Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

anlam veremediğim iki soruya bu konu hakkında ileri düzeyde bilgisi olan arkadaşlardan cevap(lar) beklemekteyim

1.gitar-drive-gt2-ultra g tarzı sorularda verilen cevaplara bakıyorum da şöyle şeyler söylenmiş

gt2ve ultrag fxreturnden bağlayın
ampin power ampine girin

sorum şudur:

anfisi olan bir şahsiyet neden gt2 ve ultra g kullanma ihtiyacı duyar? benim bildiğim gt2 amp simülatör ultra g kabin simülatör(emülatör) olarak geçmekte e zaten bir amplifikatörünüz varsa neden hala amfinin orasına burasına amfi simülatör sokuşturmaktalar ? belki ultra g yi anlarım 4x12 kabin simülasyonu yapacaksın e iyi bir amfin varsa neden gt2 ultra g almak yerine amfini de satıp üzerine para koyup daha iyi bir amfi almıyorsun bu bana inanılmaz ilginç gelmekte benim bildiğim gt2 (yada eşdeğer edevatlar) ve ultra g (yada eşdeğer edevatlar) direk sisteme (mikser) girilmek üzere tasarlanmış aletlerdir

2.modülasyon aletleri gt2 den sonra kullanılır denilmekte buradaki yanlış gördüğüm nokta (aslında yanlış değilde kendi kullanımımda yakaladığım bazı özel durumlar) bazı efektlerin pre-amp dan önce bazılarınınsa pre-amp dan sonra kusurlu çalışmaları mesela elimdeki flange efekti (digitech xtf) preampdan önce kullanılınca garip bir tat vermekte aksine elimdeki delay efektide (boss dd6) preampdan önce kullanılınca gayet iyi bir sonuç vermektedir (drive efekti açıkken)

forumlarda okuduğum bazı iletilerde gitar-drive-booster-GT2 daha sonra modülasyon efektleri kullanılır tarzı yazılara katılmamakla beraber hangi modülasyonların preamp dan önce hangilerinin sonra kullanılması gerektiği hususunda aydınlanma beklemekteyim
 
Arkadaşlar pazar günü konserimiz var.Sizlerden bir konuda yardım almam gerekiyor.Konserde amfi kullanmayı düşünmüyoruz.Pedallarımızla direk sisteme gireceğiz.Ama Preamp veya kabin simülatörümüz yok.Ses sistemi kuracak arkadaşla görüştüm "direk pedalları sisteme gireceğiz hiç sorun çıkmaz" filan dedi.Benim mantığım almadı yani hiç amfisiz sahneye çıkmadım.Pek bilmiyorum bu olayı ama direk gitarı pedallara girip,pedallarıda direk mixer e girerek sağlıklı bir sonuç alabilirmiyiz.
 
konser pazar olduğu için bu kısa süre zarfında iki tane GDİ21 Edinmek bize masraflı ve imkansız gözüküyor.Birde direk gdi21 ile girebilirmiyiz yoksa ultra G gibin bişide şartmı?En iyisi direk gidip amfi kiralamak.Amfileride mikrofonlayacağız.Başka çaresi yok gibi.
 
İkisi birden şart değil, zaten öyle yapar ve de drive pedalı olarak başka pedal kullanırsan tonun oldukça boğuklaşacaktır tahminen. Ultra G veya GDI21'den birini kullanmak yeterli olacaktır.
 
halilpazarlama demiş ki:
bence esas tartışılması gereken yada benim merak ettiğim gt2yi başka drive pedallarıyla yada amfinin drive katıyla birlikte boost olarak veya gt2nin clean kanalını amfi gibi kullanarak dist veya drive kullanabilp kullanamayacağımız.ton çamur oluyor gibi yorumlar okudum merak ettim. :D

Kesinlikle doğru. Her türlü denedim

Input'tan clean kanalındna girince distortion iyice boğuluyor. Direk sisteme girdiğinizdeki parlaklık çekicilik bir anda kayboluyor.

Amfinin OD2'sine boostladım ondada aşırı çamur bir sesle karşılaştım.
Keza MXR Doubleshot'la boostladım yine kötüydü.

FX RETURN'den girdiğimde de pedalın tonları aşırı sertleşti. Normal sisteme girdiğinizdeki kadifeliğin yerini kuru bir distortion'a bırakıyor. Hiç hoşuma gitmedi.

