Boss Gt-8

emretiryaki,
Gt-8 de Eq yu fxchain içerisinde istediğin yerde kullanabiliyorsun. Aynı şekilde Preamp, modülasyon efektleri noise gate, fx1, fx2 vsvs.. herşeyin yerini değiştirebiliyorsun sana kalmış birşey. Ben o yüzden gt-8i doğru dürüst kullanmayı beceren adam analog pedallarıda doğru bir şekilde diyorum.

Global Eq aletin yalnızca çıkışına etki eden patch lerle alakası olmayan ve bu sayede çok işe yarayan bir meret. Ben eskiden Digitech Rp-10 prosesörümün çıkışında ayrı bir eq kullanırdım gt-8 e geçince böyle bir ihtiyacım kalmamış oldu.
Aletin içinde totalde 3 tane eq bulunuyor Allah arttırsın daha ne isteyeyim ki ;)

Uzun mesafede koaksiyel kablo kullanmak pek akıllıca değil. Ses kaybetmeyi tercih ederim :) Koaksiyel kablo hareket edince pat küt sesler gelmesi muhtemeldir.

Birde Şu Gt-8 kullananlardaki Ultra-G takıntısını anlamış değilim?
İhtiyacınız yok böyle birşeye arkadaşlar. Ultra-G kabin simülasyonu yapılmayan pedallarda işlev gösterir. Yani gidip MT-2 yi mixere girmek akıllıca değildir(yazık olur dinleyenlere) Mt-2 nin arkasına bir Ultra-g bağlanması doğru olandır. Ama gt-8 bunları zaten kendisi yapıyor.



Çalacağım mekanda orta halli bir ampli varsa hiç affetmem gt-8 imi returnden tek kabloyla bağlarım(ne öyle 4 kablo metoduymuş ıvır zıvır hikaye bunlar)
Ampli mikrofonlanmışsa, gt-8 den kabin simülatörlerini kapatırım.
Ampliden ses line-out ile alımıyorsa kabin simülatörlerimi açarım. Çünkü line out alındığı takdirde ses ampliden geçtiği halde benim gt-8 imden çıkan ses direk mixere gideceğinden cızır cızır bir ses çıkar. Eh pekte hoş olmaz.

Yani mekanda ampli varsa hele birde mikrofonlanmışsa hiç affetmem kaparım kabin simülasyonlarını girerim returnden cayır cayır ton alırım(ki genelde böyle yapıyorum)
(spree son 2 paragrafta senin sorduğunun cevabı var)
 
aux

Skull_KruSher

bende behringer gx210 var...Sorum şu:

gt8'i power amp kısmına girmek için "aux in" girişi kullanılabilir mi?

Aşağıda, yazdıklarından öğrendiğim kadarıyla amfinin insert kısmının blok diyagramını çizdim :) (ne kadar doğru bilmiyorum)... "Aux in" in bu diyagramda ya da yanlışsa doğrusunda nerde yer alması gerekir? bilgilendirirsen sevinirim...

(resmi büyütmek için üstüne tıklayın)

 
:)

Yanıtların için çok teşekkürler Skull_KruSher...

Lakin bir şey var... DI Boxların asıl amacı dengelenmiş çıkış sağlamak değil mi?
Mesela, XLR bağlantısı üzerinden mikser gibi cihazlara...

Behringer örneğinde; evet, ek olarak "kabin" simülatörü de var (GT-8 için bu kısmı anlamsız; ama, zaten cihaz üzerinde bunu kullanmama imkanı da var).
Gerçekten de gerekli mi gereksiz mi; bilgi birikimim yeterli gelmediği için, tecrube etmiş arkadaşlara sordum zaten...8O

Ama, sonuçta GT-8 in çıkışı dengeli midir, değil midir; onu çözemedim...
Olması gerekli midir?
Onu da çözemedim :p

DI Box, miksere girilecek çıkışın empendans ve düzeyini ayarlıyormuş; balance / denge denilen bu imiş. Parazit ve distorsiyonu engellemek için...
(wiki öyle diyo)
Miş miş miş...

Peki, gerçekte, pratikte durum nedir???

