Thomann'dan Alışveriş

Merhaba sen cennetliksin ya çok ama çok teşekkür ederim
Haha ;) Aynı ben manyağı oldum bi sitenin ya. Benim kargoyu bana acı çektire çektire gönderiyorlar. Yavaş yavaş ama öldürmeden hareket ediyorlar. Önce kabini sonra kafayı yolluyorlar galiba bana organize olarak oyun oynuyorlar :D

Bu arada o DHL numarasını DHL Germany sitesine yazıyorsun. Oradan bu kod çıkıyor. Onu da artık PTT'nin sitesinden takip ediyorsun.

Diğer arkadaşlara da yardımı dokunur belki diye belirtiyorum.

Saygılar,
 
86 tl vergi ücreti çıktı kanunu yakından takip ediyorum yanlış adama bulaştılar ptt iflas gümrükteki kadın iflas sırada müdür kaldı:):):) 75 euro aldı ürünler. Ayrıca ürün normal şartlar altında bile vergisiz gelck:)
 
Bir sorum olacaktı ama yeni bir başlık açmak istemedim.
Ben önümüzdeki ay banzaimusicden birkaç ay sonra da thomanndan sipariş vereceğim.
Burda çok kez bi ürün 2 adetten fazla alınırsa sıkıntı çıkartıyorlar diye okudum.
Mesela ben banzaiden pena alıcam çok uygun fiyata dunloplar. ve 100 tane alıcam. tanesi 1 liranın altında oluyor. En sık kullandığım pena. 6 tane penalık var gene siparişin içinde.
Thomanndan bi oda dolusu şey alıyorum içinde aynı kiltli askıdan 3 tane var. veya aynı parlatma bezinden 4 tane var. Bunlar bana sıkıntı çıkarır mı? Beni ticaretini yapıyorum diye suçlarlar mı? Başıma ne gibi sıkıntılar açılabilir? Bu iki siparişten ilki zaten 75 euronun altında vergiye takılmaması lazım. Thomann ise zaten toplasan 20 kilo etmez. 30 kiloydu sanırım sınır ve 1000 euroyu da geçmiyor ki 1500 euro idi sanırım orda da.
 
O zaman bilgilendirme doğru yapcaklar. Aradığımda ayrı ayrı ürünler üzerinden değerlendiriliyor demesinler. Adam akıllı bilgi verseler böyle ikilik olmaz. Bi standart yok kafalarına göre iş yapıyolar. Vergi kaçırcak bi adam değilim bunun hesaplarını da asla yapmam. Bana ayrı hesaplama dediler bende hakkımı ararım sonuna kadar. Adam akıllı bilgi versinler o zman
 
Bu konuda bilgim yok dedim ve aradım. Daha gümrükte çalışan memurlar arasında fikir birliği yoksa ben ne yapayım? İlk kez alıyorum yurtdışından sence yurtiçiyle aynı mı??
 
2 parça biri 64 euro diğeri 73:) 30 euro kargo ücreti 86 tl vergi diyo:) bu burda bitmeZ ama:)
Dostum daha önce de izah edildi, ayrı ayrı hesap yapılmaz fatura toplamına bakılır şeklinde, öbür türlü arkadaşların dediği gibi bi sürü 75 euro altı ürün ekleyip vergisiz alınırdı ki bu akla-mantığa ters bir durum, sizin çelişki yaşadığınız konunun sebebi de ptt'de muhtemelen işi bilmeyen personelden bilgi almak, gümrük memurlarıyla direk görüşemezsiniz zaten, haftada iki gün uğruyolar şubelere.
 
Arkadaşlar tekrar merhaba, bir sorum daha olacak.
Thomann'dan siparişimi verdim, şubatta kargolanacağını söylemişlerdi fakat bugün kargoya verilmiş. Sorun şurada ki ben önümüzdeki birkaç hafta istanbul'da olamayacağım. Kargo adresinde ailem de yaşamakta, acaba babam vergiyi ödeyip ürünü teslim alabilir mi, yoksa teslimat sırasında benim de hazır bulunmam gerekir mi?
Teşekkürler cevaplarınız için.

Not: ürün bedeli 1190 euro
 
Geri
Üst