GT2 kendi başına kullanıldığında gerçekten çok sessiz kesinlikle noisegate istemiyor ama işin içine EQ girdiğinde hışıltıdan geçilmiyor. O zaman kesinlikle noisegate şart.
 
gitartiz demiş ki:
anfisi olan bir şahsiyet neden gt2 ve ultra g kullanma ihtiyacı duyar?

amfisi aşırı kötüyse ve pa'e girme durumu yoksa böyle birşey tercih edilebilir. ama saçma olduğu konusuna katılıyorum. ayrıca gt2 tek başına, hiç de fena bir drive pedalı değildir. orası çok acayip değil yani.

gitartiz demiş ki:
2.modülasyon aletleri gt2 den sonra kullanılır denilmekte buradaki yanlış gördüğüm nokta (aslında yanlış değilde kendi kullanımımda yakaladığım bazı özel durumlar) bazı efektlerin pre-amp dan önce bazılarınınsa pre-amp dan sonra kusurlu çalışmaları mesela elimdeki flange efekti (digitech xtf) preampdan önce kullanılınca garip bir tat vermekte aksine elimdeki delay efektide (boss dd6) preampdan önce kullanılınca gayet iyi bir sonuç vermektedir (drive efekti açıkken)

modülasyon efektleri doğal olarak, sesi modüle ederler. yani mesela sen delay efekti kullanacaksın diyelim. delay'i drivedan önce (drive 'ı amfiden alırsan preampten önce demek oluyor bu) koyarsan delayli sinyal senin kendi temiz sinyalinle beraber gidip drive'a girecek, epey kirli bir ses elde edeceksin. doğrusu, drivea girmiş sinyali sonradan efektlemek aslında. efekt aleti öyle durumlarda işini daha temiz yapmakta. gerçi delay modülasyon değildir, modülasyondan da sonra gelir ama genel olarak prensip benzer.

ha bu bir kanun mudur? hayır. çıkan sesten memnunsan istediğin sırada kullanırsın. wah'tan önce drive konmaz denilir, ama koyan ilginç adamlar da vardır, kasti yaparlar bunu hatta. kafana göre takıl yani.

bu arada dijital delay'ler preampten, diğer efektler önce falan kullanıldığında ciddi bozulmalar olmuyor genelde hakkaten. ama analog delayler de ciddi problemler, ses bozulmaları oluyor.
 
Acaba şu gt2 ve ultra g konusunu biraz daha açabilir miyiz acaba?

Universite öğrencisiyim, şu ana kadar evde kalıyordum. Mali sebeplerden dolayı 1 ay içerisinde yurda geçeceğim. Yurtta anfi kullanmak pek mümkün görünmüyor, hem ses hem de yer açısından. Gitar tek başına sorun olmazmış.

Acaba gitar-->cihaz--->kulaklık şeklinde kullanabileceğim, amfinin yerini alabilecek bir pedal ya da prosesör var mıdır? Varsa birden fazlasını birlikte kullanabilir miyiz, amfiye birden fazla pedal ve prosesör takarken olduğu gibi.

Genelde overdrive ve orta şiddette distortion kullanıyorum, pek black metalle, deathle işim olmuyor. Squier Standart Strat, AVT20X, Crybaby ve Metal Zone kullanıyorum.
 
Behringer EQ700 ve HEllBabe wah hakkında goruslerınızı paylasırımısınız arkadaslar.Nerden 0 larını elde edebilirim(tünelde)asagi yukarı fıyatları nekadardır engin bilgilerinize dayanark soruyorum
 
zaten herkes müzisyen bu sitede bi kişiy ibile duymadım daha 300 tane pedal denedim 1 tane pedalla dunyaları seviyorum (anlayana) sahnede dedemi yan cevirsem gitar diye çalarım diyen herkes evinde gül gibi müzisyen ulan çıkında azcık gösterin kendinizi az çok çalın biyerlerde nedir bu pedal prosesör sevdanız çalın artık yeter yahu bırakın alım satımı üretim icra kısmına geçin korkmayın yanlış hatalı çalarsanız küsmeyiz kızmayız size çalın artık yeter of ulan =D
 
Bu amfi modülatörleri hakkında açıklama yapabilecek olan var mı ey ahali? Üç hafta sonra yurda geçicem, ama amfiyi götüremiyorum, ne yapsak?

@halilpazarlama,@gitartiz

beyler kayseri'de adam gibi davul çalabilen bi tanıdığınız var ise söyleyin, bir haftaya konsere çıkarız. Grup tamam, bi baterist eksik. Koca şehirde bi tane adam gibi davul çalan adam olmaz mı yahu?
PS:Narkoz'un bateristi Ahmet'i söylemeyin, o eleman zaten çalıyo grubu ile.
 
Ben de hatırlıyor gibiyim isimlerini, şu aralar bi narkoz var adam gibi.

Amfi modülatöründen anlayan yok mu yahu? Gitar-->Metal Zone-->Kulaklık bi sorun olur mu ey ahali?
 
FunkyJunky demiş ki:
Ben de hatırlıyor gibiyim isimlerini, şu aralar bi narkoz var adam gibi.

Amfi modülatöründen anlayan yok mu yahu? Gitar-->Metal Zone-->Kulaklık bi sorun olur mu ey ahali?
olmamı rezil olur hatta.
ultra G bağlarsan toparlanır biraz ama amfi modülatörüyle daha kral olur.line6 nın güzel birtane var.yada sansamp deneyebilirsin.hatta rack şeklinde preamp alabilirsin paran varsa ENGL falan.
 
Geri
Üst