Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Boss pedalların gelişimini gösteren güzel bir resim. 97 yılına kadar.
Boss_table.jpg
 
Arkadaşlar bir yardımcı olursanız sevinirim. Bir distortion pedalı almak istiyorum ama karar veremedim. Seçenekler arasında Boss MT-2, MD-2 ve DS-1 var. nu-metal ve alternatif metal çalıyorum. Çook sert tonlar gerekmiyor ama gerektiğinde de oldukça sert distortion elde edebilmek istiyorum. DS-1 galiba yeterince sert olmaz bilmiyorum. Örnek isterseniz de Kurban, Çilekeş ve Dorian sertliğinde tonlar arıyorum. Hangi pedal daha uygun olur?
 
Bir de istanbulda pedalboard yaptırılabilecek bir yer var mı? Aslında bir parça suntaya şu cırt cırt zımbırtılarıyla takarım pedalları da asıl kutusu önemli. Nerde yaptırabiliriz bunu?
 
antmüzik bossu türkiye'ye getiren yer.sitesinde bossun kendi pedal boardı var.gayet güzel bişi..bi de yukarlarda okudum (Jeff_Loomis
yazmış) analog pedalın varsa amfinin olması lazım daha doğrusu rasgele ayarlanmış bi amfide evdekinden tamamen farklı olur demiş.. hani hep denir ya analog zor iş olm ayarı fln; kardeş aslında şunu sölemek istemiş:işte analogu kullanmayı zorlaştıran trebleyi midi ayarlamak.kendi amfini taşımana gerek yok. mixerda da vardır ordaki amfidede oturur başına -nerde çalcaksan artık- soundcheckinde ayarlarsın.işin zorluğu bu yani.ya da işin kolaylaşsın para ver bossun equalizerini al...saygılarımla
 
Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim ,ben zoom 707 ıı ,digitech rp 80 ve 100 arasında kaldım ve benim için distortion tonları önemli sizce hangisini almalıyım tecrübelerinize dayanarak ?şimdiden sağolun
 
zoom 606 kullandım metal tonları fiyatına göre iyiydi 707 daha iyidir sanırım. metal için digitechler kesmez herlade, 707 diyorum ben. ama sadece 606 kullandığımı da belirteyim tekrar
 
diger pedallari arastirdin mi? yoksa butcen bunlara mi musait? eger yeterli butcen var sa ve distortion tonlari onemli ise sana line 6 in pod serilerinden bi tanesini isini gorur senin. kolay gelsin..
 
Yannız bossun kendi pedalboradunda bir sorun var. Hem bence yeterince pedal almıyor hem de volume, wah, whammy gibi boyutça daha büyük pedalları alamıyor. Sadece standart bir crybaby boyutunda bir tane alıyor.
İstanbulda pedalboad kutusu yaptırabilecek bir yer bilen var mı?
 
Malzemesi ne olacak pedalboardun? Tahta ise her marangoz yapar. Demir ise demircilere git... Plastik ise işin biraz zor...
Pedalboard üreten bir yer olduğunu sanmıyorum. Sen şekline karar ver, malzemesine göre her usta birşey üretecektir...
 
arkadaşlar 62 sayfayı da taradım fakat bişey bulamadım.
Eq pedallarından behringer eq700 ile boss ge7 ve dod 7 bant eq arasında nasıl bir fark vardır?hadi boss la dod nerdeyse aynı dersek,behringer bunların yanında kalite olarak nasıldır?Çünkü inanılmaz bir fiyat farkı var bu pedalla diğerleri arasında.Ekolayzırsa o da eq buda eq ama asıl fark nedir?
 
birde digitech digidelay ile boss dd3 arasında kaldım.Hangisini önerirsiniz?Boss'u biliyorumda digitech delay'ın Türkiye satış fiyatından haberi olan varmı?(sanırım zuhal satıyor ama bayadır uğrayamıyorum..)
 
EQ700'de birçok Behringer pedalı gibi Boss'un kopyası...Fiyatının ucuz olmasının nedenleri:
1- Dış kutusunun plastik olması
2- Üretim yeri (Çin)
3- Behringer'in düşük fiyat, çok satış politikası. (Her Behringer ürününde olduğu gibi)
Son günlerde ben de eq arayışındayım. Tercihim sanırım MXR M-109 6 Band Graphic EQ olacak.
Digidelay'i denemedim ama kağıt üzerinde DD-3'ten daha iyi duruyor. Zuhal'deki fiyatı şurdakinden daha ucuz olmalı:
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=426&gid=188&rnd=0,9974483
 
Digidelay tahminimce Zuhal'de de olsa olsa 20$ daha ucuz olur bide peşin alımda yapılacak %10 indirimle birlikte 150kusur $ gibi bir rakama denk gelir.

Birde eq700 de dış kapağın plastik olması ve çin malı olması fiyatını bu kadar düşürmez gibi geliyo.Ya dediğin gibi Behringer müşteriden kazanmak için ucuz satıyor yada gerçektende boss'la arasında bariz fark var.Ben en iyisi gidip ikisinide dükkanda bizzat deniyim.
 
Saydığım üç faktör göz önüne alınırsa fiyat düşer. Hatta üretim sayısı da artınca maliyetler düşer (kapasite artışı). Behringerin kar payı da düşük olabilir. Neyse, bunların müzikle, tonla alakası yok. Denedikten sonra yorumlarını yazarsan sevinirim. Ben İzmir'de GE700'ü deneyemedim... :(
 
manyetik_porecesi demiş ki:
Bir de istanbulda pedalboard yaptırılabilecek bir yer var mı? Aslında bir parça suntaya şu cırt cırt zımbırtılarıyla takarım pedalları da asıl kutusu önemli. Nerde yaptırabiliriz bunu?

şimdiye kadar kendime ve çevremdekilere pedal board yapmaktan midem bulandı artık. ama tecrübedir diyip, katlanıyorum :? dışı için sıradan bir çantacıya git derim. ama ankarada board yapanlar bilir, kızılayda baysal çanta bu işle ilgileniyor. adamlar haftada 10'a yakın pedal board çantası yapıyorlar. artık sen ölüçeleri söyle, parana göre malzeme kalitesini belirle, o kadar.
son deneyimlerim gösterdi ki board yaparken pedalları yüzeye tutturmanın en iyi yolu cırt bant. cırt için de önerim 2.5 cm genişliğe sahip amerikan cırtlar. inanılmaz sağlam. biz hatta crybaby kütüğünü boarda cırt ile tutturduktan sonra tahtayı baya bi salladık hiçbişey olmadı.
çantayı mümkün olduğunca hafif yaptır. içinde sadece board için altta hafif nitelikte tahta olsun. metal olmaz, pedalları hiçbir şekilde monte edemezsin. çantayı taşıması işkence olabiliyor. hatta eğer 7-8 pedal kullanacaksan ve araban yoksa baştan söyliyim daha çantayı yaptırırken altına da iki tekerlek yaptır, yoksa bel fıtığı olman garanti.
 
akadaşalr bana bilgisayarda çalışmak için gitar fxler gibi gitar ring gibi prosesörler lazım ama ben basslan uğraşıyom. dicem şu ki bunalara benzer bass için programlar vardır mutlaka nasıl bulabilirim indirilcekse nerden indirebilirim?
ampli simülasyonu gibi şeylerde olabilir.bilenlerden yardımlarını bekliyorumm.ayrıca bu programlar bende var bide revalver live var bende basa işlemiyo bunlar.
 
Geri
Üst