Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Hazır herkes fikir veriyorken benim de bir sorum olacak,Üst düzey bir prosesörün seslerini adam gibi verecek bir amfi araştırıyorum uzun zamandır.Hep karşıma tech 21 pe60 falan çıktı,üzerinde preamp olmadığı için çakışma olmuyormuş galiba...ve bu pe60 nın tm serilerinden farkı nedir.Bir de bu çakışma olayını fx loop lu bir amfiyle çözebilirmiyim.
 
acanon demiş ki:
Hazır herkes fikir veriyorken benim de bir sorum olacak,Üst düzey bir prosesörün seslerini adam gibi verecek bir amfi araştırıyorum uzun zamandır.Hep karşıma tech 21 pe60 falan çıktı,üzerinde preamp olmadığı için çakışma olmuyormuş galiba...ve bu pe60 nın tm serilerinden farkı nedir.Bir de bu çakışma olayını fx loop lu bir amfiyle çözebilirmiyim.
tech 21 pe 60 üzerinde preamp yoktur yani üzerinde drive , efekt v.s. hiçbirşey yok. sadece aktif eq var üzerinde gerçi bunada ulaşması zor ters bir yere koymuşlar baya garibime gelmişti. yani özetle pe60ı boş bir kabin olarak düşünebilirsin. prosesörler üzerinde bulunan amfi simulatörleri başka bir amfinin üzerine doğrudan inputtan bağlandığı zaman iki tane amfiyi arka arkaya bağlamış gibi oluyoruz. (preamp+preamp)bu durumda da prosesörün amfi simulasyonu pek bir işe yaramaz hale geliyor . bu nedenle genellikle prosesörler transparan aletlerde daha iyi sonuç veriyor. trademark pe60dan farklı olarak üzerinde efektlerinde bulunduğu bir preamp katı içerir.yani pe60 ile oldukça farklı bir alet. aynı mantıkla bu amfinin veya başka bir amfinin fx loop fonksiyonunu kullanıp preampı devre dışı bırakabilirsin. peki o zaman neden pe 60 alayım dersen olay hafiflikte ve fiyat farkında ortaya çıkıyor. pe 60 bu düşünülerek yapılmış. tm60tan çok daha ucuz ben sıfır gibi olanını 400 liraya satmıştım tm60 850-1000 lira civarı satılıyor ikinci el. iyi bir prosesör veya prampın varsa pe60 işine yarayabilir.
 
Efenim tekrar merhabalar, bir başka alternatifle yine karşınızdayım (Vox Da 20)

vox.voxda20.jpg


http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5263&gid=642

Bu amfi nasıldır sizce? Verdiğim diğer alternatiflerdense bunu tercih etmemin avantaj ve dezavantajları neler olur? Hangi tür müziklere gider soundu? Teşekkürler. :)
 
vox da güzel ampliler üretir..paran yeterse al derim ama 2.el tech21 tm30 seni fazlasıyla tatmin edecektirç..roland ın sesi güzel yani yüksek ama kalite yok..marshall ın mg 30 serilerinin adı var kendi yok(ama roland dan iyi) vsr serisini bilmiyorum ama mg serilerinin bir muadili olsa gerek..sen kafanı karıştırma..tm30 u 2.el bulamazsan bekle sıfır almaya çalış derim :D
 
Tech21 Tm30'un ikinci eli sanırım bulunan bir şey değil :) Sıfırı da stoklarda yok şu an fakat sanırım ya onu ya da aklıma yatarsa yukarıdaki Vox'u alacağım. Karakteristiği nasıldır acaba, modellemeli bir amfi sanırım bu Vox.
 
Laney Cub10 u da öneririm kendileri al tube dir 2power 2preamp lambası vardır 10"celestion speakeri vardır fiyatıda makuldur yani 600 lira filan
 
Turkiye disturbutoru var peavey in ama gitar la alakali urunleri getirmiyor yanlis bilmiyorsam.Asimetrik firmanin ismi iletisime gecemedim classic 50 veya jsx getirtecektim bende zamaninda.Ankara da ORAN MSB lojmanlarinin yakininda ofisleri.Evime cok yakin olmasina ragmen erindim...
 
VSR Dedigin ampli Simdiki AVT serisinin eski isimlendirilmis halidir. Marshall Valvestate serisi diye gecer. Valve = Lamba State = Solid State . Hybrid amplifier'dir yani. Ayni Peavey Transtube gibi. Trans = Transistor Tube = Lamba. MG serisinin muadili diyerek yanlis soyluyorsun.
 
Youtube çok güzel bir kaynak tabi ki fakat her amfinin videosu yok, birçok videoda da genelde benim sahip olamayacağım enstrümanlarla kullanılıyor amfiler. Yani adam Gibson Les Paul Custom'ı bağlamış mesela bir amfiye filan.
 
Arkadaşlar tekrardan merhabalar. Marshall Mg serisini birçok kişi tavsiye etmiyorum biliyorum ancak yeni seriyi deneyen var mı acaba? Mesela Mg15FX, eski Mg15DFX'e göre nasıldır?

Teşekkürler.
 
ayni sey dostum. AVT baksan daha iyi . Clean kanali lambali bir hybrid model bulmani tavsiye ederim. net bicimde daha iyi. processor falan da baglarsin ileride. tertemiz ses verir.
 
Dostum komple transistorlu bir ampli ile hybrid arasinda net fark vardir. Lambaliyla hybrid arasinda ise %1000 fark vardir. ama ev ortami icin en mantiklisi hybrid'dir. Bu nedenle zaten Peavey bulursaniz atlayin denir. Transistorlude en iyi Tech 21 Trademark serisidir ama pek bulunmuyorlar artik. Peavey Transtube(transistor - tube ) ya da Marshall Valvestate ( Valve(Lamba)-State(Solid-State,Transistor) tarzi hybrid ampliler tavsiye edilir ev ortami icin. Kalite ariyorsan en iyi secenekler bunlardir. Marshall VS serisinde lamba meselesi 40W sonrasinda baslar, sanirim AVT'lerde de 50W ve sonrasi icin gecerli bir hadise.
 
Geri
Üst