• Arkadaşlar, Blackstar ID Core 10 amfimin adaptör kablosunun amfiye giren kısmını kırmış bulunmaktayım. Nasıl düzeltebilirim? Link yorumdadır
    Gitarı Olmayan Gitarist
    Gitarı Olmayan Gitarist
    Eğer o uçla aynı uca sahip feda edebileceğiniz bir ucunuz var ise mümkün. Çok zor olmaz. Yada elektronikçiden de bulabilirsiniz o ucu. Havya kullanmayı bilseniz yeter:)
    O.2.
    O.2.
    Gövdeyi ayırman lazım, böylece kablonun lehimlendiği yere ulaşabilirsin. Düz tornavida ile biraz kastırmak, yer yer ufak tefek kırarak açmak mümkün. Daha sonra kırık kablo ucunu kesip tekrar lehimleyeceksin ve en son japonla adaptörün gövdesini yapıştıracaksın. Açtığında seni neyin beklediğini kestiremiyorum, en son yaptığım laptop adaptörünün içi dolgu ile kaplıydı.
    Wuthred
    Wuthred
    Sorun değilmiş arkadaşlar, yardımlar için çok teşekkürler. Yakınlardaki bi' tamirci 10 dk'da halletti 8 liraya :)
    masterofmasters
    masterofmasters
    Gitarın modeli Jackson Fusion SS USA.. Ben de Japon'u var.. SRV'de denemiştim bunu, galiba 2008 yılıydı .. Almadığıma çok pişman olmuştum sonradan.. Forumda da 2006 filan gibi satılıktaydı..
    Wuthred
    Wuthred
    Teşekkürler :) Tüm özelliklerini biliyorum, 91 yapımı, Bolted Steel, benim eski gitarım(Video da benim zaten, 2007'den kalma), 2008'de satmak zorunda kalmıştım, izini kaybettim. Çok özledim keratayı, manevi değeri çok yüksek benim için, durumumu düzelttiğimde geri almak istiyorum, o yüzden arama çalışmalarına başladım şimdiden :)
    Telleri dün zeytinyağı ile temizledim. Bu akşam teller hala çok güzel, kaygan ve temiz. Fakat pinch harmonikler cılız osuruk gibi olmuş...
    • Beğen
    Tepkiler: KoNt87
    Wuthred
    Wuthred
    Günde 2-3 saat arası çalışıyorum haftaiçi, haftasonları 4-6 arası. Ayda 1 değiştiriyorum normalde, 2 set daha yedek tel var zaten, ama asıl sorun zaten tellerin kaymaması :) Tek derdim o, şevkim kaçıyor teller direnç gösterdiğinde :D
    K
    KoNt87
    Hocam siz çok çalıyormuşsunuz 3 hafta bile iyi olabilir değiştirmek için :) ben faşistçe zevk alıyorum uçları nasır bağladıkça, ud sesine dönmese sıkıntım yok aslında. Çelik fretler de kolay kolay aşınmıyor, amfisiz çalsam bile ud sesini sevmiyorum gitarda :D
    Wuthred
    Wuthred
    Gitarı Aralık'ın tam sonunda aldım, 2.5 ay oldu, 4. tel takımımı bitirmek üzereyim bugünlerde :D Ya ben 2010 gibi bırakmıştım gitar çalmayı maddi durum yüzünden tüm ekipmanı satmak zorunda kalınca. Araya bol sıkıntı girdi, dönemedim de çalmaya. Çok geride hissediyorum kendimi, çalışmak zorunda hissediyorum o yüzden bol bol :)
    Sansürcü yönetime de buradan tebriklerimi iletiyorum, mükemmel iş çıkartıyorsunuz, faşist iktidar sizinle gurur duyardı tanısa.
    Çok param olsa yapacağım ilk iş internet üzerinden gitar sipariş etmek olur. Sırf kutu açma heyecanını yaşamak için :)
    1 ay kadar önce Zuhal'den sıfır USA Fender Strat aldım. Gidip orada 0.10 tel taktırtsam, sap ve entonasyon ayarını da yaparlar mı ücretsiz?
    • Beğen
    Tepkiler: mertay
    Wuthred
    Wuthred
    @berdin123, dostum hangi mağazada yaptırıyorsun tel değişimini?
    goldenageofturks
    goldenageofturks
    @Wuthred, İzmir Çankaya mağazasında yaptırıyorum. Piyasa standartının üstünde güler yüzlü çalışanları var. Özellikle kısa saçlı olan abiye gidiyorum ben hep. İsmini gene unuttum her gittiğimde ona baktırırım gitarı.
    Wuthred
    Wuthred
    Keşke İzmir'de yaşıyor olsaydım cümlesini kurmam için başka bir sebep verdiniz bana ama ben İstanbul'da yaşıyorum. Çok teşekkürler tavsiyeler için :)
    Django Reinhardt dinledikçe gelen gain'i kısma isteği...
    Cepteki tüm para borçlara gittikten sonra gelen Pink Floyd dinleme isteği... "Money, get back..."
    • Beğen
    Tepkiler: CanberkPolat
    CanTe
    CanTe
    Borçlar kapanınca oluşan o rahatlama isteği de cabası... En azından benim öyle. Kira, aidat, yakıt, faturalar ödenince bir "fiuvv" diye ter atma sesi çıkıyor, rahatlıyorum :D
    Wuthred
    Wuthred
    1 tanesi gitar için olmak üzere 3 kredi ödüyorum şu an :D Yılsonunda 2 tanesi bitecek, o zaman o fiuvvv dersem ses ederim :D
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
Geri
Üst