Game Of Thrones

Jimmy fallon şovunda "game of desks" diye bunun şahane parodisi vardı. youtube da bulup izleyin. imkanım olsa videoyu bulur koyardım hemen.
 
başladım kalan bölümlere.
3x6

pek bi şey olmadı. daha doğrusu olaylara hazırlık bölümüydü sanırsam. kitaptan okuması daha akıcıdır herhalde.
 
3x8

helal olsun tombuluma.gerçi ilk karşılaşmaları bu değildi hatırlarsınız. cüce reyiste yine onurlu adamlığını gösterdi.
 
3x9

spoilerlar açık gözüküyor bende o yüzden şöyle diyim, fazla sevmiyordum onu.anası ve kurda daha çok üzüldüm. lannisterler in her yerde eli var.

3x10

khalesee fena yapacak gibi yeni sezonda.
 
Son kitabı bitirmek üzereyim ve hüzünlüyüm. Bundan sonra temiz 2 senesi var yeni bir şeyler okumamızın, kim öle kim kala...

Belki şu anda farkına varamıyoruz ama uzun yıllar sonra şimdi kimi klasiklerin gözümüzdeki değerine ulaşacak olan bir seri yazıyor sanki bu adam. Kitap/yazar ismi verip de polemik yaratma niyetinde değilim fakat ben en son bu elinden bırakamama derecesini, bu merak hissini, bu kapılıp gitmeyi ufak çocuk kafasıyla okuduğum Rus edebiyatı klasiklerinde bulmuştum.
 
Kitap okumak çok güzel de seri okumak apayrı, bambaşka güzel işte. Bu derece kapıldığı seri bittikten sonra insana bir süre okuduğu diğer şeyler yavan geliyor. Asimov'un Vakıf serisi, Arthur C. Clarke'ın Rama serisinden sonra bana öyle oldu en azından.

Bu serinin yazarı olacak şahıs da fantezi edebiyatına mesafeli duran kitleyi bile yakaladı ve kendine bağladı. Bunu da fantastik öğeleri hikaye dallanıp budaklandıktan sonra ince ince vererek alıştıra alıştıra yaptı. Sırf bu yönüyle bile takdire değer. Daha dün eve dönüş yolunda bunları düşünüyordum tesadüf oldu. İlk sezon neyse de 2 ve 3. sezonu gördükten sonra diziye hiç başlamayıp sırf kitapları okuyarak aynı keyfi yaşasaydım keşke diyorum.
 
stark yenge ile kerhaneci kel hadım suits'e akmışlar.
Suits'te ben de izledim ancak her ikisinin de G.o.T.'daki o ağır, dramatik oyunculuklarından eser yoktu. Aradaki farkı Game of Thrones ekibinin başarısına, işbilirliğine bağlıyorum ben. Aktörün başarısı sayesinde Atlantis'te Baratheon'u gördüm ancak Suits'te ne bizim Farinelli'yi, ne de Hürrem Stark'ı görebildim.
 
BenMZ9-CcAAMu_d.jpg:large
 
Geri
Üst