end_of_beginning

Thrash Metal Tone Test with Amplitube 4 Mesa Boogie Dual Rectifier and Redwirez IRs by Doğuş ZEREN | Free Listening on SoundCloud

Selamlar. Bol Metallica-Master of Puppets albümü etkilenmeli bir sound yaratmaya çalıştım :D Amplitube 4 'ün Dual Rectifier simülasyonunu ve Redwirez IR'lardan Mesa Boogie V30 kabin seçtim. Görüşlerinizi merak ediyorum.
Bu arada gitar tonumun yapaylığı kısmına katılmıyorum :) Sonradan da bir kaç kez dinledim. Hedeflediğim sound zaten bu yöndeydi :) Üstlerde bir arkadaşım yazmış da ondan böyle bir şey yazdım :D
 
@end_of_beginning tamamdır akşam ben bakayım o pakete. Niye aynı anda 2 tane kullanmanız gerekti? Kanalı duplicate etmeyin, iki defa çalın ya da üşenirseniz 2. kanalın başına bir kaç ms gecikme/delay koyun. Distortionlu tonda TSE808 kullanılabilir. tone en kısıkta, volume ortada, gain de çeyrek açık şekilde bir deneyin. Amf olarak da menace diye bir vst var, onu deneyin.
 
Gitar tonunun da ufak eq ayarlarına ihtiyacı var. Kısmanız gereken frekanslar var. Fabfilter'ın eq plugin'i oldukça başarılı.
 
@end_of_beginning Ben 20 kere dinlemişimdir. Eq'suna kadar her şey güzel, işin o kısmıyla ilgili yazdım zaten :) Bu tarz programlar ile bir yere kadar olacak elbette, ben de Amplitube'u severek kullanıyorum ama ne olursa olsun bir miktar yapay oluyor drive ritim gitar tonları. Güzel mi güzel o ayrı.
 
@Slaytanic Hocam bas gitarda iki kere çalmak bence güzel olmuyor ya. Araştırdığım kadarı ile pek de tercih edilen bir method değil. Siz iki kere mi çalıyorsunuz ? Bu drive'lı ve drive'sız bası aynı anda kullanma youtube'da karşıma çıktı açıkçası. Ola Englund'un killer bass tone filan diye bir şeyleri vardı. Oradan öğrendim ilk. Sonra başka videolar'da da genelde o şekilde yaptıklarını gördüm. Bence işe yarıyor. Zaten çok az açık o drive'lı bass kanalının sesi. Ama o bile sound'a müthiş bir katkı sağlıyor (bence).

Gitarları 2 kere çaldım, sağa ve sola panladım. Gitarlarda ritm kanallarında en az 2 kere çalıyorum onlarda duplicate sevmiyorum. Gitarlarda da cubase'in kendi eq ayarlarından yararlandım. High pass ve low pass filterlar ekledim. Ama biraz daha tonu dizginlemek gerekebilir bence de. Bir takım frekanslar şimdi dinleyince beni de rahatsız etti. Hangi frekanslar onlar işte onu bilmiyorum :D Distortionlu tonda amplitube'un kendi tubescreamer'ini koydum. VST olan tse808'i denedim ama aşırı midli oldu. Bu ton için uymadı. Diğer kayıtlarımda çok kullanırım ama o plugini.
 
@forbidden_city Doğrudur hocam. Haklısınız. Tamamiyle gerçeğin aynısı diyemeyiz. Bende Peavey 6505+ 112 de var. Onunla elde ettiğim çoğu hissiyatı bu vst'ler ile elde edemiyorum. Ama kolaylıkl işte :) Ayrıca değişik sound'ları bedavadan deneme olayı da oluyor :D Bir de rahatça gecenin bir vakti kayıt alabilme şeysi de var tabi bu yöntemle :)
 
Yahu zaten onlarla Amplitube'u kıyaslamaya gerek yok :) Gerçek lambalı ya da transistörlü amfi gibisi var mı, bunlarla yapılacak en fazlası bu ayarda bence. Her şekilde yapaylık belli olsa da önemli değil ki, neticede bir sürü kolaylığı var ve evet bir sürü seçenek var, bazıları gayet başarılı. Hele hele Jazz Chorus'la yaptığım bir clean tonu var ki, rack tarafına da Fender'in kompresörünü yerleştirince çok iyi oluyor. Amplitube 4 gerçekten çok iyi ayarlamasını bilene ve siz onlardan birisiniz. Çatır çatır da çalıyorsunuz.

Ben de aynı mantık olabileceğinin en iyisi için preset biriktiriyorum vakit buldukça. Hep diyorum ama bu ton işlerinde en pis kısım ritm gitar drive sound'u. Orada ortaya çıkıyor her şey. Kayıtlarınız gayet temiz, özendiğiniz belli, ben takip ediyorum :)
 
@forbidden_city Çok teşekkür ederim hocam. Çok sevindim yorumlarınıza. Ya bu komple programlarda (Amplitube 4, Bias vs...) nedense kabin simülatörleri güzel olmuyor. Ben o konuda dertliyim bunlardan. Ben hepsini denedim ama hiç biri sonradan eklenen IR'lar gibi olmuyor. Özellikle Redwirez'ın kabin simülasyonları gibisi hiç bir all-in-one programda yok bence. Yoksa hepsinin preamp, efekt ve stombox modellemeleri gayet başarılı :) İş kabine gelince batırıyorlar ama :)
 
@end_of_beginning Valla ben mikrofon işiyle epey uğraştım zamanında, işimi görecek tonlar oluşturdum çok uğraşmıyorum Amplitube için :) Sizinki kadar tight değil hatta ritm gitar tonları. Ben de gaza gelip bir kayıt aldım kendi sistemimle, koyayım foruma :)
 

Medya bilgisi

Kategori
Performansını Göster!
Ekleyen
end_of_beginning
Eklendiği tarih
Görüntülenme
3,148
Yorum sayısı
22
Puanlama
4.50 yız 2 puanlama

Bu medyayı paylaş

Geri
Üst