Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

İlginç bir durum :

Bende Boss Me-33 var. EMG manyetikli jackson gitarımda çok iyi soundlar alıyordum. Aynı zamanda bir tanede Digitech RP100 üm vardı ama ondan oyuncak gibi sesler çıkıyordu çok komik bir aletti. Eh diyordumki ucuz etin yahnisi yavan olur işte. (RP 100 için)

Ancak ilginç bir şey oldu. Gitarımın köprü kısmına Dimarzio Tonezone taktırdım aman o da ne?? Boss Me-33 yavan bir sound oysa Digitech RP100 şaha kalktı ne tonlar ne kalite soundlar üretiyor o ufacık alet. Boss Me-33 tonal olarak yakınına bile yaklaşamadı. Patch işinden bayağı anlarım 7-8 senedir processor kullanıyorum ve kendi tonlarımı herzaman kendim üretirim.

Şimdi merak ettiğim şu : Dimarzio manyetiklerin Digitech ürünleri ile daha uyumlu olduğuna dair bir genelleme varmı veya böyle birşey başına gelen varmı?
 
Sağol öneriniz için ama me-33 le ilgili bir bilgi bulamadım nette.Cahilliğime bağışlayın pod 2.0 nedir.Bende dimarzio superdistortion taktırmayı düşünüyorum tabii yaklaşık 5 ay sonra falan ama bu tür manyetiklerle uyumla ilgili ericjh yazısını görünce kafama takıldı ne önerirsiniz.
 
http://www.gitarpedal.com/catalog/product_info.php?manufacturers_id=10&products_id=54
Podu puradan araştırabilirsin.

Basitçe anlatmak gerekirse bu bir ampli simulatörü.Prosesör gibi efektleri de var,ama asıl özelliği tonları.Hoca bana şu ampliyi taklit et diyon,o da taklit ediyor ve de mixere,müzik setine (amfiye ihtiyacın kalmadan) girip güzel ses alabiliyorsun.Normalde amfi dışında bir yere prosesör girersen,çıkan sesle birlikte hayal kırıklığına uğrarsın.İşte bu aletle amfiye ihtiyacın kalmıyor.
 
katilinek demiş ki:
Nisan ortası gibi bir processor alıcam gitarı bu aralar aldım jackson js30.Metal,rock,belki blues yani geniş bir yelpazeye sahip bir alet istiyorum bana ne öneririsiniz şimdiden teşekkür ederim bu arada en fazla 300-320 milyon arası param var daha fazla çıkmaz ama illaki biraz bekle bu süper diyorsanız yazın.Bide tek tek pedalları birleştirmeyi düşündüm ama çok pahalı geldi.

Cash'in dediği boss me 33 güzel ama amp simülatörü sayısı az.Boss gt3 bulabilirsen uygun fiyata al.Onun dışında Vox tonelab se mükemmel bir alet ama buralarda bulunur mu bilemiyorum.
 
Merhaba ben Dimarzio X2N hakkında yorum istiyorum. Megadeth yada Malmsteen tonları yakalanabilirmi? Ayrıca Digitech RP100 ile Boss Compressor Sustainer pedal bağlanırsa nası olur fikri olan?
 
Katilinek,zoomlar kimse tarafından önerilmiyor,sebebi ise sesleri aşırı dijital.606 almayı düşündüm fakat RP80 kesinlikle daha iyi geldi bana ve onu sipariş ettim.
V-amp güzel alet fakat farklı ampli modellemeleri arasında gecikme zamanı var(tondan tona atlarken)O yüzden önermiyorum.
 
arkadaşlar bende me-50 ve 30w marshall valvestate amfi var. konsere çıktığımda amfi mikrofonlayarak mı iyi ses alırım, yoksa araya sansamp gibi bir pre amp takıp sisteme girerek mi?
me- 50 den direkt sisteme bağlanırsam çok fazla ton kaybım olur mu ve pre amp olarak ne önerirsiniz?
 
digitech rp100a m var ama store tuğunun ne işe yaradığını bilmiyorum alah aşkına nasıl kullanılıyo şu store tuşu .. 100 kere denedim yararını yada ne işe yaradığını anlayamadım
 
store kayıt tuşudur. bendede rp100 war. store düğmesine basarsan nereye kaydetmek istediğini sorar. bu sırada ışıkları yanıp söner. pedallarla bi yer seçersin ve tekrar store tuşuna basarsın. yazdığın ton kaydolmuş olur böylece. ayrıca alete format atabilirsinde, fişe takmadan önce store tuşuna basılı tut fişi tak bekle bişiler yanar ekranda tekrar store tuşuna bas formatlanır yani fabrika ayarına döner alet.
 
Store ingilizce kaydet demek.Benim zoondada aynı tuş var sesi ayarladıktan sonra kaydetmeye yarıyor.Zaten ayar yaptıktan sonra o tuşa basmadıysan sesin eski haline geldiğini görürsün.
 
kalite kullanışlık ve fiyat göz önünde bulundurursanız tatminkar bence. ben amfi kullanmadan çalıyorum bar programlarımda
 
Geri
Üst