra vergilendirme olmamış olabilir.
Benim asıl düşündüğüm, eğer böyle bir şey varsa gümrük memuru bunun ayrımını yapacak yetkinliğe sahip mi? Çünkü teslim alırken işlem yapan görevliye danıştığımda aldığım tek cevap “sadece %18 oluyor” oldu. Spesifik bir cevap alamadım. Yarın tekrar sipariş etsem bir diğeri “hayır kardeşim buna extra %30 ya da %20 ödemen gerekiyor” diyebilir.