Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

arkadaşlar boss me 50 iler me 70 arasındaki fark nedir
yani bakıyorum arıyorum ama me 70'in ikinci elini hiç bulamazken onlarca me50'yi kolayca bulabiliyorum

gerçekten merak ettiğim için zuhali aradım Bu ürün stoklarınızda mevcutmudur dedim kadın evet dedi.

az cok işlevsel farklılıklarını biliyorum ama emin olmak amacı ile ve bilmediğim başka farklarıda varsa yazarsanız sevinirim
 
me70 ler yeni çıktı ikinci eli o yüzden yoktur. bir de me70 çıkınca me50 pedalını satıp me70 almak isteyenler de var o yüzden me50 nin ikinci eli hareketlendi.
 
ByBrK demiş ki:
arkadaşlar herkese merhaba ben boost sorunu yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim amfimi ve dizlimimi yazayım.amfi marshall mg-100dfx amfiden delay-chorus-boss-od3-ibanez-ts9-cry baby gcb-95-gitar ben daha çok seksenler çalıyorum ama pek sağlıklı ayarlar yapamadım ve tatmin edici tonlar alamıyorum eğer bu tür dizilimler denemiş ve tavsiyelerde bulunacak arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını bekliyorum teşekkürler şimdiden

lick library nin bir videosunda wahwah en başa konur diye görmüştüm belki bu değişiklik bir parça fark yaratır...

imkan varsa bulup izlemeni tavsiye ederim analog setup ve efektler hakkındaydı...
 
elimde md-2 var ama tonları biraz soluk ve tek ton var gibi geldi bana acaba yanına comp pedalı ve eq pedalı alsam ne gibi farklılıklar görebilirm tonlarda.istedğm sertlikte tonlar alabilr miym su an palm mute ler pek iç açıcı dğl amfinn distortionu daha kaliteli geldi bana yanına pedalları eklesem istedğm tonları alabilir miyim??
 
Arkadaslar herkese merhaba.
Yaklasık olarak 1 haftadır Chorus ve Delay pedalı arayışı içerisindeyim.

Gitarım Fender Highway One Stratocaster
Amfim Laney DX65R

Setupumda
Boss NS-2
Boss AC-3
Ibanez TS9
MXR M132
analog pedalları bulunuyor.

Chorus ve Delay konusunda kararsız kaldım.
Delay olarak; Boss DD7 düşünüyorum
Chorus olarak; Boss CH-1 ya da CE5 düşünmekteyim

Bi hocam demişti ki setupunda 3 ten fazla Boss olmasın yoksa ton cok bogulur ya da herhangi birinde arıza olursa sahnede direk ses gider falan dedi.

Sizden Chorus ve Delay analog pedalı tavsiyeleri bekliyorum.
 
@alp_41 : kısa cevap: muhtemelen alamazsın.

uzun cevap: amfine ve gitarına bağlı. drive pedallarının performansı, en azından kaliteli olanlarının performansı gitara ve amfiye göre dramatik değişiklik gösterecektir. pedaldan istediğini alamıyorsan ya pedaldan kurtul ya da ekipmanının diğer elemanlarına bak. başka pedallarla beraber kullanmak bir fayda sağlamayacak tonuna.

@mnsth : ne tarz müzik yapıyorsunuz bilmiyorum ama bence ns-2 kullanma strat ile. stratın dip gürültüsüne alış, 2. ve 4. pozisyonlardan faydalan. onun dışında evet hocan doğru söylemiş ama kişiden kişiye değişir. bol bol clean çaldığın bir provanın sonunda gitarını amfiye direkt tak ve biraz takıl drive olmadan. ton daha temiz ve iyi mi geldi? gitarından böyle bir ton çıktığını unutmuş musun? eh o zaman pedal sayısını azaltmakta ya da true bypass lı pedallara yönelmekte fayda var demektir.

ts-9 dx65r için bence lüks bir pedal. dd7 de ch1 de ce 5 de güzel pedallar. chorus için small clone delay için de mxr carbon copy önerebilirim. ama ne tarz bir şey istediğine göre değişir. maksat analog delay sesi almaksa carbon copy iyidir. yok daha "pristine" sese daha sadık bir şekilde tekrar yapan dijital bir delay ve ekstra özellikler (loop, choruslu delay) kafanızda varsa dd7 iyi seçim. choruslar ise tamamen zevk meselesi.
 
elinde boss dd3 olum adaptörle ilgili sorun yaşayan varmı? arakdaşlar bende 8 adet pedal var 3 amper adaptör yaptırdım diğer hiçbir pedallarda sorun yokken dd3 ü en sağdaki knob u full yapınca (zaman ayarını) delay kendiliğinden kapanıyor ama ışık sönmüyor!boardda hiç bir teknik sorun yok.delaya bağladıım ucu başka pedala bağlayınca hiçbir sorun yok ama!bütün uçları çıkarıp tek başına bağladıım zaman bile kapanıyor!sanki 9 v fazla geliyor!çakma adaptörler ile bağladım 9 v değil de 7 v ye aldım o zaman hiç kapanmıyor!sanki pedal 9 v !anlamadım gitti
 
gitarcim demiş ki:
elinde boss dd3 olum adaptörle ilgili sorun yaşayan varmı? arakdaşlar bende 8 adet pedal var 3 amper adaptör yaptırdım diğer hiçbir pedallarda sorun yokken dd3 ü en sağdaki knob u full yapınca (zaman ayarını) delay kendiliğinden kapanıyor ama ışık sönmüyor!boardda hiç bir teknik sorun yok.delaya bağladıım ucu başka pedala bağlayınca hiçbir sorun yok ama!bütün uçları çıkarıp tek başına bağladıım zaman bile kapanıyor!sanki 9 v fazla geliyor!çakma adaptörler ile bağladım 9 v değil de 7 v ye aldım o zaman hiç kapanmıyor!sanki pedal 9 v !anlamadım gitti
pille dene hiç bir sorun yoksa büyük itimal pedalın adaptör girişinde(yada gerisindeki devrelerde) sorun vardır.
 
