Thomann'dan Alışveriş

Cangöz’de gitar olan bir gün henüz görmedim zaten. Şansıma bir kere vitrinde ESP görüp almıştım… onun dışında 2005’ten beri sorduğum İKİNCİ bir cihaza VAR cevabı alamadım.
Şahsi fikrim bu firmaların hiçbirine güvenip sipariş vermeyin. Güven meselesi değil…. Eylül sonu büyük yalan, ne kur belli olur ne de tedarik problemleri… sonra 18 ay uğraşırsınız yav tam gelecekti gak oldu guk oldu diye peşlerini kovalarsınız. Çünkü kur olarak da tedarik zinciri olarak da onlar da çaresiz kalacak. Vitrinde görürseniz dolarınız hazır olsun, basın alın.
 
Valla ben korg sv2s almayı düşünüyordum. Tr vergiye tabi olmadığı için 1679 euroya geliyordu ki şuan mağaza fiyatı 45k civarında tr'de. Ama getirtme işi yalan olmuş maalesef. Almanya'da akraba var ama paramızla bile bişey aldıramayız ki onun adrese göndertsem diye hesap yaptım bu sefer de vergisi dahil 2000 euroya denk geldi. Feci para.. Bir de 20 kiloluk aleti kime getirtiriz o da meçhul. Kendileri asla getirmez biliyorum. Getirse sanırım artık havaalanı da vergiye tabii tutuyor artık 150 euro üstünü.. Yani alsam bir dert almasam ayrı.. Sanırım alamayacağız...
 
Keşke siz de tecrübeyle sabit yorumlar yerine biraz mevzuata baksaydınız sorunun cevabını öğrenmiş olacaktınız.. Neyse olur öyle...



Sayfaları karıştır geriye doğru. Üşenme. Bak bakalım ne zaman nereden neler getirmişim ne yaşamışım. Aynı şekilde diğer kişilerinde yazdıklarını oku. Hiç sevmem boş yapan tipleri. Ama işte toplumun içindesiniz ve eğitmek bize düşüyor.
 
Arabayla gelip giden geleneksel bir almancı akraba var. Ona kafa amfi getirtsem nasıl olur diye merak ediyorum. Kapıkuleden geçişler veya bulgar Romen sınırlarından geçerken acaba ? Neler olabilir.
 
bak bunu bir türlü anlamıyorum,
şansın size güldüğü ve ülkeye ürünleri problemsiz sokmanız herkesin bunu başarabileceği anlamına gelmiyor.
yanlış yönlendirmeyin.
sizi dinleyip yakalanan ve ağır vergilendirmeye tabi olan olursa "kusura bakma, ben getirirken bir şey olmadı" mı diyeceksiniz?
 
Son düzenleme:
Kargoyu hesaba katıyorlar mı 150 euro olayında? Baktığım gitar 142 euro üstüne bide kargo gelecek. 150 euro üstü diye değerlendirilir mi acaba? tecrübesi olan var mı

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI BURADA

Gerisi sana kalmış.
 
bak bunu bir türlü anlamıyorum,
şansın size güldüğü ve ülkeye ürünleri problemsiz sokmanız herkesin bunu başarabileceği anlamına gelmiyor.
yanlış yönlendirmeyin.
sizi dinleyip yakalanan ve ağır vergilendirmeye tabi olan olursa "kusura bakma, ben getirirken bir şey olmadı" mı diyeceksiniz?

Bakanlık herkes başarabilir diyor.
 
okuduğumuzu bütünlüğünü bozmadan, satır arası alıntı yapmadan anlamaya çalışalım.
tutar hediye eşya ise 430 euroyu geçmeyecek. yaşa göre bu tutar 150-430 euro arasında değişiyor. geçerse önceden bildirilmediği takdirde ceza ve vergiye tabi,
tutar beraberinde getirilen eşya yani kişisel eşya ise 1500 euroyu geçmeyecek.

şimdi gelelim gümrük memurunun tavrına;
gitarı alıp girerken durduruldunuz,
  • açıp baktı, ürünün size ait kişisel eşya olduğuna kanaat getirdi, sonuç---->problemsiz geçersiniz.
  • açıp baktı, ürünün yeni alınmış olduğunu / kişisel eşya olmadığını düşündü, fatura istedi, yaşınıza göre tutar 430 euro altında kaldı ise problemsiz geçersiniz.
  • açıp baktı, ürünün yeni alınmış olduğunu / kişisel eşya olmadığını düşündü, fatura istedi, tutar 430 euro üzerinde kaldı ise gümrüğe tabi olur ve aynı zamanda ceza yersiniz.
  • açıp baktı, ürünün yeni alınmış olduğunu / kişisel eşya olmadığını düşündü. fatura istedi, fatura ibraz etmediniz/edemediniz. internetten marka modele göre fiyat bakıp değerleme yaparlar. tutar 430 euro üzerinde kaldı ise gümrüğe tabi olur ve aynı zamanda ceza yersiniz.
  • açıp baktı, ürünün yeni alınmış olduğunu düşündü, fatura istedi, fatura ibraz ettiniz. tutar 430 euro üzerinde kaldı ise gümrüğe tabi olur ve aynı zamanda ceza yersiniz.
yönetmeliği okurken sadece tabloda 3 adet müzik aleti kişisel eşya olarak yolcu yanında geçer yorumunu yaparsanız tüm yönetmeliği hiçe saymış olursunuz.

bu arada dikkatinizi çekti ise 1500 euro tutarını geçen ürün ile ilgili hiç bir şey yazmadım. sebebi eğer ithalat izniniz yoksa bu tutarı geçip yakalanırsanız ürünü söz konusu ithalat vergileri uygulanmadan alamazsınız.
bu ne demek anlatayım. ithalat vergisi, ithalat yapan tüzel kişi ve kurumlara uygulanır. ithalat yapan bir şirketiniz olmalı ve fatura bu şirkete düzenlenmiş olmalıdır. aksi takdirde ürün kesinlikle müsadere edilir, alamazsınız.

okuduğunuzu kafanıza göre yorumlayıp, size şans güldü, gümrük memuru işini yapmadı, siz geçerken dikkat etmedi diye gümrük mevzuatı ve ilgili yönetmeliği görmezden gelemezsiniz.

forumun tüm bilalleri için son kez bilgi vermek amaçlı paylaşıyorum.
mevzuatı isteyen istediği gibi okur, istediği gibi anlar,
o benim işim değil.
 
Geri
Üst