Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

badsolo1 demiş ki:
Soloman; 2. el fiyata baz alarak öneride bulundum zaten. Yeni başlayacağım falan diyor sıfır almayı düşünmüyordur herhalde.

Önerini ylnış değerlendirmişim özür dilerimde yeni başlayan birisi çok fazla kandırılınabilir.Çünkü arazıdan ton farklılığından tahmin edemez sağlammı sorunlumu ürün.O yüzden sıfır alması daha iyi bence etrafında bu işlerden anlayan arkadaşı falan yoksa ...
 
ikinci el roland micro cube tavsiye ederim. 180-200 arası bulunur (bulunabilirse) çalışıyorsa sorun yoktur, 2.el fiyatıda bu aralıkta, kandırılacak durumuda olmaz böylece...

10 wattlık amfilerden (15 watt lıklardan da) kat kat daha iyi micro cube...
 
aslında daha uygun fiyatlara birçok amfi var.bazı markalar ve üzerinde bulunan bazı efektler hariç tüm 10 watt'lık amfiler neredeyse aynı ibz 10 iyi evde çalışmak için.
 
Merhaba,

Yeni aldığım Ibanez RG2570Z ile kullanmak üzere, sadece evde kullanılacak ve 10Watt lık ilk amfimi değiştirecek bir amfi araştırıyorum. Bazen analog pedal (Boss DS-2) ama genellikle prosesörümü kullanıyorum. Dolayısıyla amfi üzerindeki efektlerle pek ilgilenmiyorum diyebilirim (çok büyük ihtimal clean channelda prosesör ile kullanırım). Aşağıda belli bir fiyat skalasındaki, düşündüğüm 30W amfileri yazdım. Aralarından bu bahsettiğim şartlardaki en tatmin edici performansı vereceğini düşündüğünüz ürünü önerebilirseniz memnun olurum.

- Marshall MG30DFX
- Ibanez TBX30R
- Laney LX35R (veya Laney LX35D aslında ikisi arasındaki farkı tam bilmiyorum, R reverb D delay miydi?)
- Line 6 Spider III 30

Tabi bunların dışında fiyat olarak bu skalanın çok fazla dışına çıkmayan önerileriniz olursa da hay hay.

Şimdiden teşekkürler...
 
Laney lx65r kullanıyorum r ler dediğin gibi reverb demek d ler efektli olan modelleri lx ler mg serisine oranla cok daha iyi amfiler bence analog setupla kullanıyorum gayet memnunum lx35r yi dene derim bana sorarsan fiyat aralığındaki en iyi amfilerden bi tanesi .
 
gönül laney vc30 yada lc30 demek ister ama sanırım bütçeyi aşar :D bu yazdıkların arasından en kullanışlısı cube30x.hele vintage tonları ve jc120 simulasyonu çok güzel.
 
Arkadaşlar bikaç amfi arasında kaldım hangisini önerirsiniz:
Fender Squier 15
suzuki sg25
Laney HCM-15
hangisini önerirsiniz arkadaşlar?
Bu arada tarzım heavy ve thrash metal arası gitarım cort x6
 
İyi forumlar herkese. Fender USA Telecaster (ash) kullanıyorum ve lambalı amfi arıyorum. Ev kullanımı sorun değil ama sahne için bakıyorum açıkcası. Tarz olarak, alternatif rock soundu, blues, clean çok kullanıyorum ve funky ritimler.

1- Tele ile tizleri abartmayacak
2- Clean performansı iyi
3- Gerektiğinde 2 gitarlı, davullu bir grupta mikrofonlamadan sahneyi götürebilecek bir amfi
4- Gerektiğinde ise mikrofonlarayarak büyük sahneleri de kaldıracak bir amfi
5- Tercihen FX loop
6- Combo, tercihen 30cm hoparlör

Bu kriterlere bakıp, araştırdığımda en azından 20 watt'lık bir lambalı amfinin işimi göreceğimi gördüm bu yüzden BJ, vintage16 gibi amfilerin işime yarayıp yaramayacağı konusunda endişeliyim.

Almışken 1 kere alayım olayında peder bey'le hem fikiriz ama genede Bogner, Matchless gibi amfiler alacak durumum yok. Laughing

Bana teknik olarak uygun olan amfiler olarak şunları buldum;

1- Fender Blues Deluxe ya da Hot Rod Deluxe
2- Line6 Spider Valve 112
3- Ashton Bluetongue 50
4- Marshall DSL-401 ya da TSL-601 (farkı watt haricinde nedir bilmiyorum)
5- Marshall MHZ-40 (haze serisi nedir ne değildir hiç bilmiyorum)
6- Orange Rocker 30
7- Bulunabilirse Peavey Classic 30 ya da 50 olabilir.

