gümrük mevzuatı ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz

biri lütfen yardımcı olsun amerikadan ya da yurtdışında herhangi biryerden USA malı fender stratocaster marka gitar sipariş edecegim. fiyatıda yuvarlak hesap 1000$ diyelim
vergi gümrük o bu parası gitarın haricinde ne kadar tutar?
 
esatburak, mrb..

Ben USA'dan 2.el bir anfi kafası aldım. (peavey classic100 head) UPS ile gönderildi. Atatürk Havaalanı gümrüğünde tutuluyordu UPS'inde söylediklerinden dolayı kendimiz halledebilriz diye izmir adnan menderes h. gümrüğüne aldırdık. Ancak şuanda hiçbir şekilde gümrükten alamıyoruz :s Denesekte garanti olmamakla birlikte çok fazla masraf yapacağımızı söylediler. Lütfen bir öneride bulun buarada süremiz çok azaldı 28inde devlete geçiyor.. :(
 
ebaydan geçen ay aldığım ürünü paypaldan ödedim, satıcıya ebaydaki adresime kargo yapılmasını istiyorum dediğim halde paypalda görünen adresime kargo yapmıs, paypaldaki adresimde sadece semt ve sehirden olusuyo, postane veya gümrük çalısanları hiçbi sekilde yardımcı olmuyo, isimle baktırıyorum hala sistemde görünmüyor diyorlar. usps sitesinde 6 aralıkta türkiyeye girdiği görünüyor. adres eksik olduğu için sorun yasarmıyım, bu kadar uzun sürmesi normal mi? birileri yardımcı olursa sevinirim
 
Ben ebaydan b2 microfon siparis edicem.78 euroya açık artırmayla alabilecek durumdayım su an.Acaba problem olabilirmi gümrükte falan ya artık kafayı yiyicem trde 700 milyon orda 78 euro :(
 
merhaba, geçen hafta ebay'den pedal aldım ve kargo dahil 108$ tutuyor. bu başlığı bugün gördüm ve 100$ üstüne vergi uygulamasını okuyunca içime kurt düştü. aldığım pedal usps ile gelicek ve eğer gümrüğe takılırsa bu işle uğraşacak özel bir şirket yok.
toplamda 108$a aldığım pedal gümrüğe takılır mı? takılırsa ne yapabilirim?
 
pedal ztn dün geldi. gönderen kişi de fiyatı düşük göstermiş. 100euro olsada geçecekmiş:D öğlen postacı gelince sevindirik oldum, konserde kurtardı beni. cevap için teşekkürler.
 
2 sene önce amerikadan processor getirmek istemistim. 100$ altı fatura ile girdi türkiyeye ama takıldı benden o zamanın parasıyla 600ytl istedi nex kargo. Bende hiç sallamadım tabi. Mal öyle kaldı. Ben adanada oturuyorum istanbula nerden kalkim gelim işi gücü bırakıpta ordan malı çıkarim. Hala gidipte halletmem gereken bir iş varmı. Mal orda kalsın hiç derdim değil evrak derdi yaşamiyim. Allah ordaki memuruda nex kargoyuda bildiği gibi yapsın.
 
slm,
ben amerikadaki bir akrabamdan başka bir arkadaşıyla alexi-200 getirmesini istedim. gitarın fiyatı 420$, getiren arkadaş benim derse sorun yaşar mı? bir de gitarın yanında pedallar ve çeşitli ekipman olacak.
 
NovemberRAin91 demiş ki:
arkadaşlar bende music123 veya başka bi siteden 2300$ a gitar alıcam sizce bunun vergisi ve kargosu ne kadar tutar acil yardım bekliyorum ?
alım yapamazsın music 123 ün distribitörlük anlaşmasında fender gibson ve bunun gibib gittarları yurt dışına yollaması söz konusu değil
 
10 Kasım Hürriyet Erkan Çelebi yazısı:

Özellikle elektronik cihazlarda yaşanan gümrük sorunu, Başbakanlık Gümrük Müşavirliği'nin aldığı bir karar sayesinde, bayram, yılbaşı gibi özel dönemlerde yaşanmıyor. Posta ya da kargo yöntemiyle yurt dışından yapılan sipariş ya da hediyeler, gümrük vergisinden muaf tutuluyor.

