Game Of Thrones

1x4

durağan giderken sonlara doğru neler döndü be!

kızını siken yabani bir piçsin

yalnız spartacusten sonra bu sezonu kesmiyor be şu ana kadar.
 
Tamam son dakikalar çılgın geçti, tamam ben de çok fena gaza geldim ama koskoca Mormont Reyiz öldü kimse iplemiyor lan. Crow takımı dağıldı gitti.
 
Craster içimin yağlarını eritti, şerefsiz herif... Oh iyi iyi. Olum şaşırmış gibi de yapamıyorum ki ben biliyorum bunların hepsini. Ahaha

Yalnız çikolata gibi kız şu Missandei. : )

Komplolar şekiller sizin işiniz
Er meydanı görünce pek titreksiniz
Ormanlar karanlık akşam olunca
Durma Jaime Lannister, baba diye ağla
 
dün gece sabaha doğru izledim iki bölümünüde. ilk bölüm fena değil,ikinci bölüm ise biraz sıktı ama şans vermek lazım. starz dizisi. Türk falanda var.bakın derim.
 
Ben de ilk bölümü izledim. Da vinci karakteri yüzünden izlemem izlemessem. Bildiğin .iç rolünde herif. Dediğiniz gibi şans vermek lazım. Çoğu forumda çok abartılıyor bence bu dizi... şimdilik.
 
Yeni bölümden çıkan sonuç Tywin Lannister'ın pek çok ünvanı olabilir ama en çok yakışanı godoşluktur kesinlikle. Durağan gidiyor ekşın yok diye eleştirenlere bir durgun bölüm daha geldi ama ben böyle de seviyorum.

Tyrell ailesinden tesettürlü teyze çok reyiz birisi. Tyrion bile kitlendi kaldı zekası ve hazırcevaplığı karşısında.

Robb Stark sana bir şey demiyorum, omzunda ağır yük var, liderlik vasfın yok. Kendi annen dahil etrafın mal dolu. Bu Robb'u oynayan adam gerçek hayatta Doctor Who'nun yeni hatunuyla sevgiliymiş lan. İlk kez bir ünlüyü gerçekten kıskandım şu yaşımda.
 
Tyrell'lerin Nene Hatun hakikaten Tyrion'u fena benzetti. Noldu muhasebeci gibi kaldın karşımda diyor. :D

Jaime'ye bile acıyacaktık neredeyse, medyanın gözümüze hoş gösterme çabalarına aldanmayalım... Tywin ise Erol Taş'a taş çıkarttı resmen, bu evlilikleri filan kitaba göre değiştirmişler fakat böyle de güzel, böyle de merak uyandırıcı. Şimdi işin içine Walder Frey giriyor diyorum...
 
Robb çok sıkıcı bir herif. nerdeyse atlayacaktım o kısımları. ana oğul çok mallar.
uğur boral da yılların boşalımını yaptı vahşi kızıla. memiş yokmuş pek kızda.ama biraz daha ayrıntılı göreydik spartacus te ki gibi iyiydi. lannisterler için söylenecek söz yok.en iyisi yine cüce reyis. "o daha çocuk" diyor ya helal olsun abime. birde o dev hatunu çekici buluyorum gayet.....
 
Purgatory ile dizideki karakterler için oyuncu seçimlerini konuşuyorduk ki konuyu buraya taşımaya karar verdim gitti. Lord Baelish'i oynayan adam ne kadar da oturmuş o role, tam kaypak fırıldak bir tipi var diyordum ki yazar amca zaten yapımcı diye hatırlattı Purga. Oyuncu seçimleri o yüzden kitapları okuyanların kafasında canlanan karakterlere çok oturuyormuş. Bir kitap uyarlaması için daha güzel şey olamaz bence.

Yukarda illnino'nun linkini verdiği haberde bir Natalia Tena var. George RR Martin dizide onu izleyince o kadar beğenmiş ki kitaplarda Osha'ya yer verdiği bölümlerde bazı değişikliklere gitmiş. Düşün ne büyük gurur bir oyuncu için. Yazar seni o kadar beğeniyor ki bu yüzden öyküyü değiştiriyor. Böylelikle dizi de kitapla etkileşime girmiş oluyor. Geçenlerde bir dergide yeni nesil romanların hikayelerin yavaş yavaş interaktif hale geldiğini okumuştum (çok entelimdir). Yani bir yandan kitaplar seri halinde devam ediyor. Bir yandan dizi oynuyor, biten bir dizi çizgi roman olarak devam ediyor. Kısacası bir öykü birbirinden farklı medyalarda karşılıklı etkileşimle sürüp gidiyor. Game Of Thrones da Osha ile ucundan kıyısından buna örnek galiba.

Cumartesi sabahı aklıma başka iş gelmedi yapacak, oturdum bunları yazdım, evet.

tumblr_m596caP2UV1qb3i6i.jpg
 
Her zamankinden de daha durgun bir bölümle bu hafta da geçti. Ekşici diziciler huzursuz bu konuda hahah. Benim keyfim çok yerinde. Bu kadar durgun bir bölümü böyle akıcı anlatabilmek de kabiliyet. 50 küsür dakikalık bölüm nasıl bitti anlamadım. Bazı diyaloglar dakikalarca sürecek çatışma sahnelerinden daha büyük keyif verdi bence. Tywin Lannister'ın nene hatuna yaptığı politik oyunlar hunharcaydı.

Ateşe tapan Melisandre'nin Aria'ya söyledikleri insanı gaza getiriyor. Bu Aria böyle böyle elimizde büyüyecek büyük savaşçı olacak. Şu aralar beraber takıldığı Robin Hood tayfadan bir şeyler öğreniyor iyi oluyor.

Lord Baelish'in yaptığı konuşma ayrı gaz, yönetmenin konuşmayı Jon Snow'a kadar bağlaması ayrı başarı. Bir de İngiliz aksanı ayrı güzel, çok gidiyor bu dizinin atmosferine diyaloglarına. Ses tonlarını da nasıl ayarlıyorlar konuşurken öyle genizden belli belirsiz hırıltılı. Biz aynısını yapsak "Hüseyin abi oralet iki oldu" diye komik duruma düşeriz.

Joffrey ne çeşit bir mahluksun ki hala bizi şaşırtabiliyorsun.
 
Geri
Üst