Alacağım amfiyi bir radyo programında mikrofonlanarakta kullanacağım, kafam bu konuda çok karışık. Clean'i amfiden, drive analog setup'ımdan alsam da bana yeter bu sırf program için o yüzden şöyle 5 watt'lık bir amfi (Valve JR, Marshall Class 5, Valvee B) alıp, programda rahat edip, konser içinse 4*12lik bir kabinle kombine şekilde çıkma olayı işi kotarır mı?

Arkadaşlar bu amfi işini Ocak'a kadar çözmem gerekiyor, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
 
Daha önce Fender Hot Rod Deluxe (usa yapımı idi) ile Amerikan deluxe tele'yi uzun zaman sahnede kullandım. Bu konuda bikaç şey söyleyebilirim.

İlk olarak amfinin sesi dağlara taşlara yeter cinsten. hiç abartmıyorum sahnede ses seviyesi 3'ü hiç geçemedim. Çok güçlü.

Sağa sola taşımak için oldukça ağır bir amfi.

Clean tonları gerçekten çok iyi, Tizler sana başta çokmuş gibi geliyor tele ile fakat iyi bir tonlama ile hele de telecaster ile cidden ekmek üzerine tereyağ ve bal sürüp yiyormuşsun gibi hissediyorsun.

Amfinin drive kanalı ise; overdrive tonlarda hafif drive verdiğin zaman yani drive 4-5 seviyesinde gibi iken iyi ama daha sert dist. istiyorsan dist pedalı ve overdrive pedallarını kullanman gerekecek. Ben drive kanallarını kullanmadım. Clean kanal üzeri overdrive ve dist pedallarından alıyordum bu tonları.

Umarım faydam dokunmuştur ;)
 
Fender temin etmesi daha kolay ve tonlar gercekten tatmin edici.Ayni kategoride bir amfi de ben alacagim bu aralar.Ama ashton ve marshall dusunme derim.Benim alternatiflerim arasinda fender hot rod serisi ve peavey classic 50 var.Fenderin klasik tonu tartisilmaz fakat drive kullanacaksan agirlikli olmasa bile peavey classic50 bence cok yeterli guzel bir amfi.Temin edebilirsen oncelikli tercih et derim...
 
Merhaba arkadaşlar,

Evde kullanacağım bir amfi alacağım. Boss Gt-8'im va onu satıp daha mütevazi bir pedal ile amfi almak istiyorum.

Muhtemelen gt-6 + amfi kombinasyonu kuracağım. Yani her halükarda bir processor ile kullanacağım bir amfi alacağım.

15 watt yeterli midir, oldu ki küçük çaplı bir konsere kendi amfimle gitmem gerekti, kaç watt olsa daha iyi olur?

Çaldığım tarz: 80'ler, Hard Rock, Glam, Heavy

Poison,Skid Row,Whitesnake,Def Leppard vb. Tabi bu tarza saplanmış değilim. Dinlemekten zevk aldığım kişiler ise Eric Johnson, Stevie Ray Vaughan, Satriani, Mark Knopler (Dire Straits ) gibi üstadlar. Bunları söylüyorum ki ne gibi müzikten hoşlandığımı bilesiniz ve almak istediğim tonlara yardımcı olasınız.

!!!!! Bütçe: İkinci el alacağım için max 200 TL !!!!!!!

200 liralık amfiden böle huzur dolu tonlar beklediğimi anlamak gibi bir gaflette bulunmazsanız sevinirim,zira ben de farkındayım gerçeklerin. Alabileceğim en iyi amfiyi istiyorum sizden sadece. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür de ediyorum.
 
Hocam 200 liranin gucu belli.Bulursaniz az kullanilmis fender frontman 15r ler var.Ben kullanmistim reverb drive dahil bir amfi gt8 ile yeterli diye dusunuyorum.Yahut daha yuksek wattda drive kanali olmayan bir amfi de edinebilirsiniz ayni fiyata ki bence bu da isteklerinize yaklasmanizi saglar diyebilirim.30 watt 50 watt squierler var misal drive kanali olmayan processorle is yapiyorlar evde...
 
Arkadaşlar merhabalar, elektro gitar amfisi alacağım, aklımda birkaç seçenek var, yardımlarınızı bekliyorum. Öncelikle fiyat olarak maksimum 550 lira, Watt olarak 30 Watt civarında birşey arıyorum.

Solid State Seçenekler

1) Marshall Mg15Fx ya da Mg30Fx

marshall.marshallmg15fx.jpg

marshall.marshallmg30fx.jpg


Öncelikle, Marshall'ın Mg serisinden muhtemelen almayacağımı söylemem gerek, kulak dolgunluğu değil, Mg15FX kullanmıştım vaktiyle kısa süre, gitara yeni başlayan birisi olarak bile iğrenç gelmişti bana, öte yandan yeni serilerin seslerinde bir değişiklik var mıdır acaba?

