ForePlay (Rock) - Ankara

evet gitar tonları gerçekten çok iyi, yani imrendim bi ara. davulda sorun demişken biraz açalım aslında yanlış olan bişey yok, metronomda olsun ataklarda yada geçişlerde, sonuçta kendi tarzınıza göre çalıyosunuz. ama beklentim fazla olduğundan heralde(kolay kolay davul beğenmem), bu tarzda bi grup için davulun daha hareketli , ön planda , grubu hareketlendiren , ritmleri ön plana koyan, ataklı süslemeli bişeyler tarzınıza daha uygun olur diye düşünürüm. hata olarak yanlış hatırlamıyosam song 2 nun introsunda bi aksaklık olmuştu başkada şurda şu vardı diyebileceğim bişey yok şimdilik. Bide tavsiye olarak repertuar genişletmenizi ve yenilikler yapmanızı önerebilirm , 3-4 yerde çıkıyosunz ve gece dolaşan bizler için haftada 2 kere rastlanası kuvvetle muhtemel grupsunuz bi süre sonra seyirci sıkılabilir aynı şeyleri dinlemekten. Kolay gelsin sizlere:)
 
uzun zaman

wattz up repartuari demeyin artik sinir oluyorum o sarkilari da ben secmistim bu grupla da caliyoruz ayrica epey farkli oldu artik repertuarrrr
cuma overall cidden basarili gidiyo
her yerde ses sistemi farkli sesler de tabi haklisinizzz

gitar 1972 fender telecaster thinline biri sormustu galiba

bunun disinda arkadaslarrrrr askkkkkkkk harika bi seyyyyy!!!!!!!!!!!!!!
 
submarinesolo demiş ki:
boşver ya beni beğenmesende olur,bende kolay seyirci beğenmem,sana tavsiyem daha fazla ve çeşitli müzik dinle,bide analizlerini ciddi yapıcaksan daha bilimsel ol.

böyle rest şeklinde cevap hiç iyi deil bi müzisyen için, bişeyler yapmak yerine beni beğenmeyin ben böyleyim demekle biyere varılmaz dimi. sonuçta forumda kimse kimseyi kötülemek için bişey yazmıyo, en azından ben öyleyim ki foreplayi beğenmesem üstüste 3 hafta gelmezdim overalla. yapıcı eleştirileri dikkate almak müzisyenin gelişimi ve tarzı için şiddetle gereklidir. ben paramı alırım gerisi beni alakadar etmez yaklaşımının sonu bellidir, silinirsin bişekilde kalıcı olamazsın. yanlış anlama arkadaşım şu sıra biçok yerde çalıyo olmanız çok iyi grup olduğunuz anlamına gelmez, iyi grup kendisini sürekli geliştirme çabası içinde olandır ve gelişimini dinleyicisine hissettirendir. ben sizi dinlerken beğendiysem ve burda aaaa süper grup herkes çok iyi alemin kralı gibi yorum yaparsam bunun ne size ne de bu forumun amacına bi katkısı olur. burdan hiçbişey yapmıyosununz anlamı çıkartılmaz elbette, sünuçta herkes sorumluluğunun bilincindedir, benim amacım ankara müzik piyasasının gerçekten iyiye gitmesi çünkü kalite olarak istanbul ve hatta izmirden bile baya gerideyiz. bu kaliteyi sağlamak şu an için sahne fırsatı olan sizlerin elinde... biz herzaman desteklemeye devam ederiz.. kolaylıklar saygılar başarılar.
 
sen nelerden bahsetmişsin yaaa??????ben davul ile ilgili yorumundan bahsediyorum,grup olarak tabiiki repertuarımızı değiştiricez ve biçok yerde çalıyoruz diye iyi/kötü grubuz tanımlaması yok.beste çalışmaları yapıyoruz,istanbul'a gidip geliyoruz,pek boş durduğumuzda yok.ama herkesin fikrine saygılıyız.davul ile ilgili yorumlarına gelince,beni çaldığım albümlerde;ankara,istanbul,izmir,antalya,eskişehir,bursa... gibi yerlerde birçok grupla verdiğim konserlerde(bar grupları değil bunlar)yada ankarada sayabileceğin birçok mekanda(saklıkent,manhattan,if,gölge,biziz.....)yada üniversite konserlerinde...izlememiş,dinlememiş olabilirsin."dolu çalmak,gerekli çalmak" gibi yorumlarını davulcu arkadaşlarınla beraber yapmanı tavsiye ediyorum diyorum.
 
