Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Ben gigmaster 15 kafa ve dsl 5 combo kullanıyorum. İkisi de güzel aletlerin ama ben marshall'ı daha çok seviyorum. Bir de marshall full lambalı gigmaster hibrit diyorlar ben pek anlamam amfi tasarımından kendi tespitim değil. İkisininde bir wat versiyonu var kısık seste kullanabilirsin. Ben evde dsl ofisimde gigmasterı rahat rahat kullanıyorum.
 
Madem konu başlıkta belirtilen amfilerin dışına çıkmış, ben de bir amfi önereyim. Laney IRT studio yu incelemenizi öneririm. Yaklaşık 1 haftadır evde kullanıyorum ve çok memnunum. Clean tonları eh işte, idare eder cinsten. Ne çok iyi ne de kötü. Ama drive tonları gerçekten çok tatmin edici. En yüksek gainde bile kesinlikle 'fizzy' değil, kütür kütür bir gain var. Fakat bir rectifier tonu değil, ama zaten aradığım ton bu değildi. Tamamen zevk renk meselesi. Engl Gigmaster 15 combo ya göre de üstünlükleri olduğunu düşünüyorum. Her şeyden önce full lambalı. Gigmaster gibi drive kanalı transistörlü bir devreden geçmiyor (Gigmaster öyle diye biliyorum, yanlış biliyorsam bilenler uyarabilir) Gigmaster gibi 1 watt opsiyonu mevcut. Tabi ki farkı kafa olması ve kabine ihtiyaç duyacak olmanız. Ama en azından istediğiniz kabini, tercihinize göre 12 inch bir kabini seçme şansınız var. Fiyatı özelliklerine göre çok uygun.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Ben, 85-95 arası american thrash metal tarzı ( Megadeth, Metallica, Iced Earth ) seviyorum ve daha çok tüplü amfi hevesim var. İkinci el olarak;
- "Fender'in Blues Junior III" ve güzel bir pedal "Electro h. metal muff" gibi bir ikili mi ?
- "Engl Gigmaster 15" , "Engl thunder 50" gibi pahalı seçenekler mi düşünülmeli ?
- "Crate Blue Vodoo 50 watt head" eski amfi + 500 tl idare eder 1*12 kabin+ atteneutor ( toplamda yaklaşık 1500 tl ) mi ? (riskli olması, bozulma vb., ev içinde çok yer kaplaması, odadan odaya taşınamaması ve yükses ses sorunu gibi durumlar var).
- "tech 21 trademark 30 watt" solid state mi ?
- "randall kh75" solid state mi ?
- "Blackstar ht1r" veya "ht5r" mi ?
- "Ibanez Tbx30r" veya "Ibanez Tsa15h" mi ?
Siz ne dersiniz, tecrübe ve bilgilerinize dayanarak ? Doğru kararı verebilmek için; fiyat/performans açısından, beni en azından 2-3 sene idare edebilecek, zevkle ve düzenli kullanabileceğim amfi'yi seçmek için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Sonuç olarak, öncelikle başınızı ağrıttığım için şimdiden kusuruma bakmayın ve size müteşekkirim. Gönül verenler bilir, biz yeni başlayanlar için bu aşama (ivmelenme) gerçekten maddi , manevi olarak oldukça yorucu. Sizlerin de yardımı ile, muvaffak oluruz umarım. :)
 
Benim tercihim engl'dan yana olurdu. Gigmaster denemedim ama thunder'in drivelari tatmin ediciydi -stratla bile-
Ibanezin drivelarini da cok begenirim tbx 15-30-65 serisini uzun bir sure calmistim.
Blues junior ile pek olabilecek bir is degil :) cok masraf edersiniz yapmak icin de, thunder minimum pedal sayisiyla en iyi verimi verir, bu durumda bjr den daha ucuz bile olabilir.
 
Merhaba 1nsanetr ve KoNt87,

İlginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim, alışverişten önce, aklımın bir köşesinde tutacağım. İyi günler. :)

Tbx için ben de artı veriyorum, kenarda bulunsun. Güzel bir hoparlörle çok dolgun tonlar gelir bir iki ayarla. Tarz olarak da tam istediğiniz kafalarda. Hard Rock adına, crunch tonlarda da pek başarılı değildir bana göre, gain'i açtıkça güzelleşir.
 
Arkadaşlar merhaba

Uzun süredir vox ac15 c1 amfi alnaya niyetlenmiştim thomanndan fakat thomanın son dakika golüyle fiyata 150 euro zam yapmasıyla kafamda soru işareti oluşturdu :) Vox ac15 c1 alternatif bakarken daha güçlü gain tonları olan marshall dsl 15c ile karşılaştım. Apartman dairesinde çalım için ve diğer kriterleriyle karşılaştırmanızı istesem ne dersiniz :) Bu arada güçlü gain tercihim fakat vox alırsam ihtiyacıma göre ek pedalla ihtiyacımı karşılarım diye düşünüyordum. Ayrıca reverb olarakta marshall dan daha tatmin edici sanırım.

