Emg manyetikleri nasıl bilirsiniz ??

EMG lerin gerçek tonlarını almak için gitarın da iyi olması gerekiyor. Benim Schecter C1 Blackjack im var EMG lerin nasıl bir ton verdiğine inanamazsın ;)
 
:D haklısın aslında:D ya şimdi her manyetik her gitarda tam verim veremiyor.. bana emg'lerin tam verimle çalıştığı gitarlardan birkaçını örnek verebilir misiniz?
 
PuNcHiE demiş ki:
EMG lerin gerçek tonlarını almak için gitarın da iyi olması gerekiyor. Benim Schecter C1 Blackjack im var EMG lerin nasıl bir ton verdiğine inanamazsın ;)

bence de emglerin gerçek performansını alabilmek için az gain ve de bol bol volume verebilecegin bir yerin olmalı...

apartman dairesinde gain kökleyip anfiye azıcık volume vererk çalıyorsan emglerin gücünün çok azını kullanıyorsun demektir... böyle bir yerde hiç gerek yok emg'ye... bende vardı sattım JB Jazz aldım, 50 kat daha iyi oldu açıkçası...
 
ya o sadece emg için değil neredeyse bütün gitarlar,manyetikler için öyle yani benim 10 watt amfim var bende apartman da oturuyorum ses daha 6 yı geçmedi mecburen gaini köklemek zorunda kalıyorum o zamanda berbat birşey çıkıyor yani buna birazda mecburuz :)
 
slm

dediğiniz kısmende doğru olsada adam gibi bi premapınız varsa lambalı yada lambasız farketmez sesi çok açmanıza gerek kalmadan ii sonuçlar elde edebilirsiniz tabi burda kabin ve speakerın çok önemi var..
 
slm

olurmu öyle hiç bizde ozamanlardan geçtik ama şimdi yukarda arkadaş 10W lık anfiden bahsediyor 10w lık anfiden emg le ii sonuç beklemek mantıksız olur.hoperlör anfi büyük olacakki basslar ve Tizler dengeli ve güçlü gelsin bunun sesi açmaklada alakası var ama büyük ölçüde Anfinizin Wattı hoperlörün ve kabinin karakteri ile ilgili. 10w anfi cılız bi ton verir.
 
tabi haklısın sonuçta asla 10w bir amfi asla hiçbir gitarın gerçek tonunu vermez yukarıdada yazdım ya birazda buna mecburuz (10w amfide bana ayit bu arada :D ) birde sana söylediklerim şakaydı presence tabiki herkes aynı yoldan geçiyor yani o yazdığımı yanlış anlamanı istemem :)
 
Evet 10 w lık amfiden duyduğunuz ses çok önemli bir fikir edindirmemeli. Bugün Marshall VS230 umda studyoda denedim emg hz leri. Canavar gibiydi. Gerek cleanlarda, gerek drive tonlarda bu kombinasyonla ne pedal ne prosesör dedirtti.
 
slm

zaten emg ler özellikle 81 için baktığımızda stüdyolardaki 50w tan yukarı anfilerde direkt girdiğinizde gain açtığınızda gürül gürül bi ton veriyor EQ ayarı yapmanıza gerek bile kalmıyor....
 
Selam!

Ben Cort X-2 kullanıyorum ve o gitara çılgınca bir modifiye yaptım.
Köprü de EMG 85 kullanıyorum.
Aktif devreye bağlı olacak olan pasif manyetiğin tonu çok boğuk olacağından sapmnayetiğini iptal ettim ve clean tonu da iyi olan EMG 85'i tercih ettim.

Dediğiniz gibi 10-15wattlık amfilerde performans almak çok zor. Ben Pioneer müzik setimi preamp olarak kullanıyorum ve 75 wattlık kabin bağladım. Volume'ü 2/3 seviyesine getirdiğimde ve tellere dokunduğumda çıkan ses insanı resmen uçuruyor. ;)
 
Unleash_Berke demiş ki:
Doğru yere mi yazıyorum emin değilim ama arkadaşlar EMG 81-7 ve 707`yi nasıl nereden temin edebilirim??

Yurtdışından getirtmek istersem Türkiye`ye kargolayan bir internet sitesi biliyor musunuz? Sanırım vergi kotasına takılmadan gelebiliyor yurtdışından :roll: ama nereden almak lazım??
 
EMG aktif manyetik ihtiva eden gitar arastirmasi icindeyim ben... :D Jackson MG serisini arastiriyorum uzun zamandir ama hem gitarla birlikte iyi performans veren bir EMGli gitar ariyorum... Cort EVL serisini düsünmüyorum. Baska bildiginiz marka-model var mi acaba?
 
slm

yurtdışında bende almıştım kurban bayramı olduğu için gümrüğe takılmamıştı gümrük mevzuatı değişmemişse bu ramazan bayramı döneminde sipariş verirsen seninde bi sorun yaşayacağını sanmıyorum..

www.guitarpartsdepot.com bu site turkiyeyede gönderiyor...
 
Geri
Üst