Rüya

ruyayı kontrol etme olayına isim takmışlar. lucid dream diyorlar. Türkçe aşırı gerçekçi rüya gibi bi şey oluyor.

yapabilmek için bilinç kontrolünüzün üst seviyelerde olması gerekiyor. o zaman bile agnostik iseniz başaramıyorsunuz. astral seyahate giden aşamalardan birisi bu lucid dream olayı.

bilimsel açıklaması son derece tatmin edici.
insan beyni belli durumlarda farklı frekanslarda çalışır. mesela rüya görürken farklı bir frekanstadır.

lucid dream görebilmek mesela şöyle bir olayla mümkün olabilir. insan uykuya giden yolda rem uykusu denen bir ana gelir imüş. böyle gözler kırp kırp olurmuş ve hatırlanamayan abuk subuk rüyalar görülürmüş. işte o anda dışsal bir etken sonucu uyanıp (mesela bir arkadaşınızın yüksek sesle osurması) hemen tekrar uyursanız beyni kandırırsınız (malfunction) insan beyni böyle zavallı bi organ işte... neyse. tekrar uykuya daldığınız zaman rüyayı görmeye devam edersiniz ancak beyin biraz önce uyanıldığı için rüyanın rüya olduğunun farkına varır... (ancak şunu belirtmeden geçemeyeceğim. bu insan beyni bir elfle seviştiğinizi gerçek sanacak kadar işe yaramaz bi organ. ona güvenmeyin! :) ) işte görülen şeyin gerçek olmadığı anlaşılınca kendinize karpuz büyüklüğünde bir nar tanesi yaratıp afiyetle tüketebilirsiniz. ya da güdümlü balgamlar atıp dostlarınızı hayrete düşürebilirsiniz. yapabileceklerinizin sınırı hayal gücünüze bağlı.

olmuyor olmuyor derseniz şu programı indirin belki yardımcı olur. (hazır presetleri var yüzlerce beyinsel faaliyetleri manipule etmek için)

"Brainwave Generator"
 
ben her zaman rüyada olduğumu anlarım başıma kötü birşey gelirse kendimi bir yerden aşağıya bırakırım ve uyanırım.gitarist olmasam kesin bilim adamı olurdum.
 
rüyalar aslında her zaman saçma sapan bi rüyaydı diye yorum yapsakda aslında hiçde saçma değiller hatta belki rüyalarımıza bakarak kendimize itiraflar yapabiliriz çünkü biliçaltımızım dişa vurumu
 
geçen gece rüyamda köpek tarafından ısırıldığımı gördüm ve o bölgenin tıpkı gerçekmiş gibi felaket acıdığını hissettim. hatta uyandıktan sonra rüyamı anımsadığımda oranın hala sızladığını :D
insanoğlu psikolojisiyle zekasıyla çok tuhaf yaratık
 
İnsanlar rüyasında kendilerinin öldüklerini asla görmezler...Misal yüksek bi yerden düşüyorsunuz ama hiç düşüp öldüğünü gördünüz mü? Hayır...Tam düşecekken uyandınız... :) Bide en uzun rüya 4saniye kadar sürermiş..Tüm o olaylar gördükleriniz yaklaşık 4saniye yani..Acı ama gerçek :LOL:
 
aslında ben kendimi dışarıdan izlemiştim birkaç rüyamda :S

hep merak etmiştin görme engellilerin rüya görüp görmediklerini, keşke en azından o zaman görebilselerdi...
 
Rüya görmek deriz ya,aslında yanlış bir tavir... Rüya yaşanır, rüyanın içinde bulunursunuz ya da...
Bence tamamen farklı bir yerde olmasıdır ruhumuzun... Rüya nedenleri de çeşitli olabiyor...
 
bilmiyordum :D Çok ilginç... Çocuğun masumiyetinden kaynaklanıyordur belki... yada morali bozulmasın diye rüyalarda ona kıyak yapılıyordur :D çok güzel ya...
 
Geçenlerde Beyaz ın Biri bana anlatsın proğramında işlenmişti rüya konusu çok ilginç şeyler öğrendim..

Ama en önemlisi sanırım karabasan diye bişiyin varolmamasıydı..
 
ölüm ölüm dediğin neidr ki gülüm ben senin için yaşamayı seçmişim.


yokluktan varlığa dönüşte kat edilen yola değil midir ? her rüya sonunda uyanmaz mıyız ?

dın dın dınıdın dınıdını dının aygas
 
Yeni bi şarkı çıkmış internette yayılır yakında irem gibi ,şarkının ismi " rüyada aşk" kız rüyasında aşıkmı olmuş ne bu başlığı görünce o şarkı aklıma geldi...bilmem biliyormuydunuz ....valla bu milett internet sayesinde meşhur oluyo valla " rüyada aşk" " hayalet sevgilim" gibi şarkılar yüzünden meşhur oluyolar koyarım yakında şarkıyı siteye güzel şarkı aslında ama rüyadada aşık olunmuyoki be güzelim.. kız rüyasında aşıkmı olmuş görürsünüz sizde valla :) :)
 
Rüyalar çoğu zaman bır köprü vazifesi görür.Ruhumuzun,düşüncelerimizin,duygularımızın asklarımızın bir yansımasıdır.bazı rüyalarımızın bizim için bir anlam tasıdıgını düşünürüz. Rüyalarımzı herzaman yok saymamalıyız eger sayarsak;Paul Solomon un kaynağının herkes için erişilebilir olan ama çoğu insanın farkında olmadığını söylediği zekadan yoksun bırakmış oluruz.
 
Rüyaların bilinçaltından kaynaklandığını düşünürüm. Rüyaların geleceği göstermesi gibi işlevi olduğuna inananları asla anlayamam. Oysaki rüyalar tam tersi geleceği değil geçmiş olayları gösterir. Buna bir nevi geriye doğru zihinsel bir yolculuk diyebiliriz. Rüyalardan olağanüstü sonuçlar çıkarmak, gelecek günleri ve yaşanacak ilişkileri rüyalardan yola çıkarak planlamak aklın alabileceği bir şey değil. Akılla bağdaşmayan bu tavır çoğu kez büyük hayal kırıklıklarıyla son bulur. Bazı tesadüfleri "aha bak rüya tuttu be" şeklinde yorumlamak da insani bir zayıflık göstergesi. Rüyaların, insanın beyninin hiçbir zaman durmadığını göstermesi bakımından önemli bir yere koymak lazım. Çünkü, beyin uyurken de çalışır, ki zaten rüyalar da esasında gece kısmen ölen insanın düşünmeye devam etmesi sonucu ortaya çıkar. Benim okuduklarımdan ve yaşadıklarımdan çıkardıklarım bunlar...
 
Geri
Üst