Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

merhaba arkadaşlar. 2 seneden fazla bir süreden beri elektro gitar çalıyorum. tecrübeli sayılmam. o yüzden kulak deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. 400ytl ye digitech gnx2 aldım. ikinci el ama temiz bir alet. fiyat ve alet hakkında genel görüşlerinizi merak ediyorum. kolay gelsin...
 
Arkadaşlar Morley Bad Horsie wah pedalı ile ilgili bir kaç şey merak ediyorum ilgilen bilen tecrübe edenler yardımcı olursa çok sevinirim.

Ben yıllarca crybaby wah kullandım ancak Bad Horsie kullanmak hiç fırsat olmadı. Tabi Bad Horsie ye geçmeye biraz ürküyorum crybaby alışkanlığım yüzünden. Ama özellikleri ve duyduğum ses örneklerinden anladığım kadarıyla Bad Horsie den daha memnun kalacakmışım gibi geliyor.

Sorularıma geçeyim :

1- Ben crybaby i hız için kullandığımda legato ve tappinglerimde biraz boğulma hissediyorum Satriani nin albümlerindeki wah seslerini de bir kez daha dikkat ettim wah a geçtiğinde adam hız yaparken notalarının kayba uğradığını herşeyin wahhhhhhh şeklindeki sesin altına gömüldüğünü hissettim. Oysa Steve Vai i dinlediğimde legato ve tappingler tane tane anlaşılıyor. Burda yanılıyormuyum yani banamı öyle geldi yoksa bu gerçekmi.??

2- Morley Bad Horsie yi Türkiye de satan bir yetkili firma varmı?

3- Bad Horsie II nin çok tutulmadığını falan okudum bir kaç yerde gerçi çok fazla değil ama bir kaç kişi böyle yazmış daha çok Bad Horsie I tavsiye etmişler. Oysa Bad Horsie II bana daha cazip geldi. Bad Horsie II zaten Bad Horsie I i de kapsayan bir model değilmi? Bu konuda hangisini tavsiye edersiniz neden? (Bu arada manyetiğimden sounduma kadar tam bir steve vai tonuna yaklaştım birazda bunu da göz önünde bulundurursanız tonuma uygunluk açısından cevaplarda sevinirim.)


Bu sorulara cevap verenlerin mekanı cennet olsun ilerde :LOL: :LOL:
 
Uzun süre Bad Horsie 2 kullandım sanıyorum sorularını cevaplayabilirim :)

Her açıdan crybaby lerle çok farklı bir pedal.Low end de biraz başarısız bir pedal yani düşük akordla çalınan ritmlerde varlığı crybaby kadar hissedilmiyor.Solo olayına gelince pedal tam olarak senin yazdığın gibi yani sesi hiç boğmuyor,legatolara çok hoş bir hava katıyor.Nasıl diyim insanın her tapping yaparken fln bu pedalla oynayası geliyor :) Şunu da söylemeliyim ki clean tonda bence en başarılı wah.Üzerindeki contour düğmesiyle cleande her tarza gidebilecek bir pedal.Drive da üzerindeki düğmelerle oynamak biraz gürültü yaratıyor.

Yalnız aletin kullandıkça anladığın ve eğer pimpirikli biriysen seni rahatsız edebilecek bir özelliği var.Ayağını çektikten sonra yarım sn içinde fln sesin değiştiğini hissediyorsun.Ha diyebilirsin ki bu kapandığının göstergesi ama değil işte kapandıktan yarım saniye sonra :) Başlarda baya takmıştım u olaya ama çok da etklidemediğini farkettim kullandıkça ve zamanla önemsememeye başladım.