Bu da, Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı dönemlerinden oluşuyor. Bayram ve yılbaşı tatilinden bir ay öncesiyle bir ay sonrasını kapsayan bu ikişer aylık dönemlerde, postayla gönderilen elektrikli ve elektronik cihazlar için gümrük vergisi alınmıyor. Böylece, gümrüğe takılma riski de ortadan kalkıyor.

BAYRAM HEDİYESİ

Ancak, bunun da bazı sınırlamaları bulunuyor. Bu sınırlamada da fiyat unsuru ön plana çıkıyor. Ayrıca, postayla gelen ürünün ticari amaçlı olmaması, sadece şahsi, ailevi veya hediyelik eşya niteliğini taşıması gerekiyor. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'nın kararına göre, posta ya da hızlı kargo sistemiyle yurt dışından gelen bu ürünlerin fiyatı, 300 Euro ya da 400 doları geçemiyor. Aştığı taktirde, vergi ödemeyi de göze almak gerekiyor.

GÜMRÜKLÜ

Şayet yurt dışından postayla gelen siparişler, Şeker ve Kurban Bayramı ya da yılbaşı tatilinin dışında kalan bir döneme denk gelirse, bu kez de gönderilen ülke ön plana çıkıyor. Böyle dönemlerde, paket ya da koli, Amerika'dan gönderildiğinde 200 dolara kadar herhangi bir gümrük vergisi uygulanmıyor.

Ancak, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünlerde, bu kez muafiyet limiti, 100 Euro ya da 130 dolara düşüyor. Kargo ücretinin de dahil olduğu bu fatura değerinin altında kalan hiç bir ürün için gümrük vergisi ödenmiyor. Fatura değeri 100 Euro'yu aşan ürünlerde ise Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gönderilen siparişlerde yüzde 18, bunların dışında kalan ülkelerde ise maksimum yüzde 25 gümrük vergisi alınıyor.

Yurt dışından gelen ürünler şayet gümrüğe takılırsa, bu kez de belli bir prosedür uygulanıyor. Bunun sonucunda, paket şayet gönderilen ülkenin resmi posta şirketi tarafından gönderilmişse, gümrüğe takılan ürünü takip etmek oldukça zor oluyor. Bu da, standart postayla gelen ürünlerin gümrüklerde tek tek işleme tabi tutulmasından kaynaklanıyor. Ürünlerin ambalajında ağırlıkları, içerikleri ve fiyatlarına göre gümrüğe alınıyor. Bunda da bazı sorunlar yaşanabiliyor.

DAHA AZ SORUNLU

DHL, UPS, Fedex gibi uluslararası şirketlerle gönderilen ürünlerde ise görevliler kargonun içeriği ve değeri konusunda gümrük görevlileri anında bilgilendirildiği için gümrük işlemlerinde daha az sorun yaşanabiliyor. Ayrıca ürünün gümrüğe takılıp takılmadığını da, takip numaraları sayesinde kolayca izlemek mümkün oluyor.

