don’t hate the player, hate the game diyorum.
Abi diyorum ki, 10 ayda %33 zammın açıklaması yok. Gelen vergileri de gösterdim. Elbette üstte de belirttiğim üzere yakında nefes almaktan bile vergi alacak olanlar da var ama tek başına "game" değil, oynayanlar da suçlu. Bu Fender'in fiyatında "oyun"un suçu %25 ise geri kalanı bizzat Zuhal'in suçu, işgüzarlığı. Bak şurada foruma takılanlar olarak gitara, müziğe belli bir kesime göre daha fazla vakit ayıran tipleriz ve burada bile %30 zam geldi normaldir deniliyor.
Zaten döviz aldı başını gitti. Her gün Squier Bullet mi alsam Ibanez GRX20 mi diye başlıklar açılıyor. O çöpü mü alsam, bu çöpü mü alsam gibi bir şey bu. Yurt dışında millet bunları hele bir bakayım şu gitar denilen şey neymiş diye falan alıp 2 ay sonra şömineye atıp yakıyor. Burada dövizin bu halinden sorumlu olanlar ve fiyatları şişirip şişirip duranlar sağ olsun millet çöpe mahkum kalıyor. Cidden üzülüyorum. Sonra firma sahibi röportaj veriyor, vergiler yüzünden gençlerimiz müzikten mahkum kalacak diye. Dalga geçiyorlar resmen.
2 sene kadar önce Zuhal'in ikinci elinden (Zuhal Outlet) gitar aldım. Orada baktığımda sıkıntı yoktu ama eve gelip aksiyon ayarı yaparken floyd'un alttaki pivot vidasının bir bölümünün inanılmaz aşındığını gördüm. Floyd'a dokununca köprü "çat" diye oradan kurtuluyor, sonra geri zorlayınca "çat" diye geri oturuyordu. Aşınmayan kısımda kullanırsan sıkıntı yok ama istediğim yükseklik ayarı tam da oraya geliyor.
Ertesi gün geri gittim. Bu arada ben mağazalardan bir şey alacaksam salağa yatarım. Böyle böyle gördük içlerini. Neyse, dedim ben buna ayar yapmaya çalışırken köprü böyle oldu. Bir nevi, "abi bu uf oldu" modundayım. Orada duran bir yaşlı adam (Zuhal'in sahiplerinin yakınıydı sanırım) ve bir de yüzünden, paçasından çakallık akan sorumlusu vardı. Bir de çalışan bir görevli çocuk, 20-21 yaşlarında. Çakal ilk çocuğa yönlendirdi baksın diye, bu çocuk baktı vidada sıkıntı var ya törpülenecek ya da değişmesi lazım dedi. Sonra çakalın olduğu masaya gittik, dedim arkadaş böyle böyle dedi. Çakal bir anda parladı, çocuğu öyle bir azarlıyordu ki zor tuttum kendimi. "Sen nasıl müşteriye yalan, yanlış bilgi verirsin? Sen kimsin?" gibi şeyler dedi. Sonra aldı eline alyanı vidayı yarım tur çevirdi, vidayı fazla "sıktığım" için böyle olduğunu söyledi. Ben de gitarı geri verip paramı almak istiyorum dedim. 2. el ürünlerde iade yokmuşmuş. Tamam dedim çıktım. Sonra Umur Sungunlu'ya ulaştım, dedim böyle böyle. Kaç yılım gitarla geçti, alenen yalan söylüyor, gitarı geri verip paramı geri almak istiyorum dedim. X kişi gitarda sorun yok dediyse doğrudur dedi.
Anlatsam daha neler çıkar. Kısacası, günahımı bile vermem bunlara ki, ekstradan 250 dolar daha vereyim.
🙂