Ek soru: tr de amfi satın almak için nereleri önerirsiniz?
 
Arkadaşlar gitarım ibanez 1570 Japon Prestige. Seymour Duncan manyetik modifiyeli. Genel olarak Dream Theater ve Rock - Metal sololarını çalıyorum akor tutup riff attığım azdır. Gitarda solo atmak hoşuma gidiyor yani :D Nasıl diyim solo çalmak için geliştirdim kendimi ve şuan Blackstar id 10 core amfim var baya yetersiz kalıyor bana 500 -1000 tl arasında amfi önerisi yapar mısınız
 
Arkadaşlar,
Squier Affinity Telecaster marka gitar almaya karar verdim yanına max. 800-900 lük amfi almayı düşünüyorum. Müzik tarzım : Genellikle alternatif rock dinliyorum. Böyle tele bir gitara nasıl bir amfi gider ? Teşekkür ederim.
 
Bir de ben telecaster alacağım ama bir telecaster gitar başlangıç için iyi bir seçim midir ? Müzik tarzımdan dolayı alıyorum ancak klavyesinin pek rahat olmadığı ve gitarın ağır olduğu söyleniyor tabiki sahne filan almayacağım o yüzden ağırlığı sorun değil de klavyesinin rahat olması gerçekten çok önemli. Bu konu hakkında da bir iki şey söylemenizi istiyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.
 
Selamlar,

Gecenlerde bunları deneyecegimi soylemistim. Yorumlarımı paylaşmak istedim. Kisisel goruslerimdir.

Blackstar idcore20:
Tum idcore serisinde olduğu uzere karanlık ses bu arkadaşta da mevcut. Bu karanlıktan kastım malesef o istediğimiz subwooferlardan gelen bas gibi degil. Bazen farklı ayarlarda clean vs sesin sanki gitar amfisinden degil de karanlık olmasına ragmen evdeki radyodan yada evdeki muzik sisteminden (stereo olayından bahsetmiyorum) geldigini hissediyorsunuz. Overdrive tonları da benim hissiyatıma gore başarılı değil.

Blackstar HT1 combo:
Bence eğer illaki Blackstar alınacaksa HT serisinden alınmalı. Çok canlı, tuşeye cevap veren tatlı bir karakteristiği var. Overdrive mevcut ama tabi herhangi bir modelleme yok. Paraya gore en mantıklı seçim HT1 head + kabin diye düşünüyorum.

Vox II:
En baştan söyleyeyim sevdim. Üzerindeki modellemeler Soldano yani SL OD dışındakiler bence gayet güzel. Clean, hele Fender twin çok şeker. Rectifier yani Double Rec diye geçiyor gayet başarılı. Brit 800 yani JCM 800 yine çok iyi. Sesler parlak ve distortion karakteristiği kaybolmuyor. Kesinlikle radyodan gelir gibi degil. Power knobu sayesinde (bir nevi attenuator) distortion i kaybetmeden sesi kısabiliyorsunuz ve bence harika bir ozellik. Ev için şu anda benim listemde 1 numara diyebilirim. VXI de usb yok. VXII usb ile geldigi için tercihim VXII den yana olurdu. VXII ye usb aracılığı ile ToneRoom ve JamVox yazılımlarını kullanabiliyorsunuz.

Vox VTX20:
Bu arkadaşta VXII in daha kallavi bir abisi. Preamp tarafında tüp mevcut. Modellemeleri aynı sayılır. Yine Power knob'u mevcut fakat distortion karakteristikleri yuksek volumlerde daha bir şekilleniyor. Sesi buyuk buyuk alabiliyorsunuz. Ev biraz daha musaitse (mustakil, alt kat boş vs) ve eğer ev dışında da arkadaşlarla çalınacaksa (garaj bahce okul belki kucuk bir studyo) tercih bu yönde olabilir. Yine usb aracılığı ile ToneRoom ve JamVox yazılımlarını kullanabiliyorsunuz. VT20+ yerine VTX seçimi bence daha mantıklı cunku aralarında pek bir fiyat farkı yok. Bu fiyat marjında VoX VTX20 gayet başarılı duruyor. Bu arada hatırlatmakta fayda var VXII ile aralarında da 200 - 250 civarı bir fark mevcut

Umarım yardımcı olur
 
Arkadaşlar merhaba. Blackstar ht1 kafanın 12'' hoparlörle düşük seslerdeki performansı nasıl acaba. Yani yine normal lambalı amfi gibi çok da mantıklı değil mi yoksa düşük seslerde transistörlü 1 amfi kadar mantıklı mı?. Çok drive aramıyorum amfide benim için önemli olan düşük seslerde güzel ton alabilmek. Drive işini pedalla halledicem. Bu konuda güzel 1 transistörlü al geç mi dersiniz yoksa ht1 seçeneği de aynı işi görür mü. Bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Geri
Üst