Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Aslında hiç canını sıkma, petrucci vs bile album için kullandığı tonu konserlerinde yakalamakta zorluk çekiyor yukarıdaki onca cihaza rağmen. Önemli olan beğendiğin gitaristin aynı tonunu yakalamak değil. Önemli olan illa o tonu istiyorsan o tona %20-30 yakın bir ton bile yakalasan bu bile yeterince motive ediyor insanı. Bunun için de bir sürü processor alternatifin var ve bu cihazlar çok zevkli cihazlar.

Petrucci, Satriani vs solo tonları yakalayacaksan Pod XT, XT Live ve Gt-8 en idealleri. Bunlarda maksimum tatmini alırsın ama fiyatı yüksek dersen Pod 2.0 tavsiye ederim.
 
Albüm kayıtlarında o gördüğümüz devasa setuplarla çalınsa dahi kayıt üstüne bir sürü kayıt işlemi uygulanıyor bilgisayardan vs. yani konserde o albüm tonunun yakalanaması çok doğal teknik olarak çok mantıklı yakalanamaması. Ama hani arada uçurum varmıdır yoktur elbet ama fark kesin var. Biz o konser tonunun yakınından geçsek yetecek ama diyorum ya % 30 unu yakalasak büyük iş başarmış oluruz gayet güzel tonlar elde etmiş oluyoruz o zaman. :LOL:
 
ya daha yeni ses sistemi aldım eve aslında biraz param var biriktirip alabilirim beğenirsem .. Peki bu pedalda ritim içinde güzel tonlar varmı sert tonlar petruccinin tonu güzel mesela veya Mustaine tonları da olabilir . Aslında bi çok kişinin tonuna yakın olabilir kısacası sert ton istiyorum ritim atarken
 
Selamlar...benim sorunum tonlarla ilgili değilde daha çok pedalları hangi sıra ile bağlayacağım konusunda..
-Boss Mt-2
-Dunlop Cry Baby Wah
-Marshall Bluesbreaker-2
-Boss Octavier
-Dod Fuzz
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..sevgi, saygı, müzik:)
 
arkadaşlar eylüle dooru boss gt6 almayı düşünüyorum...

ankarada evrensel müzikte var 625€ istiyolar internette araştırdım fiyatı 395$

ikinci el fiyatı nedir bu aletin??

internetten spariş edip getirten var mı?
hangi siteden nasıl getirdi, sitede görünen fiyatı neydi kaça mal etti??

getirmek için tavsiye edebileceğiniz bi site var mı?(daha önce tavsiye ettiği siteden spariş vermiş olanların cevaplamasını rica ederim)
 
gimli demiş ki:
Selamlar...benim sorunum tonlarla ilgili değilde daha çok pedalları hangi sıra ile bağlayacağım konusunda..
-Boss Mt-2
-Dunlop Cry Baby Wah
-Marshall Bluesbreaker-2
-Boss Octavier
-Dod Fuzz
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..sevgi, saygı, müzik:)

whosonfirst2tu.jpg


bunlar biraz da tecrubeyle sabit şeylerdir, şimdilik yukardaki şemayı esas alarak, takıldıgın yerde de buradan sorarak devam etmelisin
 
EH adamı öldürür, çıldırtır ve daha birçok şey yapar!!

bir de benim sorum olacak.Electro harmonix pedalları kullanıyorum(şüphesiz ki çok iyi pedallar)ancak bunların knoblarının üstünde o an nerede olduğunu belirtmek için varolan küçük beyaz çizgiler silinmeye başladı.Ne yapsam bilemiyorum.Alım-satım kısmına ilan versem kimse böyle bir konuyu takmıyor oysa ki knob başına 50 milyon civarı para teklif etmiştim.Boya deseniz zemin siyah plastik hiçbir boya gözükmüyor(beyaz dışında) hiç biri de tutmuyor zaten.Çok zor durumdayım, performans sırasında el yordamıyla bulmaya çalışıyorum ve 1-2 saniyelik işi 2 dakikada halledebiliyorum, lütfen yardımcı olun ya da knob satın...
 
Daksil durmuyo sürdüğün yerde ya, kazınıp gidiyo. Bence boyacıya git, şöyle adam akıllı çıkmayan, ve plastik olmayan bi beyaz boya al. Bulursun bence.
 
Geri
Üst