Yurtdışından manyetik getirmek ??

Merhabalar hocalarım , abilerim , kardeşlerim.
Mevcut gitarım Jackson JS32T randy rhoads.
Daha işin başındayım 6 aydır gitar çalmaya çalışıyorum. Özellikle Black metal ve metal çalmayı deniyorum. Biliyorum gitarım harika süper birşey değil , gövde klavye hep basit ağaçlar fakat şu an için Amerika dan bir arkadaşım önümüzdeki ay ülkeye gelecek.

Aklımda manyetik getirtmek var. Çünkü humbucker setler 210 dolar.
Seymour duncan black winter düşünüyorum.
Nazgul/sentient bir alternatif , di marzio d activator bir diğer alternatif , pegasus takım da bir diğeri. Aktif düşünmüyorum , kesme biçme olmasın diye. Gerçi youtube da gördüğüm bir video da hiç kesip biçmeden emg81/85 takım yerleştirilmiş. Pil için bile bir yer açılmamış hepsi pickguard altında halledeilmiş.

İlerde gitarımı değiştirsem de aldığım manyetikleri kullanabilirim düşüncesi ile. Böyle bir fırsatım varken manyetik getirtmeli miyim ? Getirtebilirsem sizce hangisini almalıyım ? Teşekkürler

210-240 dolar arası setler herhalde orada, yani ortalama %35-40 bir kar var set halinde alınınca buraya göre. ama yurdışından getirtecek olsam 4000 lira kar etmek uğruna burada olan bir modeli almazdım, atıyorum manyetik arızalı çıksa iade edemezsin. madem riske giriyorum (tamamıyla misal olarak) SD YJM fury getirirdim riskine değerdi çünkü türkiyede yok fiyat olarak da buradakinin yarısına.

210-240 dolar arası setler herhalde orada, yani ortalama %35-40 bir kar var set halinde alınınca buraya göre. ama yurdışından getirtecek olsam 4000 lira kar etmek uğruna burada olan bir modeli almazdım, atıyorum manyetik arızalı çıksa iade edemezsin. madem riske giriyorum (tamamıyla misal olarak) SD YJM fury getirirdim riskine değerdi çünkü türkiyede yok fiyat olarak da buradakinin yarısına.
Evet hocam fiyatlar doğru. 1300 yerine 8500 tl ye geliyor set. Dediğiniz marka modeli hiç bilmiyorum ama bakacağım. Fakat benim gitarım manyetik değiştirip upgrade yapmaya değer mi ? Ben bunun karşılığını ses olarak alır mıyım ? İleri dönük düşünmeli miyim gitar değiştirirsen ona da black winter ları takarım gibisinden ? Teşekkürler

Evet hocam fiyatlar doğru. 1300 yerine 8500 tl ye geliyor set. Dediğiniz marka modeli hiç bilmiyorum ama bakacağım. Fakat benim gitarım manyetik değiştirip upgrade yapmaya değer mi ? Ben bunun karşılığını ses olarak alır mıyım ? İleri dönük düşünmeli miyim gitar değiştirirsen ona da black winter ları takarım gibisinden ? Teşekkürler
Gitar güzel, klavyesi rahat ve gitarınıda seviyorsan değer tabi ki illa farkeder ama tabi ki amfi pedal vs bunlarla iyi desteklemelisin ki iyi sonuçlar çıksın.

Eyvallah hocam. Teşekkür ederim. Elimde ilk başladığımda aldığım blackstar id core v2 , ve boss metal zone mt 2 var. Artık zamanla da onlarda belki değişiklik yapıp seviye seviye parti parti gidebilirim iyileştirmeye.
Forumda gezinirken okuduklarım hep ters yorum olarak , başka arkadaşlara verilen cevaplarda o gitara harcama mı yapılır , o ağaçta manyetik hissedilmez, sat yerine yeni al gibisindendi. O yüzden hep kafam çelişkili idi. 😞

İyi bir manyetikle ses çıkışında iyi olmalı (amfi ya da monitör) ,yoksa çok anlamlı olmaz.

İlerde gitarını değiştirdiğinde manyetiklerinide değiştirerek kullanabilirsin sonuçta.

Gitar pek öyle manyetik moduna değer gibi durmuyor.

Ama ciddi ucuza geliyorsa getirtmek mantıklı. Türkiye fiyatını vs bilmiyorum.

Ben olsam mümkünse kutuyu açmadan manyetikleri iyi bir karla satmaya çalışırdım.

Gitarı da satardım. Sonra tüm parayla bir tık iyi bir gitar alırdım.

Manyetik değişimleri her zaman iyi sonuçlar vermiyor maalesef, hele nispeten ucuz gitarlarda.

bu arada manyetik
ya açıkçası değer mi kısmı çok sorulması gereken bi soru değil, kötü gitara iyi manyetiğe gerek yok mantığını da anlamıyorum çünkü manyetik gitardaki en portatik aksam diyebiliriz. al kullan beğenmezsen tekrar değiştir kenarda beklet veya sat, daha iyi bi gitar al ona yeniden tak falan her türlü değer kaybı olmayan bi parça. üstelik yine manyetikler bi gitardaki en kritik olmasına karşı en ucuz maliyeti ve ucuz işçiliği (luthiere taktırmak veya evde lehim varsa kendin takmak gibi) olan gitar aksamı. 250 bin liralık musicman jp13'ün üzerindeki manyetikleri 15 bin liraya alabiliyosun mesela. ama köprüyü almak taktırmak çok daha maliyetli. yani bu ucuz ağaç pahalı manyetik konusu lüzumsuz uzuyor bence forumda.