Herkese yanıtları için teşekkürler...

sevgiyle kalın...
m
 
aux

katilinek demiş ki:
Acaba cd girişindeki aux danmı bahsediyorsun bu giriş preampa gitmiyorsa kullanılır gibi aslında.

valla cd in diye bi giriş yok amfide (sanırım marshallların çoğunda var)

ama o işe de yarayabilir, yani "cd in" in daha genel amaçlı hali olabilir.

"aux in" i gitarla denemedim ama mikrofon bağladım ve distortion kanalını açtığımda etki etmediğini fark ettim.Ayrıca amfinin kendi efektleri de etkisizdi...

Bu preamp a uğramadığı anlamına gelir sanırım.Ama benim merak ettiğim aux için ayrı preamp yaparlar mı? (çok cins bi ihtimal ama :) )
 
utkuzz,
Çizdiğin şema doğru sanırım bende öyle tahmin ediyordum. Birileri bizi aydınlatsa bende sevinirim.

Send veya Return girşlerinden herhangi birini kullanman durumunda preamp ile poweramp arasındaki bağlankı kesilir diye biliyorum ben. Send girişini kullandığında return ü de kullanmak zorundasın. Çünkü pre-power amplar arası bağlantı kesiliyor ve doğal olarak sinyal dışarı çıkamıyor.
Yani send kullanırsan sinyal akışı sanırım
Input>preamp>Send>Return>Poweramp>Speaker

Returnu kullandığında da
Return>Poweramp>Speaker olarak gerçekleşip preamp devreden çıkmış oluyor.

Ama bu konularla pek ilgili değilimdir söyleyeyim.

Bahsettiğin ampliden prova yaptığımız stüdyoda da var. Bende geçenlerde Returnden değilde Aux in den bağlayayım ne olacak acaba dedim.Pedalı Aux in den bağladığımda, return kullandığımda oluşmayan bir gürültüyle karşılaştım. Sebebini bilmiyorum. Muhtemelen sinyali gezdiriyor biryerlerde salla gitsin. Return bozuk mu yoksa :)

emretiryaki,

Abi Di-box normalde sinyal dengelemek için kullanılır fakat Gt-8 çılgınlığı başladığından beri birde Ultra G çılgınlığı aldı başını gitti. Halen bu aletten çıkan sesin cızır cızır olduğuna, ampli simülasyonu olduğu halde ampli gibi ses gelmediğine(bu zaten çok büyük bir beklenti gelmeyecek kasmayın), extra kabin simülasyonuna girmesi gerektiğine inanan insanlar var. Bunun gerekli olmadığını düşündüğümü belirtmek için yazdım.
Peki Gt-8 in çıkışı dengelimi bence pratikte evet. Direk mixere girilsin diye yapılmış bir aletin çıkışının dengesiz olduğuna inanmak mümkünmü? Boşver wiki yi ben distorsiyon istiyorum zaten :p
 
Skull_KruSher demiş ki:
utkuzz,

Muhtemelen sinyali gezdiriyor biryerlerde salla gitsin. Return bozuk mu yoksa :)

:p

yok bozuk değil de yani aux daha temiz verir diye düşündüm ama değilmiş neyse...

İşin açıkçası ben gt8 i aldım ama gt8le amfiyi gitarı buluşturamadım bi türlü dolayısıyla deneme şansım olmadı... Merak ettiğim aux un preamp benzeri bi bölümü olup olmadığıydı... Sanırım var dediklerine göre nese sağol cevap için :)
 
Şimdi...

Konu dışı olacak; ama, inceledim bu GX210u... İlginç ve hoş şeyler var...

Öncelikle; aux in girişi, normal bir line-in gibi.
Davul makinesi ya da backing track cd player filan girmek için.

Ama ilginç olan, bu giriş için bir düzey ayarının bulunması.
Ki sanırım bunun için (eğer sinyali yükseltmeye de yarıyorsa- ki başına oturup da denemeden bilemem öyle mi değil mi diye) bir pre-amp bulunuyor olmalı.
Ama o zaman da amfinin girişindekinden ayrı bir pre-amp olmalı...


Bir de bunun dışında bu girişi paralel efekt yolu tarzı bir çıkış için kullanmak mümkünmüş. GT-8 de iki kanalın aynı anda çıkışa verilmesine "benzer" bir şey...

