Yurtta kalıyorsan ve oda arkadaşın rahatsız oluyorsa çalmamaktan başka yapacak şeyin yok. Ağlayıp zırlıyor yazdığını görünce yardım etmeden vazgeçip gitmeyi düşündüm doğrusu. Ne demek yani o? Eğer amfi sesi rahatsız ediyorsa ya o amfiyi oda arkadaşınız odadayken çalmayacaksınız ya da parasını verip tek kişilik oda tutacaksınız. Gitar çalıyor olmanız size insanları rahatsız etme hakkı vermiyor maalesef. Eğer kulaklıklarla çalmak sorun olmayacaksa yapabilecekleriniz şunlar kısaca:
- Öncelikle iyi bir kapalı circumaural kulaklık almanız gerek. RTINGS'den kontrol edin, 80Hz ve 1200Hz arası olabildiğince dengeli olmalı. Shure SRH440 mesela ucuz ve iyidir.
- Sonra ya kulaklık amfisi, ya prosesör, ya load box ya da ses kartı alacaksınız. Amfilerin üzerindeki kulaklık çıkışları genelde berbattır, REVV gibi üst seviyelere çıkmadığın sürece de (REVV'lerde Two notes mevcut) düzelmezler. BOSS Katana uygun fiyatlara en iyilerdendir bu konuda bence ama o dahi epey kötü yani.
- Kulaklık amfisi olarak iki ürün var, başka düzgün alternatif yok şu an: Fender Mustang Micro Kulaklık Amfisi ve BOSS WAZA-AIR Waza Wireless Headphones
- Load box olarak şu var en uygun (en iyilerden bu bence): Two Notes Torpedo C.A.B. M+ Speaker Sim Bunu kafalarla kullanabilirsiniz, kombo amfilerde genelde kabin çıkışı olmadığı için onlarla kullanılmaz.
- Ses kartı alacaksınız ya da. Ucuza M-Audio M-Track Solo, düzgün bir şey istiyorsan da Audient iD4 Mk2 al. Yazılım olarak şunu öneririm, başlangıç için ideal (ilerisi için de ideal, en iyilerden): Amp Room
- Prosesör tarafının da sınırı yok. En ucuz kalite şu anda bence Nux MG-30. Daha üst seviyede Headrush MX5, Pod Go, HX Stomp, GT-1000 var.
Kulaklıkla ses kalitesi olarak en iyisi tartışmasız ses kartı alıp düzgün yazılımları kullanmayı öğrenmek olacaktır. İlerlemeye de açık, sonra kendi evinize geçtiğinizde monitörler alıp devam edersiniz. Ardından prosesör ve BOSS Waza geliyor. Load box amfiye bağlı, tek başına çalışan bir şey değil, en kalitesizi de Fender Mustang Micro ama Nux'un ve Vox'un benzer ürünlerinden kat be kat iyi o da.
Son olarak şunu da yazayım bari, kullandığınız penaya göre de telden gelen ses değişir. Jim Dunlop Jazz III Nylon benim en az ses çıkartan penam. Onu deneyebilirsiniz.