Zen Go Synergy Core Hakkında

Şu adamın incelemelerini epey beğeniyorum. Hep aynı format olduğu için karşılaştırma yapmak kolay oluyor: https://www.youtube.com/channel/UC0HrD4cTsQpAZ8KK9jPzzGg

Ben de yakın zamanda Audient ID4 Mark I'dan AXE I/O'ya geçtim. Reamping vs. gibi şeyleri merak ediyordum. Şimdilik memnun olmakla birlikte beni şaşırtan mikrofon preamplerinin gain açısından yetersiz olmasıydı. Elimdeki dinamik mikrofonlar bir yana, bazı condenser mikrofonlarda bile gain'i %90'lara getirmek gerekiyor ki mikrofon tekniğim kötü değildir. Gürültü yok değil. Gain o kadar açılınca duyuluyor. Benim için sorun değil çünkü ya ayrı mikrofon preamp'i ile kullanıyorum (tüplü cihazların modası geçmiyor 😀) ya da Rodecaster Pro ile alıyorum kayıtları. Bu tabii konuşma için, podcast ve radyo kaydı için. Vokal performansta daha az gain ile ilerlenir. Yine post processing de sorunu gidermek mümkün elbette.

Söylemek istediğim şu, bu tür kartlarda çeşitli tavizler mutlaka oluyor. Kendi adıma ben bunlarla yaşayabilirim ama meslek olarak kayıt kuyut işleriyle uğraşıyor olsaydım yukarıda bahsi geçen üst seviye kartları edinmek için şartları zorlardım.
Evet, ben de bu adamı yeni keşfettim, adresindeki ultra nerdy/geek kıvamında ve işin sayısal boyutuyla kafayı bozmuş sesçi arkadaşların tavsiye ettiğini görünce bakınmaya başladım.

Sağda-solda parayla değerlendirme yaptırarak şişirilen bir takım balon ürünlerin anlaşılması açısından çok faydalı bu arada site, tavsiye ederim. Mesela, başka pek çok balon gibi "uygun fiyata butik teknoloji" şeklinde şişirilen yakın tarihli bir başka ürünün ipliğini çok fena pazara çıkarmışlar. Black Lion Revolution denilen komediden uzak durun🙂 400 dolara satılan kart için D-A dönüşüm performansı o kadar kötü ki, bırakın profesyonel cihazları, herhangi bir tüketici ürün standardı açısından "berbat ve kabul edilemez" düzeyde çıkmış testlerde.

Conclusions
$400 for this? Really? The DAC performance is just horrid and unacceptable in any consumer device let alone professional. The ADC is better but operates at consumer voltage levels. Headphone output is the checklist feature as expected. So really, nothing to hang your hat on.

The Black Lion Revolution 2x2 is a big disappointment. If tuned by ear, I suggest getting a better protocol in place and at any rate, not produce the highly limiting input and output voltage levels.

Needless to say, I can't recommend the Revolution 2x2. There are so many better interfaces out there that deliver proper performance, not promise it and then miss it on so many levels.

Gerçekten ibret verici, insanın bir şey alası gelmiyor artık. Dijital audio kadar (görece) somut platformlarda bile bu kadar rahat numara çevriliyorsa, gerisini düşünmek istemiyorum.

Evet, ben de bu adamı yeni keşfettim, adresindeki ultra nerdy/geek kıvamında ve işin sayısal boyutuyla kafayı bozmuş sesçi arkadaşların tavsiye ettiğini görünce bakınmaya başladım.

Sağda-solda parayla değerlendirme yaptırarak şişirilen bir takım balon ürünlerin anlaşılması açısından çok faydalı bu arada site, tavsiye ederim. Mesela, başka pek çok balon gibi "uygun fiyata butik teknoloji" şeklinde şişirilen yakın tarihli bir başka ürünün ipliğini çok fena pazara çıkarmışlar. Black Lion Revolution denilen komediden uzak durun🙂 400 dolara satılan kart için D-A dönüşüm performansı o kadar kötü ki, bırakın profesyonel cihazları, herhangi bir tüketici ürün standardı açısından "berbat ve kabul edilemez" düzeyde çıkmış testlerde.

Conclusions
$400 for this? Really? The DAC performance is just horrid and unacceptable in any consumer device let alone professional. The ADC is better but operates at consumer voltage levels. Headphone output is the checklist feature as expected. So really, nothing to hang your hat on.

The Black Lion Revolution 2x2 is a big disappointment. If tuned by ear, I suggest getting a better protocol in place and at any rate, not produce the highly limiting input and output voltage levels.

Needless to say, I can't recommend the Revolution 2x2. There are so many better interfaces out there that deliver proper performance, not promise it and then miss it on so many levels.

Gerçekten ibret verici, insanın bir şey alası gelmiyor artık. Dijital audio kadar (görece) somut platformlarda bile bu kadar rahat numara çevriliyorsa, gerisini düşünmek istemiyorum.
Aman aman, tam rabbit hole dediklerinden. Hiç girmeyeyim o siteye.

SD-1 sanki SM7B'den pay çalma çabası gibi geldi. Malum, yeni "content creator" cenahta SM7B yoksa kapıdan çeviriyorlar. Tip falan aynısının beyazı, fiyat 100 dolar ucuz, üstüne bir de hazır EQ presetleri geliyor vs. Audio camiası sinekten yağ çıkaracak tabii.

Modelleme mikrofonları hakkındaysa genel olarak meh. Ben tam yaşlı amca olmuşum ya. SM57 ve iyi EQ ile yapılamayacak çok az şey var kanımca.
65thtq.webp

Ekipman değerlendirmesi konusunda ; internet ortamının en güvenilir , en doğru ve en itibarlı mecrası bence Sound On Sound (SOS) . Zaten adamlar uzun yıllardır bu işi yapıyorlar.

Ben bilmediğim bir ekipman konusunda bilgi almak için ilk oraya bakarım mesela. SOS dışındaki tüm mecralar bana yeterince güvenilir gelmiyor maalesef.

Merhaba zen go kullanıcısıyım vede çok gıcık bir sorunum var burda kullanan arkadaşlar varsa sormak isterim. Dip ses sorunum thoman da bir yorumunu da buraya kopyaladım aynı problem bu pc sistemi kaynaklımı yoksa başka kişilerde de oldumu. Laptop da sıkıntısız çalışıyor zen go dan önce focusrite 2i2 vardı gayet iyi çalışıyor du zen go dan sonra bu problem çıktı yaşayan varsa sorunu çözebilen varsa yardımcı olursa sevinirim. (Çok güzel seviye göstergeli küçük ekrana sahip. Ekran parlaklığında bir HATA vardı, <%100 olduğunda monitörlerde parazit oluşturuyor. Antilop, firmware güncellemesi ile düzeltmeyi başardı, ama hadi ama bu denenmemiş bir donanım.) Teşekkürler

Geri