Neverland(dreamtone)

Herkese selamlar;

Albümümüz Sojourn'un dükkanlara ulaşmaya başladığını öğrendik. :) Şu an için Ankara'da Dost Kitabevi (Kızılay) ve Shades Müzik ile İstanbul'da Akmar Pasajındaki dükkanlardan albümü alabilirsiniz.

Dükkanlarla ilgili gelişmeler oldukça iletmeye devam edeceğiz.

Saygılar, sevgiler :)
 
albüm enfes dün samsun medya fm de rock proğramı ziftli sütlaç da yer aldı her trackten 2 dk dinletildi ve gönderilen promo bir dinleyene armağan edildi,teşekkürler biz albumu samsuna gelince parasını verip alcaz gerçekten çok güzel olmuş :)
 
hacetteperockwebiin2ad.jpg
 
albümünüz hayırlı lsun ya utanç verici belki ama albümden daha yeni haberim oldu hayırlı olsun para biriktirebildiğim an alıcam ve çabuk olmasını umuyorum :) sadece isimde hurock üyesi olsamda tabiikii orda olacam şimdiden hepimize iyi eğlenceler :D
 
Bir kritik daha...

Bu yılki İTÜ Rock Festivali'nde belkide en çok dikkatimi çeken gruptu ; Dreamtone.Önceden grubun albümlerinin yeni sayılacak kadar kısa bir süre önce çıkması ve sevdiğim bir tür olan Progressive yapmaları benim meraklanmama daha da sebep oluyordu.Çünkü bildiğiniz üzere ülkemizde başarılı progressive grubu yok denecek kadar az.Ancak Ankaralı grup ; Dreamtone aradan sıyrılıp hemen kendini gösterebilecek kadar başarılı.Kuruluşu 2001 yılına denk gelen ve 2 yıl sonra çıkardıkları demo/debut albüm karışımı 11 parçalık " Unforeseen Reflections" yapımlarıyla ilk kez kendilerinden söz ettirmişlerdi.Grubun ismindende anlayacağınız gibi şarkılarında fantastik öğelere daha çok yer veriyorlar.Grubun vokali Oganalp Canatan , yeni albüm öncesi şan dersleri almış ve bu yeni albümde ; vokalin ne denli geliştiği ve daha bir yerine oturmuş amatörlük adına bir iz bırakmamış hissini size açıkca veriyor.

"Yazının devamını okumak için aşağıdaki bağlantıyı kullanınız."

Yeni albümleri "Sojourn" 2006 Mart ayında yani 1 ay önce Tavanarası Media tarafından çıktı.Grup stüdyo kayıtlarını bir çok türk grubunun tercihi olan "Midas'ın Kulaklığı" ' nda yapmış.Bence kayıtlar oldukça temiz ve anlaşılır.Sojourn 17 şarkıdan (ikisi akustik) oluşuyor ve tamamıyla konsept bir albüm.Arada bazı şarkılar tek başlarına öne çıkıp düzeni bozuyor gibi olsada bence iyi kotarılmış temiz bir iş olmuş.Ayrıca yeri gelmişken mastering'de daha önce Shadow Gallery, James Labrie(Dream Theater) ve Jordan Rudess(Dream Theater) gibi isimlerle çalışmış Jim Brick gibi önemli bir isim yatıyor.Buda albümün ne kadar profesyonelce hazırlanıldığının bir kanıtı gibi.

Vokal dışında diğer elementlere de değinirsek yeni davulcuları Emrecan Sevdin gruba çabuk ısınmış ve bunu konserde çok rahat bir şekilde gördüm.Ayrıca tebrik edilmesi gereken bir öğede klavye kullanımı (Guest ; Ozan Alpaslan) .Özellikle bazı yerlerde solo enstrüman olarak kullanmaları çok güzel olmuş.Sojourn'da liriklerin neredeyse tamamı Oganalp'ın elinden çıkma.Besteler gerçekten çok güzel.