Şöyle ki;
Insert Send ile effects loop çıkışı alınıyor, efekt cihazına girip geri dönerken, insert return'e değil de aux in'e giriyorsunuz...
Ama insert return boş bırakılmak koşuluyla (diyor)...

Böyle yapınca amfinin içindeki sinyal yolu kesilmiyormuş...
Ve hem amfideki ses hem de harici efekt cihazından gelen ses çıkışa yönlendiriliyor...
(kullanma kılavuzu sayfa 12. madde 35)


Ama, burada geçen son bir cümle aux-in in pre-amp'sız da bulunabilme olasılığını canlandırdı kafamda (Harici efekt cihazı %100 wet olarak ayarlanmalı diyor. Kastedilen, düzeyinin maksimize edilmesi mi acaba? Efekt düzeyinin...).
O taktirde ön yüzdeki düzey ayarı, sadece sesini kısabilmek adına mevcut demektir (ki, bence bu daha doğru bir yaklaşım olur. Çünkü line-in, line signal demek, ve bu da yüksek anlamına gelmeli)...

Yoksa; sadece, paralel olarak katılan efektli sesin efekt miktarını kolayca aux-in leveldan ayarlamak için mi demiş, bilemiyoruz... (Bu durum da, kendi preamp'ı var anlamına geliyor :))



GT-8 bağlama meselesine gelince; normalde insert return'e bağla derdim kılavuza bakmamış olsaydım...

Ancak...
Bir başka amfinin çıkışını beslemek için kullanılan bir "slave in" girişi var ve preamp çıkışlarıyla da beslenebiliyormuş.
GX210 içindeki preamp ve poweramp katlarının arasını kesen bir özellik.
Yüksek sinyal girişine göre ayarlandığı için GT-8 çıkışını takdirle karşılayabileceği gibi bir hisse kapıldım.
Eğer denerseniz hepimiz öğrenmiş oluruz...


Cihazın Insert Return açıklamasında da; konuşulduğu gibi, harici bir efekt cihazının çıkışı bağlansın diye var, deniyor...
(Seri efekt yolu diye geçmiş. Yani amp katı ile preamp katları arasında)
Bir de uyarıyor, bu girişe efekt cihazından %100 efektlenmiş sinyal (100% wet) girerseniz amfiye beslenecek ham gitar sinyali kalmayacaktır, diye...


Sanırım bu amfide send-return bildiğimizin ötesinde bir anlam taşıyor.

Emin olamadım, bütün kılavuzu okumak zor geldi...

Saygılar...
emre


Son anda gördüğüm bir şeyi de ilave edeyim:

SLAVE IN girişi sayesinde amfi master ya da slave olarak kullanılabiliyormuş...

Slave olmasını anlatmıştım. GT-8 i bağlamanın yollarından biri de buydu zaten. Hatta iki ayrı giriş olduğu için Sol ve Sağ olarak, hoş da bir özellik. Sadece power amp katını kullanmak için yapıldığı, açık açık yazılı.

Master olması da hoş... Bir başka amfiye de ilaveten sinyal gönderiyor kendi işini yapmaya devam ederken...


Skull_KruSher'ın söylediği
Skull_KruSher demiş ki:
utkuzz,
Bahsettiğin ampliden prova yaptığımız stüdyoda da var. Bende geçenlerde Returnden değilde Aux in den bağlayayım ne olacak acaba dedim.Pedalı Aux in den bağladığımda, return kullandığımda oluşmayan bir gürültüyle karşılaştım. Sebebini bilmiyorum. Muhtemelen sinyali gezdiriyor biryerlerde salla gitsin. Return bozuk mu yoksa :)
bana, bir boost durumunu yani; aux-in'e ait bir preamp katı olabileceği hissini veriyor.

Ama yukarıda yazdıklarım da ayrı birer fikir... En iyisi sabit bir sinyal ile denemek. Aradaki ses düzeyi farklarından yola çıkılırsa belki anlaşılır durum...

Ya da acaba, aux-in'den girerken ses düzeyini öndeki çevirmeli düğmeden ayarlamış mıydın???

Sonuçta; eğer preamp varsa aux-in'de, büyük olasılıkla, kendine ait bir preamptır o...

sevgiler dostlar...
 
emretiryaki demiş ki:
Şimdi...

Konu dışı olacak; ama, inceledim bu GX210u... İlginç ve hoş şeyler var...

