Yurtdışından Gitar Almak

Merhabalar
İtalya seyahatim olacak,gitmişken elektro gitar almayı planliyorum ancak kafamı karıştıran noktalar var,avrupa havalanı çıkışında tax free alsam bile Türkiyede havalanı gümrüğünde işlem yapıp vergi vermem gerekiyor mu,kimi kaynaklarda tek gitar kişisel eşya olarak göründüğü icin vergiden muaf yaziyor ancak bazı yerlerde 430 euro sınırı gördüm,yurtdisi alışveriş deneyimi olan varsa yazabilir mi

Forumda defalarca soruldu ve cevaplandı ama kısaca:

İtalya'dan çıkarken tax free geri al ama açılmamış ürünü görmek isteyebilirler.
Sonra uçak için tavsiyem; hardcase kabine alamazsın net. Aşağı bagaja da gitar vermek riskli. Ben boş hardcase'i bagaja verip ucuz bir kılıfla gitarı kabine aldım. İnince büyük bagaj bankosundan case'i teslim ederler, konveyöre gelmez.
Uçağa erken bin, kafaüstü dolaplar dolmadan hemen yerleş, sonra gelenlere ve/veya kabin ekibine gitar olduğunu hatırlat ki itip kakmasınlar. Geç bineyim üste koyayım dersen kutular dolar kimse takmaz senin gitarını, büyükmüş bu aşağı bagaja alalım derler üzülürsün.
Bazen kabin içinde bir bölmeye filan alıp yardımcı oluyorlar ama uçak kalabalıksa filan kimse uğraşmaz senin nazınla, gerçekçi olarak sen önlem al.

Jelatin, etiket vs sök ve elinde "kişisel müzik enstrümanın" ile ülkeye giriş yap. X-ray'e sokarlar case görünce büyük ihtimal. Ne bu derse, gitaristim abi de geç. Kaça bu, fatura kıl tüy diyen olursa ki hiç sanmam... ne faturası abi gitaristim işte bununla geziyorum de geç.

Forumda defalarca soruldu ve cevaplandı ama kısaca:

İtalya'dan çıkarken tax free geri al ama açılmamış ürünü görmek isteyebilirler.
Sonra uçak için tavsiyem; hardcase kabine alamazsın net. Aşağı bagaja da gitar vermek riskli. Ben boş hardcase'i bagaja verip ucuz bir kılıfla gitarı kabine aldım. İnince büyük bagaj bankosundan case'i teslim ederler, konveyöre gelmez.
Uçağa erken bin, kafaüstü dolaplar dolmadan hemen yerleş, sonra gelenlere ve/veya kabin ekibine gitar olduğunu hatırlat ki itip kakmasınlar. Geç bineyim üste koyayım dersen kutular dolar kimse takmaz senin gitarını, büyükmüş bu aşağı bagaja alalım derler üzülürsün.
Bazen kabin içinde bir bölmeye filan alıp yardımcı oluyorlar ama uçak kalabalıksa filan kimse uğraşmaz senin nazınla, gerçekçi olarak sen önlem al.

Jelatin, etiket vs sök ve elinde "kişisel müzik enstrümanın" ile ülkeye giriş yap. X-ray'e sokarlar case görünce büyük ihtimal. Ne bu derse, gitaristim abi de geç. Kaça bu, fatura kıl tüy diyen olursa ki hiç sanmam... ne faturası abi gitaristim işte bununla geziyorum de geç.
Teşekkürler cevap icin,yönetmelik sık sık değiştiği icin emin olmak istemiştim, snakebyte almayı planliyorum ,aklıma direk hardcase ile alt kisima göndermek vardi,ama cevabınızı duyunca tereddüt ettim,o gitara kafaustu dolaba koymak icin uygun kilif bulabilir miyim emin olmadim baska model bakacagim sanirim

Eger jelatinli, kutulu, ambalajli degilse sorun olacagini sanmam. Sonucta ulkeden cikip oraya giderken yaninda goturmus olabilirsin ve bunun bir kaydi tutulmuyor.
Tax free oranları komisyon kesilince söylendiği kadar oluyor mu %15 16 civari,bir yorumda music store professional %10 civari yapiyor diye duydum,almanyaya gitmeyeceğim gerci ama komisyon firmasi benzer olabilir

Oğlan gelirken gitarını Hollanda'dan getirdi. Ben hardcase’i aşağıya gitarı kabine almasını söylemiştim. Gitarı yanına aldı Pegasustan bilet alırken müzik enstrümanı seçeneğini de seçmiştim. Neyse, sanırım kutuda da gitar var sanmışlar ve şöyle bir kafese koymuşlar. Bagajları alırken valiz banttan gelirken ,hardcase banttan gelmemiş biri ayrıca getirmiş. Ben orada olmadığım için işin detayını tam öğrenemedim.

4dade9a7-d268-45a6-8f02-c8dfed835498.webp

Ben de bu başlık vesilesiyle başka bir şey sorayım. Tax free mevzusunda iadeyi kredi kartına mı alıyorsunuz yoksa nakit mi? Kredi kartına iadede sıkıntı yaşayan var mı?

Geri