Merhabalar. Rock N' Roll, Heavy Metal, Thrash Metal tarzlarında çalan bir ritm gitaristim. Pedal olarak bana sağlam bir distortion pedalı ve reverb pedalı yeter diye düşünüyorum hep. Electro Harmonix Metal Muff-Electro Harmonix Holy Grail kombinasyonu ile çıktım 2 konsere fakat metal muff'ın boost olayı gereksiz benim için, asla basmayacağım bir düğme o mesela. Genellikle Iron Maiden, Black Sabbath, AC/DC, Dio, Metallica, Motörhead, Megadeth, Iced Earth, Testament,.. gibi grupların şarkılarının ritm gitarlarını çalma görevini üstleniyorum ve hayranı olduğum tonlarda bu grupların gitar tonları olmuştur her zaman. Konserlerde amfiler transistörlü, kafalı randall ya da marshall amfiler oluyor genellikle. Sorum şu ki; Distortion olarak nasıl bir pedal önerirsiniz bana ? Şu pedalı al bu tarzlar için bu adamların tonlarını alırsın diyebileceğiniz çok sağlam bir distortion pedalı var mıdır ? Reverb olarak Holy Grail ve RV-5 kullandım, ikisi de hoşuma giden pedallar, RV-5 daha çok hoşuma gitmişti gerçi ama onları geç onlar hikaye şöyle bir reverb pedalı var, o mükemmel diyebileceğiniz bir pedal tanıyan var mıdır ? Bunların dışında sen ne biçim metalcisin şu pedalı/efekti de kullanman gerekir, bi distortion bir de reverb ile çalınır mı hiç ? der misiniz ? Bu tarzlarda gitar çalan arkadaşlardan pedallar ile ilgili bilgi sahibi olanlardan cevap bekliyorum. Gitar olarak elimde şu anda kore yapımı bir squier strat var, seymour duncan sh-6 kullanıyorum köprüde bu arada. Sıkıntımı anlatabilmişimdir umarım..
 
boss mt-2 biraz daha black sabbath acdc iron maiden tonlarını yakalamaya müsait bi pedal bildiğim kadarıyla yani ben en azından yakalıyabiliyorum nispeten mid i ile iş gören bi pedaldır tizlere fazla çıkmaz ama... işini rahatca görür kanımca ama söyliym bana güvenme :D
 
MT-2 kullanmak istemiyorum açıkçası, bir kaç kere deneyip "la alın şunu elimden bu ne!" dediğim oldu. Kanımca "dandik" bir pedal MT-2 ya da ben kullanmayı beceremedim. Krank'in Distortus Maximus adlı pedalının vidyolarına bakıyorum bir kaç gündür, çok hoşuma giden bir pedal oldu. Maddi durumları düzeltip o pedala ulaşmayı planlıyorum. :LOL: http://guitars.musiciansfriend.com/product/Krank-Distortus-Maximus-Distortion-Pedal?sku=157600 Linkteki pedal.
 
Mt-2 biraz karışık ve tonları yakalaması zor bir pedal zaman istiyor ama bu karışıklığın içinden birçok grubun arı distortion tonlarını elde edebiliyosun yani elindeki dandik bi pedal değilki gt serisinde kullanılan tonlar zaten ha daha sert istiyosan biraz daha soloya ağırlıklı metal stack var yine boss un onun tonları daha bi yakıcı ama kullanımı daha geniş olan mt-2 dir ( bende ilk aldığımda lan buna paramı verilirmiş falan dedim ama biraz daha ton ayarlamayı araştırıp öğrenince gerçekten güzel oluyor... :) )
 
Arkadaşlar selamlar bir sorum var.Pedal adaptörleri konusunda tecrübeli bir ağabeyimizle konuştum.Regülenin artık eskide kaldığını,yaptırmak istediğim adaptörü regülesiz yapacağını söyledi.Kalite konusunda taviz de vermedi.
Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
 
İkinci el bir prosesör aldım. GNX3000... Aldığımda makineyi resetledim ve şuan expression pedalı çalışmıyor. Daha doğrusu pedal hiçbir işlevini yerine getirmiyor. Açılıp kapanıyor, açıp kapayınca ton değişiyor fakat expression fonksiyonlarını kullanamıyorum (wah, volume vs.). Birde çıkış olarak sadece headphones çıkışını kullanabiliyorum. Diğerlerinden level.leri sonuna kadar açık olmasına rağmen hiç ses gelmiyor. İlk prosesör deneyimim ve ne zormuş bunları kullanmak :(
 
alisami expression pedallarını ayarlamak;onun kullanım kılavuzunda yazar.
Aleti kapatıp açarken bir tuşa basılı tutup bişeyler yazmasını falan bekliyosundur büyük ihtimalle,rp serisinde böyleydi bu.
Bir de tavsiyem eğer pc ye bağlanabiliyorsa pc den ton yaz daha iyi olacaktır.

Bir soru da benim var g9.2tt mi pod x3 live mi sizce hangisi?Kayıt ve sahnede kıyaslayabilecek varsa cok makbule geçer..
 
Geri
Üst