yav ben bu olayı anlamıyorum.hiç bana 3. kişiye b. yemek düşer muhabbeti yapma cok fena bayar.bu komedi yorumlarına yorum yapmıyım dedim dedim ama kendimi tutamadım.
1)bir iki barda çaldım diye ankaranın parmakla gösterilen davulcularından birine davulun nasıl çalınması gerektiğini anlatamazsın komik duruma düşersin ki düştün.
2)kendini ankara müzik piyasasından falan zannediyosun ama ankaranın gerçek anlamda yeteneğini çok çok ön plana koyan ve bu konuda azınlıkta olan adamlarından birine işini ögretmeye kalkıyosun ki ankara piyasasından bihaber olduğun burdan bariz ortada o yüzden hiç ankara piyasası sizin gibiler yüzünden geri kalıyo gibi laflar etme.Ankara piyasası senin gibi yeni yetmeler topluluğunun sağa sola sataşma mantığı yüzünden geri kalıyo
3)böle yapmaya devam edersiniz silinip gidersiniz tadında laflar etmişsin.böle adamların silinip gitme şansı senin silinip gitme şansından bi milyon kat daha az bunu sende iyi biliyosun.
4)oltayı attın ama yanlış adama attın.Bi kere sen kimsinki bu adamı bu kadar koruyosun diyebilirsin ya da yalakasımısın diyebeilirsin.CEVAP VERİRİM ARKADAŞ.ONUR ERTEM COK SEVDİÐİM VE SAYDIÐIM BİR MÜZİSYENDİR VE HERŞEYDEN ÖNCE KENDİSİ ABİM OLUR.SEN ÖNCE PİYASADA BOL MİKTARDA BULUNAN DÜMDÜZ DAVULCULARA ÇALMAYI ÖÐRET VE İSTERSEN ÖNCE KENDİ GRUBUNDAN BAŞLA.....
cok sinirlendim neyse inşallah bi daha böle yazı yazmak zorunda kalmam ama yazdırıyolar kardeşim ama bi dakka ben niye yazı yazıyorum ki sen herşeyin en iyisini bilirsin biz bişeyden anlamayız bu işten anladığımız da yok.hadi kardeş bizden bi halt olmaz ankara sizin ellerinizde.hadi göreyim sizi canlarım...
herkese selamlar sunuyorum.
 
çok gereksiz hiddetlenmişsin, çünkü ben kimseye sataşma niyetinde değilim ki bu forumda şimdiye kadar 1 kişiye sataştığım görülmemiştir. yazdıklarımın öncesini de okursan sataşmaktan ziyade destek olduğumu anlarsın ki ben her gruba destek olmuşumdur dinlediğim bildiğim. yani grup eğlenceli diyorum, gitar tonları süper vokal başarılı, şarkıların düzenlemeleri çok iyi diyorum bunları hiçe sayıp davulun biraz daha ön planda olması iyi olur diyorum ona köpürmüşsün.. bu yorumdur arkadaşım, adam davulu kötü çalıyor bilmiyor çalmayı, davul çalmayı öğretiyim demek değil!! bikere buna bi netlik kazandırmış olalım... davul çalma konusunda otorite değilim tabiki ama kıyaslama yaparak böyle bi yoruma!! varabilirim.
süper müzisyen de olsan yorumlara ihtiyacın vardır. aslında hiç bi kötü niyetim yoktu bunları söylerken ama olayı gereksiz sataşma konumuna taşıdın... benim dinlediğimde belki ses sisteminden belki şarkılardan davulun kalitesi anlaşılmıyo olabilir, davulcu arkadaşta iyi davulcu olabilir, bu çok da güzel açıklığa kavuşturulabilir bi mevzuydu. sadece istemezsen dinleme tavrında ki konuşması şık değildi, daha sonra gerekli cevabı yazmış teşekkür ederim evet belkide davulcu arkadaşımla yapmalıyım yorumu haklı kabul ediyorum... insan hatalarını bilmeli.
ayrıca ben ankara müzik piyasasında olduğumuda iddia etmedim çünkü bitirmem gereken bi okulum var ve müziği hobi olarak yapıyorum, canlı müzik yapma taraftarı da değilim çünkü yaptığım işten ben bile tatmin olmam kaliteli olmadıkça. emin ol müzik işim olsaydı en iyisini yapmaya çalışıyor olurdum. ama dinleyici olarak ve müziğe önem veren biri olarak ankarada ki izleyici potansiyelinin kaliteli müzik dinleyip eğlenen kitle olması ve bu sektörün gelişmesinden yanayım. kitleden kastım da buydu ayrıca!!, bunun geri kalmasında müzisyenlerden çok barların süper ucuza grupları çıkarıp kaliteyi tetiklemeyerek müzik yapma isteği olanları da bu işten soğutarak varolan potansiyeli başka tazrlara yönlendirmesi etkili oloyor... sonuçlarına da müşteri kaybederek katlanıyorlar.
evet çok küçük bi olayı bukadar büyütüp tatsız konuşmalara sebep olmak genelde karakterimiz, ama biraz daha sakin iyi niyetli ve sağduyuyla bölye tatsızlıkların yaşanmasına engel olalım. bu yazılanlar la başlığıda biraz kirlettik, kusura bakmayın grup elemanları ve okuyanlar... gerekirse silinsin modlara çağrım.
herzaman başarılar foreplay'e ve isteklice bu işi yapan herkese:)
 
