Pod xt & xt live

Ben usb den kayıt yapınca tonlar çok kötü geliyor kulağıma yav?
Usb den kayıt yapıp amfiden dinleyince bire bir çaldığım tonu duyuyorum.Fakat ses kartını seçip hoperlörden dinleyince kötü geliyor ton?
 
Anıl, yine de birebir amfinden aldığın sesi alamayabilirsin. Ama söylediğin kadar da kötü olmaması lazım yahu ilginç. Senin söylediğin sesi tahmin ediyorum. Tahminen gitar-->MT2-->müzik Seti gibi içinde amfi simulasyonu veya gerçek amfi olmayan böyle bir bağlantı ile çaldığında aldığın sesi alıyorsun dimi. İnce tiz ve teneke gibi sesler. Line in den girip studio mode a getirip arkadaki swich i de line yaptığında gayet güzel tonlar almam lazım. Zaten USB dense analog bağlantıyı tavsiye ederim. Daha doğal Line in metodu.

Bu arada amfinin kendi karakteristiği farklı olduğu için bilgisayarda biraz farklı çıkacaktır tonların aynı renk olmayacaktır. Bende mesela genelde hep pc de ton üretiyorum gerçek amfide, ürettiğim ton bilgisayarımdakinden daha güzel ve daha doğal çıkıyor.
 
Evet abi tam tarif ettiğin gibi,metalik bir ses çıkıyor.
Bak line da değil amp teydi arkası,onu da deniyim şimdi.Analog bağlantı dediğin nedir anlamadım?
 
Analogtan kastım USB yerine XT Live arkasındaki line out lardaki çıkışlardan bilgisayar ses kartının Line ine girmeyi kastetmiştim. Sanırım sende zaten şimdi onu deniyorsun.
 
Caner döktürmüşsün abi solo tonu gerçekten şu an forumda dinlediğim en iyi tonlardan belki en iyisi profesyonelliğe yaklaşmış ton . (yani tabi ben ne kadar anlarm tondan orası ayrıda bende çok beğendim açıkcası kendim düşüncem :) ]
 
Saolasın tonlar için.
Buyrun ben de bi solo tonu koyayım.
Önceki sayfalarda olması lazım ama dosya halinde değil tek tek ayar yapmak gerekiyodu.Bi de delay falan farklıydı sanırım kurcalamıştım azcık.Buyrun burdan yükleyin.
 
tam tahmin ettiğim gibi emg lerin çıkışı daha yüksek olduğundan bende daha yumuşak tınladı tonlar mesa solo harbi iyi ama
ritm tonunda drive'ı biraz açmam gerekti

muazzam'ın solo tonu gain olarak daha uygun oldu benim gitarda

muazzamn sende nasıl tınladı caner'in tonları?
 
Stormcrow,sadece aldım dıt diye vurdum ,deneme şansım olmadı.Ankaraya gidiyorum hazırlık ıvır-zıvır uğraşmadım hiç,ama hoş tonlara benziyorlar.
Bu arada solo tonu benim değil yanlışlık olmasın :) Bir moderatör arakdaşındı diye hatırlıyorum,geçen sayfalarda vermişti herhalde bu başlık altında.Sadece delay ıy la falan oynamıştım yani ben sanırsam :D
Yani sonuçta ton benim değil :LOL: Hak yemeyelim.. :p
Çarşamba falan geri dönerim heralde,o zaman tonları deneyim fikripi söylerim..
Kolay gelsin..
 
ya arkadaşlar bişi sorcam.Bende pod xt live aldım.Aletin wah-volum pedalından gıcırgıcır sesi cıkıomu? Ya tamam alet gıcırgıcır yenide gıcırdaması gerekmez :D Eger bu sorunu giderenler varsa nsl giderdiklerini yazabilirlermi?

iyi günler...
 
Yoo herhangi bir ses gelmemesi lazım normalde. Sadece yeni alındığı için pedal bir sert olabilir ama o da zamanla kullana kullana geçer. Yinede çok rahatsız oluyorsan pedalın iç kısmına doğru bacak kısmına kontakt sprey gibi birşey sıkabilirsin veya çok ama çok ufak bir parça pamukla dokundurarak makine yağı sürebilirsin.
 
Evet,ama kulak pamuğuyla falan yapmayı dene,fazla kaçmasınm yani :) Işık tut,2 beyaz slikon halka var ve yanında çok az bi açıklık var metal görünen,oralara damlatacaksın.
Koaly gelsin..
 
Arkadaşlar pedalın gıcırtı sorunu yağla hallolmadı.İçini açıp yaptım.Karşılıklı iki vida var
onları vevşetince düzelio.Birazda yağlayınca akymak gibi pedal oluo :)
 
Geri
Üst