Yaklaşık 5-6 ay kadar önce pedalı sattım.Bir daha wah alırken de Mark Tremonti Power Wah ı deneyeceğim çünkü wahı ritmlerde sık kullanmayı seviyorum.Bu arada Ankara'da Trio müzik Morley getiriyor fiyatı da 190-200 dolar civarı bir şey,yine de orda Kerem'le konuş istersen o da Morley kullanır detaylı bir şekilde anlatabilir.Pedal hakkında başka sorun olursa çekinmeden sor :)
 
Eyvallah Hellhound, sorularıma eksiksiz dört dörtlük cevap vermişsin kafamda hiç soru bırakmadın özellikle tecrübelerini de anlattığın için çok teşekkür ederim acilen bu pedalı alıp deneyeceğim bu anlattıklarından da yola çıkarak çok sağol.
 
cakewalker demiş ki:
http://www.samedaymusic.com/product--KORPX4

boyutları ve kolaylığı açısından bu aleti almayı düşünüyorum ancak kararsızım

kullanmış olanlardan görüş bekliyorum, aletin sadece efektlerini analog bir pedal ile sahnede kullanmayı düşünüyorum, oyuncak gibi tonlar çıkmasından korkuyorum:(

Neyse varmı bişeyler bilen bu cihaz ile ilgili?

http://www.turkrock.com/ftopic26885.html
 
Arkadaşlar herkese merhaba!!

Ibanez gio + fender mexico frontman reverb amp (38W) sahibiyim. Günümün yaklaşık 4 saatini bu başlığa yazılanları okumakla geçirdim, hafiften cozurttum, kafam da biraz karışmış olabilir :D

sorunuma gelelim..

analog bir sistem kurmak istiyorum, başlangıcı distortion + delay/reverb ile yapmak istiyorum.. Enstrümental rock ile uğraşıyorum.. Tamam, 2 pedaldan Petrucci, Santana, Satriani tonları alamayacağımı biliyorum ama Boss DS - 2, Turbo Distortion veya Marshall serileri beni buraya ne kadar yaklaştırır? Mesela Bluesbreaker'ı da dinleme şansım oldu, hoşuma da gitmişti tonları ama burdaki bir kaç yazıda 'tekdüze' gibi şeyler duydum..

ayrıca okuduğum kadarıyla, compressor'e de ihtiyacım olacak düzgün bir ton yakalayabilmek için.. Yine bu konuda da önerilerinizi bekliyorum..

yaklaşık 3 seneden beri gitar çalıyorum, burdaki tecrübeli arkadaşların varlığından da haberdarım.. yardım ederseniz çok sevinirim..

herkese iyi günler!!
 
@vigilante,

Benim sana tavsiyem şunlar olacak.

Amfi kullanacağına göre yani preamp özellikli birşeye ihtiyacın olmayacağına göre iyi bir drive için çok fazla pedal alternatifi var. Boss tan Mxr a kadar . Bu yüzden bu konuda tavsiyem olmayacak zevkler çok değişiyor çünkü. Internetten ses örneklerini dinlersen üç aşağı beş yukarı pedallar hakkında fikir sahibi olur kararını verebilirsin. Bunun yanında sana gerecek pedalları yazayım. Boss Ge-7 eq, Boss Cs-3 compressor. Yani 3 pedal ve amfi ile birebir satriani vs soundunu direkt alamazsın ama yakın güzel esnek tonlar elde edebilirsin. Ama eğer amfinin reverbü yetersizse yine boss marka veya muadili bir reverb veya delay pedalı alarak tonundaki çiğliği de giderebilirsin. Bunun yanında ileride ihtiyaç duydukça ıvır zıvır bir sürü efekt pedalları var (chorus, phaser vb) onları alarak setup ını tamamlarsın.


Kolay gelsin.
 
çok teşekkür ederim skyrunner!!

yavaş yavaş sistemimi kurmaya başlıyorum. açıkçası daha 'doğal' bir ses alabilmek için (her ne kadar faydalı edevatlar olsalar da) aracı olarak(preamfi, processor vs) hiçbirşey kullanmak istemiyorum.. bu yüzden sadece ayrı ayrı pedallar üzerinde yoğunlaşmaya çalışıyorum, en sonunda da ev çalışmalarım için kullandığım amfiyi değiştireceğim..

küçük bir sorum daha var.. eq ve compressorun işlevleri hakkında bana biraz bilgi verir misin? compressor'un sesi temizlediğini, daha yumuşak hale getirdiğini biliyorum.. Fakat bu tonu öldürmüyor di mi? Yani sonuç temiz ama cansız bir ton değil mi? 2. olarak da, eq ile yapılacaklar treble, mid ve bass'tan ne kadar ötede? gerçekten bu konuda bir bilgim yok, aydınlanmak isterim :D

saol saol saol :p
 
Sana compressor ile ilgili bir kaç cümle ile anlatacağıma bir kaç alıntı yapayım en azından daha fazla bilgi almış olursun.