Bu nedenle bayram ve yılbaşı, yurtdışı siparişlerinde en uygun dönemi oluşturuyor. Özellikle dijital fotoğraf makinesi, DVD oynatıcı, MP3 çalar gibi elektronik ürünlerde sorun yaşamak istemiyorsanız, şimdi İnternet'in başına geçip, güvenilir alışveriş sitelerini kullanarak 400 doları geçmeyen siparişlerinizi verebilirsiniz. Bu siparişler, seçeceğiniz kargo şirketi ve türüne göre 4 ile 20 gün arasında değişen sürelerde elinize ulaşacaktır
 
Anladığım kadarıyla gitarı check-in de teslim etmeyip uçakta yanımıza almamız gerekiyor.Peki American Airlines gitarı case iyle beraber yanımıza almamıza izin veriyor mu? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
 
ya benimde bi sorum olacak...Ebaydan kafa+kabin olarak peavey classic 50 almak istedim ve ebayda iki adet ayrı ürün toplam kafa=375 kabin=235 e toplam 600$ lık mal getirtmek istiyorum.Kargoyu ise fedexten ikisini aynı pakette ve ablam orda çalıştığı için 100$ a hallettim.Ettimi 700$...ama ürün hediye olarak fedexte çalışan ablamdan faturasız gelicek ebaydan onun adresini vericem alet ona gidicek direk vede yılbaşında olucak bu olay.Gümrükte ne kadar bayılırım sizce yada geçirme olasılığım nedir para ödemeden bide arkadaşın biri demiş lambalı amfi olunca trt bandrolü takılıyomuş mu neymiş....
 
Allah allah .. :)
arkadaşlar valla etiket mi yapıştırırlar ne yağıştırırlar bilemem ama yukarda alıntı yapıp yazı koydum eğer biri zahmet edip okursa hiç böyle "gümrükte ne kadar bayılrırım?" tarzı muabbetlere gerek olmadığını anlarsınız..
 
arkadaşım demekki kendi soruma cevap alamadımki soruyorum !!! Lambalı amfiler için bide 200$ lık trt bandrolü yapıştırılıyomuş gümrükte hani bana kendi yazından alıntı yapta utanayım,aaa evet gerçektende varmış sorumun cevabı ben görmemişim diyeyim.Sen yukarda 400 dolarlık yada 300 EUR luk mallardan bahsetmişsin bi ikincisi 600$ lık bir mala ne kadar gümrük alacaklarını yazmamışsın ki bi mp3 çalarda 600$ olabilir ama benimki 50 kiloluk amfi...İkisinin değeride aynı fakat gümrükte hacim gereği benimkinden daha fazla gümrükte alabilirler.Umarım demek istediğimi anlamışsındır al_capone muhappet bu yani madem çok biliyosun bana bu bandrol hakkında yada sadece parasal değil hacimsel değere görede fiyatın değişebileceği hakkında bilgi ver...
 
:) haklı olduğun bir konu var mevzuata göre o da tam resmi bir gümrük olayı olması için bayram-yılbaşı vs de olsa "400$" sınır gibi görünüyor...ama yurt dışındaki arkadaşlar böyle özel günlere gerek kalmadan bile 2-3 bin dolarlık gitarları vs 200$ sınırından geçirdiğine göre senin durumda da rahat bir esneklik OLAbilir...

alıntı yaptığım bölümden senin durumuna istinahen çıkarabileceklerimiz şöyle:
*gümrükte vergilendirme bildiğim kadarıyla değere göre yapılıyor.
*ağırlıkla iligili bölüm kargo şirketiyle senin aranda.
*lambalı amfi mevzusu gerçekten komik gibi geliyor kulağa.. yani bizim gümrüklerimiz -kapıkule değil , şehr içindekilerden bahsediyoruz- öyle lambalı amfiyi lambasız amfiyi ayıracak donanım da teknik ekipten oluşmuyor emin olabilirsin :)

şimdi sen problem olarak gözüken şey şu :
ablan muhtemelen yurtiçinde; o zman bu fatura konusu biraz şanşa kalıyor sanırım yani hediye bölümü doldurularak gönderilse de bazen gümrükteki görevliler ürünün yurtiçindeki tahmini fiyatını belirleyip onun üzeinden vergilendirebiliryorlar-en azından böyle bir hakları var diye biliyorum-

* göz önünde bulundurulması muhtemel vergilendirme ürünün değerinin %25si..
 
Geri
Üst