bu arada arkadaşlar,foreplay i dinleyenler veya beni diğer gruplardan (cidesphere,baytgadol,blacklabel,gangband....)az çok bilenler;dinlemek isteyenler,ilgilenenler,merak edenler..varsa,elektronik müzik çalışmalarımın birkaçına(idm,experimental,drum&bass...bununda bir sürü tarzı var aslında ama pek önemli değil:) imzamdaki linklerden ulaşabilir,(white kudzu-onur ertem)
 
8) yaw işte yeni dönem,eski dönem elektronik müzik böyle şeyleri barındırıyo.techno-trance yada house müzik değil.zaten em411 o tarz bi platform değil ve yaptığım müziğin akustik müzikle pek bi bağlantısı yok.ne anlattığıma gelince :) :) o anki hissiyat neyi gerektiriyosa (ne kadar delirebilirsen :D :D ) işte ciddi anlamda tür soruyosan ki maalesef elektronik müziktede bu sınıflandırmalara fazlaca gidiliyo,drum&bass,elektronica,ambient,experimental,idm.. diyebilirim.
 
submarinesolo kardeş, sıkı adama benziyorsun, verdiğin linklerdeki kayıtları dinledim, eline sağlık. Enerji, heyecan, yetenek, hepsi tamam, helal olsun deme ihtiyacı duydum sana.
 
Yok yok, bence kafası karışmış bu adamın. Sıkı bi tedaviye ve uzun süre dinlenmeye ihtiyacı var. Bünye kaldırmaz bi süre sonra böyle deneysel şeyleri, iflas edersin valla, tırlatırsın, delirirsin, söyliyeyim :)
Şu elektronik müzik hakkında detaylı bilgi alabileceğim, nedir, ne değildir sorularına cevap verebilecek bir site önerin bari de, biz de kültürlenelim :p :D
Biz seni Cidesphere, Bayt Gadol, Requiem Onur diye bilirdik, böyle görünce garip geldi, ne yalan söyleyeyim.
Çok uğraşmışsın belli, anlayana sivrisinek saz, anlamayana trance müzik az.
 
song 2 introsunda aksaklık oldu demissin sevgili erotomania nickli arkadasım buyuk bi ihtimal senin anlam veremeyecegin ve aksama oldu dıyebilecegin bi rtim aksatmadır o :)onur ertem saygıyla izlenir her seferinde bi seyler ogrenilir.saygılar basarılar
 
Ankara nın en iyi cover grubu olan foreplay' e önce selamlar...
forumu okudum davulcuyla ilgili yazılanları okudum ..bence onur ertem ankara nın en iyi davulcularından biri..gerek daha önce çaldığı gruplar ve albümler de gösterdiği performans oldukça etkileyici...bu sebepten grubun altyapısı gayet sağlam..Kadı ki özkan gibi groove lu çalan bi basçı var..gerçekten çok temiz ve yerinde çalıyor...buda drum n bass olayının ne kadar kaliteli yapıldığını gösterir...
şarkı seçimleride güzel zaten....
başarılarının devamını diliyorum..
sevgiler...
 
Geri
Üst