SwaLLoweD demiş ki:
Compressor, sesleri dengeleyen, maksimum minimum uçları, ortalama değerlere yaklaştıran bir ses işleme aygıtıdır... Elektrogitar'da çok önemli, kaliteyi çok değiştiren bir kullanımı söz konusu değil...Özelikle distorted tonlar zaten kendiliğinden compressed'dir (sıkıştırılmıştır)... Clean tonlarda compression pedalları tercih edilebilir....


Mahcem demiş ki:
Compressor Swallowed'un dediği gibi distorsiyonlu gitar tonlarında dip gürültüsünü arttırmaktan başka pek bir işe yaramaz, zira zaten o distorsiyonu elde edebilmek için sinyali devre içerisinde bir maksimuma sürüp tepelerde kırılmalara maruz bırakıp ilave harmoniklerini güçlendiriyorsun. Bir de üzerine kompresyon uygulamak biraz anlamsız olur. Düşünürsen, compressor'un yaptığı iş yukarıyı aşağıya, aşağıyı da yukarıya çekip ortada bir dengeye getirmek, şimdi distorsiyona uğramış seste dalganın yukarısı zaten maksimumunda, daha yukarı gidemiyor ki compressor aşağı çeksin? Oysa aşağıda dip gürültüsü var, compressor sukûnet anında tepeyle arasındaki mesafeyi kapatabilmek için onu yukarı çeker, al sana kendisine hiç faydası olmadığı halde durup dururken dip gürültüsü güçlendirilmiş bir sinyal.

Oysa özellikle akustik gitarlar ve temiz tonlu elektrik gitarlar (böyle funky cakcuku cakcuku çalınan gitar partisyonları) üzerine kompresyon uygulamak çalımı ve duyumu çok kolaylaştırır, zira vuruşlar arasındaki bariz seviye farklılıklarını o kompresyon yok eder, her vuruş aşağı yukarı birbirine eşit şiddette tınlar, ritim partisyonlarında şarkı boyunca homojen bir dolgunluk sağlanmış olur.

Sevgiler.


Açıkçası yukarda yazılanlardanda tahmin ettiğin gibi compressoru daha çok clean tonlarda kullanabilirsin ama ben bazen legatolarım için compressor ve distortionu aynı zamanda kulllanarak gayet iyi sonuçlar alıyorum. Cleande compressor kullanımı gerçekten inanılmaz güzel ve dolgun tonlar almanızı sağlıyor arpejlerde oldukça iyi sonuçlar veriyor. Yani Compressor bir gitaristin her zaman eli altında durabilecek bir pedal. Sustain miktarını Boss CS-3 ile arttırarak sesin uzama süresini doyurucu bir hale getirebilirsin.

Equilizer ise sadece bas, middle, treble gibi algılanmamalı tabi. Özellikle 7 veya 10 band güzel equilizerlerde tonunuzu ciddi değişikliklere uğratabilirsiniz.

Daha fazla bilgi aslında forumda mevcut merak edersen arama yaptığında bayağı bir bilgi ile karşılacaksın.


Kolay gelsin.
 
pedal

Ben ''MXR Dime distortion (DD-11) kullanıyorum.Kullandığım anfi iyi olmasına rağmen drive'ı yeteri kadar alamıyorum (Dip gürültü olmadan yada az iken).Hem dip gürültüsüz hemde güçlü bir sound nasıl alabilirim?
Yada distorsion'ı ek bi pedal ile nasıl güçlendirebilim?Ne tavsiye edersiniz?
 
Geri
Üst