Önce anfinizi değiştirin ve mt2 den kurtulun derim ben. Minimum 12inch speakerlı güzel karakterli bir amplide tatmin edici ses alabilirsiniz. En azından varsa yaşadığınız yerde Katana veya Blackstar Silverline, Catalyst gibi anfileri deneyin. Zaten lambalı high gain bir ampli denerseniz Engl, Diesel başka bir boyuta geçtiğinizi farkedeceksiniz. Yani aklınızdaki ses değişimini öncelikli olarak anfi yapacaktır, manyetikler sadece daha belirgin harmonikli yada ataklı ses almanızı sağlayacak, hemen hemen aynı şeyi duyacaksınız.

bu arada manyetik

ya açıkçası değer mi kısmı çok sorulması gereken bi soru değil, kötü gitara iyi manyetiğe gerek yok mantığını da anlamıyorum çünkü manyetik gitardaki en portatik aksam diyebiliriz. al kullan beğenmezsen tekrar değiştir kenarda beklet veya sat, daha iyi bi gitar al ona yeniden tak falan her türlü değer kaybı olmayan bi parça. üstelik yine manyetikler bi gitardaki en kritik olmasına karşı en ucuz maliyeti ve ucuz işçiliği (luthiere taktırmak veya evde lehim varsa kendin takmak gibi) olan gitar aksamı. 250 bin liralık musicman jp13'ün üzerindeki manyetikleri 15 bin liraya alabiliyosun mesela. ama köprüyü almak taktırmak çok daha maliyetli. yani bu ucuz ağaç pahalı manyetik konusu lüzumsuz uzuyor bence forumda.
Kafamdaki soruların hepsine açıklık getirdiniz. Bende bunları düşünüyorum aslında. Şu anda Türkiye den yüzde 40 daha ucuza seti alabiliyorum. Takıp, kullanıp tatmin olmasam ( ya da çok büyük bir fark oluşturmasa da ) sökerim. Ve ya satarım ya da ilerideki alacağım güzel ağaçlı bir gitar için saklarım. Eyvallah hocam teşekkürler

Kafamdaki soruların hepsine açıklık getirdiniz. Bende bunları düşünüyorum aslında. Şu anda Türkiye den yüzde 40 daha ucuza seti alabiliyorum. Takıp, kullanıp tatmin olmasam ( ya da çok büyük bir fark oluşturmasa da ) sökerim. Ve ya satarım ya da ilerideki alacağım güzel ağaçlı bir gitar için saklarım. Eyvallah hocam teşekkürler
sen al hocam beğenmedim dersen ben senden satın alırım biraz da indirimle 😀

Önce anfinizi değiştirin ve mt2 den kurtulun derim ben. Minimum 12inch speakerlı güzel karakterli bir amplide tatmin edici ses alabilirsiniz. En azından varsa yaşadığınız yerde Katana veya Blackstar Silverline, Catalyst gibi anfileri deneyin. Zaten lambalı high gain bir ampli denerseniz Engl, Diesel başka bir boyuta geçtiğinizi farkedeceksiniz. Yani aklınızdaki ses değişimini öncelikli olarak anfi yapacaktır, manyetikler sadece daha belirgin harmonikli yada ataklı ses almanızı sağlayacak, hemen hemen aynı şeyi duyacaksınız.
Dediğiniz markalardan boss katanayı çok duymuştum. Fakat ilk sistem kurma aşamadında çok bütçe ayıramadığım için blackstar id core v2 alıp geçmiştim , pedal mt2 kötü müdür hocam. Yani anfi değiştirsem de boss mt2 yi yine de çıkarmalı mıyım ? Sizce

Birde bazı yorumlardan anladığım tabii ki iyi bir anfi ve iyi bir gitara geçmek bende isterim ama. Söylenilen anfiler 25-30k civarı ürünler. Benim almak istediğim manyetik takımı 8k civarı. Zaten 25-30k bir bütçe ayırsam ve bu amerika alternatifim olmasa belki ama , benim gitarım zaten tavsiye edilen anfi fiyatlarında. Yani bu anfilerden elbet güzel ses alacağım , tahmin ediyorum. Sizler deneyimlemişsinizdir zaten. Ama onu almak yerine gitarımı satıp , üstüne 25-30k ayırsam zaten 1000 dolar seviyesi gitarlara geçerim diye düşünüyorum.
Ki benim seviyem başlangıçta ve şu an için bu revizyonlar için erken diye düşünüyorum. Ama seneye yaz belki bir thomann gidip gelebilirim

Dediğiniz markalardan boss katanayı çok duymuştum. Fakat ilk sistem kurma aşamadında çok bütçe ayıramadığım için blackstar id core v2 alıp geçmiştim , pedal mt2 kötü müdür hocam. Yani anfi değiştirsem de boss mt2 yi yine de çıkarmalı mıyım ? Sizce
ben olsam mt2 yerine ya bir metal anfi preamp pedalı, yada her zaman işe yarayacak boost olarak da kullanılacak bir overdrive pedalı alırdım.

Geri