Valla anlatıkların o kadar da konu dışı değil oldukça bilgilendim :)

Ya bende gx210 3 senedir var ama bi işlemcim olmadığından kullanma kılavuzunu incelemek pek cazip gelmedi, sadece girişlerin ne anlama geldiğini okudum pek üstünde durmadım, benim cahilliğim...

Dediğin mantıklı aslında aux in e özel bi level pot. var ön panelde bu preamp a ait olabilir...

Neyse en kısa zamanda "slave in" "aux in" "return" girişlerini deneyip, kullanma kılavuzunu ayrıntılı bi şekilde okuyup :D , farkları yazarım

ilgi için teşekürler :)
 
Arkadaşlar geçen büyük bir yerde konser için gt-8 i kullandım herşey güzeldi,ancak sesler derinden geliyodu bunun belli bir sebebi varmıdır yoksa eq ayarındanmı kaynaklanıyor (pek sanmıyorum ama...)?Bunu gidermek için ne yapabilirim? Bu arada gt-8i bilgisayara bağlayamayanlar için aşağıdaki linke tıklayın dosyayı seçin herşeyi açık seçik gösteriyor..



http://www.bossgtcentral.com/syx_reader/
 
abi bu akşam konserim var ve marshall mg250 dfx'e gt8 imi bağlamam gerekiyo. bu alete normal inputtan girince feedback yapıyo. arkadaki send den girmem gerekiyo yani. sadece send girişine jakı takmam yeterli mi ? arka taraftan bağlantıyı nasıl yapmam gerekiyo? alet üzerinde bi ayar gerekiyomu? acil ya4rdım ederseniz çok çok sevinirim
 
amfi simülatörü kullanacaksan gt8 i power katına girmen gerekir dip gürültüsü ve feedback yapmaması için.. Çünkü normal inputtan girince gt8in preamp sim+amfinin preamp i sesi yükselttiği için sinyal bozulur.. Bu yüzden gitar-->gt8-->fxloop return olarak bağla bence.. :)
 
Gambale demiş ki:
Arkadaşlar geçen büyük bir yerde konser için gt-8 i kullandım herşey güzeldi,ancak sesler derinden geliyodu bunun belli bir sebebi varmıdır yoksa eq ayarındanmı kaynaklanıyor (pek sanmıyorum ama...)?Bunu gidermek için ne yapabilirim? Bu arada gt-8i bilgisayara bağlayamayanlar için aşağıdaki linke tıklayın dosyayı seçin herşeyi açık seçik gösteriyor..



http://www.bossgtcentral.com/syx_reader/


Vallahi ekipman değiştirdiğinde gt-8 harici ya output select ten global ekolayzır ayarlarını değiştir ya da system den guitar input ve input presence (ki çok önemli) ayarlarınla oynaman aynı ses tonunu yakalaman açısından önemli olabilir. Hah bir de sesin derinden gelme konusunda miktofon un yerini değiştir bakalım (gt-8 deki anfi simülatöründen)
 
XENTRIX demiş ki:
abi bu akşam konserim var ve marshall mg250 dfx'e gt8 imi bağlamam gerekiyo. bu alete normal inputtan girince feedback yapıyo. arkadaki send den girmem gerekiyo yani. sadece send girişine jakı takmam yeterli mi ? arka taraftan bağlantıyı nasıl yapmam gerekiyo? alet üzerinde bi ayar gerekiyomu? acil ya4rdım ederseniz çok çok sevinirim

kabin simülatörünü kapat.hiç bi ayar 50 yi geçmiycek şekilde tonlarını yaz.hiç bieyi kökleme anfideki gaini düşür.böylece inputtanda girebilirsin.sorun olmaz.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
arkadaşlar şu gt-8 ile birde malmsteen patch'i yapsak ya.. Bende elektro yok şu anda ama gelince çalışmalara başlarım.. Genelden malmsteen tonuna nasıl yaklaşabiliriz kii..? Galiba MS1959 tarzı amfilerden yaratacağız bu tonu..
 
Valla aldım yahu. Gelmiş mydukkana bi tane kaptım hemen yarın elime ulaşacak bakalım sözde. İnşallah hora geçeryau boru değil 950 milon para verdim :?
 
Geri
Üst