Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

V ayarı ile çok tatlı clean ritimler atabilirsin. aslında eq aldınmı şu boss un twinlerinden alacaksın. ritimde v ayar yapcan. soloya geçtiğin zaman midleri dengelicen. yani solonun tonunu istediğin gibi belirleyebilirsin. yumuşak bişey istersen tizleri - midleri + yaparsın. metal tarzında sert tonlar istiyosan midleri düşürürsün. yani sana kalmış.

bu arada CRY BABY gcb95 tede true-bybas olayı var. kullanıyorum.
 
ok cok saol dostum bide bi sorum var ne kadar ayar cekmeye calissamda amfimden daha guzel bi ton yakalayamiyorum ??? buyuk ihtimalle mallik bendedirde nerde anlamadim amfi marshall avt20
 
arkadaslar ben 2 gun once boss ds2 aldım
alet canavar gibi pil dayanmıyo evde bir adaptor buldum uzerinde volt ayarlama yeri var 9 wolt ancak altınnda 500 ma yazıo adaptorun pedalın kullanım klavuzunda ise 200 ma yazıo bu alete zarar verirmi die bi sormak ıstedım denemeden once cevap verirseniz sevinirim
 
+/- si terstir adaptörün üstünde volt hariç bir ayar düğmesi varsa onu değiştir eğer yoksa kabloyu kesip ters bağla ya da kendine güvenmiyorsan bir elektrikçiye göster. Pille kullanırken de çalmadığın zamanlarda jack ı inputtan çıkart yoksa pedal hep pil yer.
 
ya ben yeni prosesör kullanmaya başlıyacam biraz zorlanacam galiba bana biraz bilgi verirseniz sevinirim her türlü bilgiye açığım şimdiden teşekürler.
 
cihancobek demiş ki:
Arkadaşlar istanbulda analog pedallarımıza yada gt8-xt live gibi prosesörlerimize gigbag tarzı taşıma kılıfı yaptırabileceğimiz çantacılar varmı?Muhakkat vardır, yeri neresidir?Aslında benim istediğim Gator'un bir modeli gibi.. gigbag görünümlü lightweigh hard case.yani dışı plastik değil fakat içinde koruyucu köpükleri olan dışı kumaş caselerden fakat pedalar için.Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu soru daha evvel sorulduğu için mi kimse cevaplamıyor??
 
psionic demiş ki:
KeReMmM demiş ki:
Zarar vermez. Pilin dayanması gerekir kullanmadığın zamanlarda inputtan jack ı çıkartırsan pilin bitmez.
Zarar vermez mi? Bana pek bi zarar verir gibi geiyor açıkçası.
Bu arada pedal 200mA ile çalışıyorsa pilin dayanmaması normal gibi.

Ben 1000mA lik adaptörle bazen durum gereği 2 pedal çalıştırıyorum bir zararı olmaz amperinin fazla olmasının ama volt fazla olursa o zaman zarar olabilir hatta olur :)

Boss DS-2 nin o kadar çok pil harcamaması gerek delay pedalı falan olsa dayanmaz ama distortion pedalları o kadar çok pil harcamaz. Tahminimce kullanmadığı zamanlarda pedalı switchten kapatarak bırakıyordur arkadaş.
 
arkadaşlar ben sololarımı güçlendirmesi için iyi bi pedal arıyorum ama kararsız kaldım şuan aklımda compressor sustainer var ama ne kadar doğru bi seçim emin değilim. siz ne önerirsiniz?
 
Arkadaşlar '' boss od20 '' hakkında birşeyler bilen varmı ? İlerisi için bir analog set düşünüyorum ilk alabileceğim alet bu olabilir , ayrıca bu alete ne gibi eklentiler (pedallar) iyi gider ?

Bilgilendirirseniz sevinirim
 
@VdKa
Bilemiyorum tam olarak neden iyi ton alamadığını. Bağlantılarını gözden geçir diyim. Ayrıca ton kötü derken beklentin nedir tam olarak? Kulağına ne kötü geliyor? Ses geniş mi gelmiyor? Midlerden mi memnun değilsin? Sustain mi yetmiyor? Ne istediğini yazarsan daha rahat yardımcı olabilirim belki.

@_JuDaS
Tonu güçlendirmek derken tam olarak kastettiğin nedir? İyi bir EQ ile de gayet güzel tonunu güçlendirebilirsin. İstediğinin ne olduğunu açıklarsan daha rahat yardımcı olabiliriz.

@mansun
Boss OD-20 kullandım hafif processor gibi çalışan bir cihaz. Programlanabiliyor, bir çok seçeneği var. Harmony-Central'dan da yorumlarına bakabilirsin. Kullananlar pek bir memnun. Hüsran yaşatmaz yani alırsan ;)

Yanına ne alabilirim sorusuna da cevap olarak ben çarşıdan kot aldım üstüme ne giyebilrim diyorum :D Yani daha açık bi şekilde ne istediğinizi yazarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz forum ahalisi olarak. ;)
 
Yaw arkadaşlar,Tri-Ac 'yi kullanırken yazdığım tonlar birbirinin aynısı oluyo.Mesela ben şahsen tweed moduyla Calif modunun arasında bir fark göremedim kullanırken sadece bass-tiz-mid lerle oynayınca işte bildiğiniz eq farklılığı oluyo okadar. Gt2 kullanırken tondaki değişimi hemen anlayabiliyodum hatta mic. similasyonlarında bile baya baya ton değişiyodu ama bu Tri-Ac'de modlar birbirinin aynısı(mı) bana mı öyle geliyor yoksa????
 
Perfectionist demiş ki:
Tonu güçlendirmek derken tam olarak kastettiğin nedir? İyi bir EQ ile de gayet güzel tonunu güçlendirebilirsin. İstediğinin ne olduğunu açıklarsan daha rahat yardımcı olabiliriz.

sololarımı daha belirgin hale getircek bir pedal. mesela gaini, sustaini artırcak, mevcut tona takviye olcak, güçlendircek, duyulabilmesini kolaylıştırcak vs. evet EQ olabilir ama o kadar para verdikten sonra sadece solo çalarken açmam heralde sürekli kullanırım. ben compressor düşündüm sesi yükseltir sustain verir ne dersin? başka ne tür alternatiflerim olabilir?
 
_JuDaS demiş ki:
Perfectionist demiş ki:
Tonu güçlendirmek derken tam olarak kastettiğin nedir? İyi bir EQ ile de gayet güzel tonunu güçlendirebilirsin. İstediğinin ne olduğunu açıklarsan daha rahat yardımcı olabiliriz.

...

evet EQ olabilir ama o kadar para verdikten sonra sadece solo çalarken açmam heralde sürekli kullanırım. ben compressor düşündüm sesi yükseltir sustain verir ne dersin? başka ne tür alternatiflerim olabilir?

Her pedalı sürekli kullanmaya niyetliysen işin var....

Compressor sesi yükseltmez...
 
Geri
Üst