Image Hosted by ImageShack.us Konsept albüm olduğunu söylemiştik peki ya konu ? Hikaye şöyle ; bir adamın ölümünden sonra sevdikleriyle tekrar beraber olmak için şeytanla anlaşma yapması.Yani sevdikleri uğruna sonsuz bir zulmü kabul etmesi gibi trajedik ve bir çok filmde ve oyunlarda kullanılmış bir konu (Hemen aklıma Painkiller geldi) .Ancak hikayedeki farklı karakterleri farklı vokallerle belirtmeleri ve ara ara dramatik konuşmaların olması gerçekten kendini sıradanlıktan kurtarıyor.Mesela "Come To Me" ve "The Mother" şarkılarındaki Tanrı adına konuşan Yasemin Genç gibi.Ayrıca aradaki dramatik konuşmaları yapan ve albümde guest sanatçı olarak katkıda bulunan Gary Wehrkamp (Amerikalı Progressive grubu Shadow Gallery klavye ve gitaristi) ' da var.Grup üyelerinden saymadığım gitarlarda ; Burak Kahraman,Onur Özkoç ve bass ; Efe Alpay.

Her ne kadar konsept bir albüm olsa bile arada bazı şarkılar akılda daha bir yer ediniyor ve öne çıkmayı başarıyor.Örneğin albüme adını veren ve aynı zamanda açılış parçası olan "Sojourn".Sonra "The Teaser" , "Reasons" ve "Behind The Face" ilk aklıma gelenler.Özellikle "Behind The Face" şarkısındaki beste ve vokalın kullanım şekli fevkulade.Toplamında 50 dakikalık bir ziyafet.Son zamanlarda hiç bu kadar başarılı bir Türk yapımı dinlememiştim.Albüm görsel olarak da kaliteli bir yapım.Kapak ve içerik booklet tasarımı için Kerem Beyit'i kutlamak gerek.

Son sözleri söylersek ; bir çok Türk grubuna nazaran Dreamtone'un konser performansı neredeyse albüm ile birebir ! Ayrıca grup elemanları çok canayakın.Bu rahatlıkla söyleyebilirimki ilerde başarılarını katlayarak daha da geniş kitlerere isimlerini duyuracaklar.Şiddetle tavsiye ediyorum herkese iyi dinlemeler...

www.dreamtone.net

Not : 8.8 / 10 Ali Şahin - Metal Street
 
Hayırlı olsun diyelim öncelikle... 15-20 dakika önce kesinleşti, resmi olarak yazabiliyoruz artık! Dreamtone Blind Guardian'ın ön grubu olarak sahne alacaktır! ;)
 
oncelikle bu habere cok sevindim. tebrik ederim hepinizi tek tek.
bugun(28 Nisan) Hacettepe Rock Senliklerinin 2. gününe gittim. ama 3. grup sahnedeyken rahatsizlandim,kendimi hiç iyi hissetmedim ve ordan ayrilmak zorunda kaldim.Bunun için üzgünüm.Emrecim senden de özür diliyorum. izlicem diye söz vermiştim.aksilik cikti. sizi izlemeyi gercekten cok istiyordum. başka sefere artik. :( :( :(
Albümle ilgili düşüncelerimi Emre'ye soyledim ama burdan da yazmak istiyorum.
Oncelikle ellerinize saglik gercekten cok basarili buldum albümü. Albüm kapagi tasarimi oldukca özgün ve başarili. parcalar tadinda sound da cok güzel. Albüm için gerçekten ugrasmissiniz ve bu albümün her halinden belli oluyor. tekrar tebrikler.
Baris
 
itü şenliklerinden istenmeyen sebeplerden dolayı boynum bükük ayrılmıştım ama bu konserde çok eğlendik çok iyiydi.programın kayması nedeniyle üzüldük,ses sorunları çıktı ağlamak üzereydik ama yine de dreamtone bizi çoşturdu.sesimiz kısılana kdar cırladık:) izlerken mest olduk.ve öğrendik ki blind guardianın ön grubu olcakmış daa çok sevindik!!oyy oyy. çok iyi şeyler hakediyosunz.tebrikler canlar,sevgiler:)
 
Cok basarılıydınız elinize saglık , cok keyif aldık dinlerken , Blind Guardian olayı da süper olmuş , güzel bir fırsat olucak sizin için ve iyi degerlendireceginizden eminim ;)
 
Geri
Üst