2) Ibanez TBX30R

ibanez.ibaneztbx30rtoneblastercomboamplifier.jpg


Marshall'ın 15 Watt'lığından daha ucuz, Mid kontrolü 2 tane, duyduğum kadarıyla Overdrive'ı filan bayağı iyiymiş, çok öneren var, aklımdaki güçlü seçeneklerden biri.

3) Randall V2XNM

randall.randallv2xnmcomboamp.jpg


Bu da çok önerilen bir amfi gördüğüm kadarıyla, 12 İnç hoparlörü olması büyük bir avantaj anladığım kadarıyla, ve gördüğüm kadarıyla yukardakilerin alayından daha iyi birçok kişiye göre. Öte yandan Overdrive'ı çok mu sert acaba? Sadece death gibi tarzlara mı gider?

Lambalı Seçenekler

1) Ibanez Valbee VBG

http://www.mydukkan.com/media/ibanez.ibanezvalbeevbg.jpg

5 Watt'lık, All Tube amfi, Epiphone Valve Jr.'ın aksine kontrolleri daha fazla, 8 kilo, ama kullanan pek yok gördüğüm kadarıyla.

2) Epiphone Valve JR Combo/Head

epiphone.epiphonevalvejuniorcomboamp.jpg

epiphone.epiphonevalvejuniorheadtubeguitaramplifier.jpg


Bunlar da oldukça rağbet gören ürünler, çok basit, sadece ses kontrolü var, Head alırsam illa 4x12 kabin mi gerekir, başka bir çözüm bulamaz mıyım?

2. El Seçenekler

Maksimum 600 lira civarı lambalı bir amfi alabilir miyim peki, Hibrid olduğundan pek önerilmiyor ama mesela AVT serisinden bir şey?

Teşekkürler.:)

Arkadaşlar fotoğraflar biraz büyük oldu, kusura bakmayın.
 
Lambali 600 TL ye alirsin satanlar var. Ben de satiyorum daha ucuza hatta, bir arkadasimiz Crate Palomino 5W V8 satiyor mesela 600 TL'ye. dustu galiba fiyatta biraz. Evde 5W ustu lambali fazla kacar. Bir kere sifir olarak amfi almani hic tavsiye etmem. Koydugun modeller cok kotu. Ayrica 600 TL araliginda butik amfiler disinda FX Loop ve 2-3 kanal bulma sansin yok malesef. Ben de bu yuzden butik all tube tercih etmistim. kisik seste de distortion elde edebilmek icin. Bunlarin icinden Epi Valve Jr alip analog setup kuranlar var. Vintage sound degil de modern ton araligi olsun diyorsan 2. el forumu bir incele. Yalniz kesinlikle oyle MG serisi falan amfi alma. AVT'de bir ihtimal ama onu da pek onermem. Basit ama kullanisli olsun digitalligi dogalligi cok onemli degil dersen Roland Cube 30X de iyidir. Ama canlilik dersen All Tube alacaksin. Baya farkli soundu var. Yanina da pedal dizmen gerekiyor EQ lari olmadigi icin dogru duzgun. Zaten cogu kisi kendi tonunu kullandigi icin harici EQ kullaniyor. ValBee konusunda ise spiker yetersizligi yorumlari ve FX Loop olmamasi hadisesi yuzunden kafam karismisti ve almamistim. Denemek lazim.
 
Fiyat limitim düşük olduğundan adam gibi bir amfi alamıyorum, o yüzden seçeneklerim gördüğünüz gibi ne yazık ki sınırlı. Sıfır almam söz konusu olursa yukarda saydıklarımdan hangisinden memnun kalırım acaba, Marshall MG önermiyorsunuz, ben de düşünmüyorum zaten, dediğim gibi hiç hoşuma gitmiyor tonları. Öte yandan solid state modellerden Ibanez 30 watt'lık ya da Randall nasıl randıman verir bilemiyorum da. Kısa vadede analog setup kurabilecek maddi gücüm yok, açıkçası sahne filan da işim olmayacağından temel bazı pedallar ya da prosesör alabilirim ileride. Fakat şu aşamada 1000 lira civarında bir gitar ve dediğim gibi maksimum 600 lira civarında bir amfi arıyorum. Cube'ları Micro Cube harici pek önermiyorlar sanırım, herkes dijital diyor ne derece doğrudur bilmiyorum, tamamen kulak dolgunluğu yani bu dediğim.
 
Geri
Üst