Şehir Efsaneleri.....

Aslinda markalarin goz boyamasidir bu, ornegin Washburn marka gitarlarin neckplate'inde su tarz seyler yazardi;

"Made in Usa Handcrafted in Indonesia"

O zaman magazalara da bunlari soylemek duserdi. Hata dogrudan magaza politikasinda degil yani :)
Aslında bunu daha farklı alakası olmayan yerler de yaptı. Cort için ibanez için abd malı diyenler oldu :D benzer yalanları Ankara zuhal 7-8 sene öncesine kadar sık sık söylüyordu.Ne zaman internet yaygınlaştı o zaman doğrular söylenmeye başlandı.Geçen gün elimdeki bir gitarın satışı için bir mağaza ile konuşmuştum.Mağaza sıfır uzak doğu malı charvel ler satıyordu.Karşısındakine çocuk muamelesi yapıyordu bu adam.Şu lafı aklımda çok sağlam kaldı üzerinde orjinal floyd rose ve emg manyetik olan bir gitar nasıl kötü olabilir.Ayrıca schaller fr çok kötüdür.Benim elimdeki sattığım gitar yekpare sendeki bolt on senin elindekinden kat kat iyi gitarları var şu an uzak doğu charvel lerde. Fakat bu adamın görmediği birşey var o zaman yabancı ve yerli forumlarda neden yeni uzak doğu charvel lardan bu kadar iyi bahsedilmiyor?Adam daha da ileri giderek USA charvel lardan daha iyi olduğunu iddia etti elindeki sattıklarının.Bu adam Ankara Hatay sokak'ta ürün satışı yapıyor.Aman diyeyim arkadaşlar.Dikkatli olun kimse yansın istemem almadan önce araştırmalarınızı iyi yapın.
 
Gitarın arkasında sahne kullanımına bağlı, belli belirsiz / kılcal kemer çizikleri vardır

123108_belt_2.jpg
 
Aynen işi oldu bittiye getirme mantığımıdır nedir artık :).Bir de şu ikisi var ilanlarda gıcık olduğum;
Bilien bilir
fazla söze gerek yok.
-----------------------------------
Bir efsane ise Jackson gitarların neck plate' teki seri no sundan üretim yılı çıkarımı.Artık yeter hakikaten yeter yahu, yok öyle bir şey bunu anlayın.Bugün bile bir ilanda gördüm.Bunca sene böyle iddiası olanlara düzgün bir dille anlatmaya çalıştım ama yok, bir de inanmayıp burun kıvırıyorlar.Batman Robin li karikatür aklıma geldi "bi bitmediniz lan" diye...
 
Hadi kurumayı geçtim "oturmuş" ne ? Nasıl oturmuş?

Bundan sonra ilanlarıma şunları yazıcam :D

"Gitarımı bilen bilir,sadece bende var,custom to custom hatta ağacı bağdaş kurarak oturmuş"

Bi dönem arkadaşın teki ilan açmıştı ya hala aklımda.
Aramızdaysa hala alınmasın lütfen art niyetli yazmıyorum.
"ağacı tam oturmuştur" yazıyodu ilanda ve fotoğrafıda koltuğun üzerinde çekmişti. Altına epey t*şak geçenler oldu. Koltuğa oturdu diyor heralde falan diye. Ona benzedi buda :D
 
Bir kere bir arkadaşla buluşmuştuk, elinde oldukça ender bulunan ve daha da ender bir renkte üretilmiş bir Jackson vardı. Herhalde Türkiye'de bir tek bende vardır bu renk Jackson demişti, sonra yanımdaki hardcasei açmıştım ve aynı renk bir Jackson daha çıkmıştı. Hep beraber gülmüştük :)

Ama o renk Jackson Türkiye'de gerçekten sadece ikimizde varsa hiç şaşırmam.
 
Nadir gitar illa yurtdışında olacak diye birşey yok, bazen gerçektende enteresan modeller tek-tük girebiliyor bizim ülkeye.

Benim şansıma mesela ibanez rg 370ghbls'm ('95) vardı yıllar önce sattım internette bugün bile 2-3 resimden fazlasını bulamıyorum. Şimdi ilk seri ('97) 3120 kullanıyorum gene haberim yok çok kolay bulunan gitarlar değilmiş, cinslik bende demekki :)))
 
Forumda sürekli dolaşan iki tane Fusion var hani, 1991. Onları yurtdışında arayıp da bulamıyor insanlar :). Korina KV1 de var bu arada ülkemiz sınırları içinde, yine kolay kolay bulunabilecek bir gitar değil.
 
Ağacı kurumuş çok komik ötesi, ama oturmuşluk şöyle, ağaç plastik demir yada taş gibi tek düze bir şey değil ne kadar fırınlansa da işlendikten sonra bükülme vs oluyor buna halk dilinde "çalışıyor- ağacın çalışması" deniyor, atıyorum şekil verildikten sonra mevsim nem ısı değişikliklerinden dolayı ağacın lifleri bir müddet hareket halinde oluyor, ama bunun bir sınırı var ağaç çalışmasını tamamladıktan sonra sorun yok ama ağaç çalışmaya müsayitse daha sorun var demektir.Nitekim seri üretim gitarlarda marka ve kalite ne olursa olsun böyle sorunlar yaşanabiliyor az da olsa.Misal siparişle çalışan SUHR gibi markaların pahalı ve güzel olmasının sebebi bu, bolt on bir gitar üretilicekse sap üretilip birleştirilmeden 6 ay bekletiliyor bir atma yoksa gitar tamamlanıyor."Oturmuş" tabiri çok yanlış değil fakat bu kişilerin kullandığı şekilde yanlış zaten bu ayrımı da büyük ihtimalle bilmiyorlardır,
"ne kadar eski o kadar oturmuş" bu tarz kişilerin mottosu olabilir :)
 
Bu ağaç oturma terimi sanırım klasik, akustik gitardan geliyor.Orkestra enstrumanlarında da bu sanırım var keman çalan ark.ların benim okuduğum yerde 50 yıldan genç kemanları yoktu yeni üretimlerin suratına bile bakmıyorlardı.

Birde gövdesinin her tarafı boyanmış, cilanlamış ağaç neresinden nemlencek veya kurayacakta "oturacak" pek anlamıyorum.
 
Geri
Üst