Sahte Gitarlar

bence bu eleman hep aynı kişi fakat isimler farklı. bu yüzden hep izmirde ilanlar.
Olabilir ama çok zayıf bir ihtimal. Uzun zamandır bu kadar farklı özellikte ve farklı sayıda ilanın İzmir'den çıkması bence bir kişi olmadığını gösteriyor. Nerdeyse 1-1,5 senedir takip ediyorum İzmir açık ara önde. Eğer dediğiniz gibiyse bir kişiyse arkadaşı bulup sağlam bir headstock yerleştirmek lazım... Replika veya gerçek..
 
basmane tarafında bir müzik dükkanının önünden geçiyordum böyle replikalar gördüm şans eseri. bu jemin aynısı vardı hatta beyaz modelin de aynısı vardı. oradan bile şüphelenmedim değil.
 
Bu başlığı geç fark ettim. Doğrusu son zamanlarda foruma pek giremiyorum yoğunluktan. Burada benim de kulağımı çınlatmışsınız epey :)

Önceden imini cimini herşeyini açıklayarak benim topladığım jackson fusion japan gövdeli, charvel manyetikli ve geç 90 lar charvette saplı bir gitar vardı. Açıkcası fiyatına göre iyi bir gitardı ve elimde fazlalık olduğundan takas/satışa çıkarmıştım. çok iyi niyetli bulduğum ve gitarı isteyen bir arkadaşa zararına takasla verdim gitarı. zaten forumdaki arkadaşlar bilir benim ticaret yapmadığımı. hatta genelde kar etmeden bana gelişine hatta bazen daha altına bırakırım ikinci el ekipmanlarımı. Neyse neticede o gitar benim topladığım ve dediğim gibi ilginç şekilde çok güzel netice aldığım bir gitardı. ama benim elimden çıktıktan sonra sahibinden.com da biraz abartılarak yazmış :) fiyatta normalden 300 TL şişirilmiş.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-usa-89-uretim-turkiye-de-tek-78728114/detay/

Gitarla ilgili bilmeniz gerekenler; gövde jackson fusion ex (basswood) ve japom malıdır. Aksini iddaa eden arkadaşlar olmuş, onlara daha iyi araştırmalarını sonra yorum yapmalarını öneririm. sap ve manyetikler orjinaldir. burgular ve floyd rose da orjinaldir. neckplate de orjinaldir. (benden sonra işlem yapılmadıysa tabi). açıkcası sırf konuşmak için konuşup atraksyon aramaya gerek yok. ben bu gitarı satarken herşeyini dosdoğru anlatmıştım. tabi sahibinden com ilanında biraz abartılarak ve cilalanarak anlatılmış olabilir gitar. ama yinede sahne olduğu anlamına gelmez, insanlara şappadanak dolandırıcı demek anlamına gelmez. Herkes gereksiz bir ego içinde ama çoğunuzdan uzun süredir gitar çalan ve bu işlere çok zaman harcamış biri olarak gitarın ne kadar edeceğini söyleyim; 900 TL eder. bu zamanın ibanezlerinin çoğununun eline verir. Yaşını almış bir adam olduğundan burada tartışma başlatma niyetinde değilim. Tek derdim bu ilandaki gitarı alacak arkadaşı aydınlatmak. Bu gitarın seceresi anlattığım gibidir, toplayan kişi de benim. Aksini söyleyen yalan söyler :)

Bu gitarı topladıktan hemen sonra deneme sürüşü videosunu paylaşayım. Guthrie Govan abimizden esinlenerek çalmıştım :)






Herkese iyi günler dilerim.
 
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-en-ucuz-ibanez-jem-7-86879798/detay

bir başka forumda benim 1500 liralık gitar + prosessöre gelen gitar teklifi. adama aynen alttaki şeyleri yazdım ama tık yok :D :D :D

Dostum gitarım replika değil demişsin. Gitarın REPLİKA. Eline JEM serisi gitarları almış , çalmış , incelemiş olan herkes bunu anlar.
Neden replika?
1- TeamJCraft tarafından üretilen gitarlar İbanez'in alt seviye gitarlarının kargolandığı KARTON kutu ile gönderilmez, kaldı ki SIGNATURE gitarları HARDCASEleri vardır(üzerinde Ibanez veya TeamJCraft yazan)
2- Headstocktaki akort burguların. Uzerinde beyaz IBANEZ yazısı olmaz. Çünkü kulakcıkları COSMO BLACK renktedir ve arkasında siyah olarak IBANEZ yazmaktadır. Hatta FP2 modelinde IBANEZ yazısı yoktur (yanlıs hatırlamıyorsam)
3- Inlayler. Ibanez JEM 77 FP modelinde evet inlay yeşil sarmaşık desenli ANCAK sarmaşığın ana dalı BEYAZ renklidir. Senin gitarında ise bu yeşil renklidir. Ve renkleri çok sönüktür.
4- Benim piyasada sıfır değeri 1500 TL olan ekipmanıma gelip 5000 TL değer biçtiğin gitarında şüphe uyandırır, REPLİKA olduğu ortaya çıkar
wink.png

5- Kimse kusura bakmasın ancak İZMİR son 6 aydır replika gitar cenneti olmuştur. İzmirde müzik dükkanlarında bile vitrinlerde replika gitarlar dolaşmaya başlamıştır. Keza , tüm forumlarda bu konuşulur olmuştur. Madem gitarım replika değil diyorsun, TeamJCraft tarafından gönderilen sertifikayı, seri numaranı, gitarın faturasını fotoğrafla; siteye koy. Ama gelip gitarım replika değildir, replika diyip birbirimizi kırmayalım gibi saçma şeyler yazma.
6- Signature gitarlarda, üst seviye gitarlarda, TeamJCraft tarafında üretilen gitarlarda ibanezin normal gitarlarının yanında gönderilen "instruction manuel" el kitabının yerine 5. maddede bahsettiğim sertifika ile teamjcraft el kitabı gönderilir.
7- Sen bu gitarı alırken yüklü miktarda para vermişsen, geçmiş olsun. Git gitarını geri ver. Dükkan kabul etmezse mahkeme yoluna başvur derim. Parana yazık. Gitar başta inlayleri olmak üzere, sonra headstock burguları olmak üzere ben REPLİKAYIM diye bağırıyor.
ve 8- headstocktaki ibanez yazısı ve ibanez yazısının üstünden geçen çizgi sende siyah renkli. Ancak orjinallerde pembe renklidir, manyetiklere ve knoblara uysun diye
 
Bir gitar nasıl profesyonel olur, çalındıkça gitar para mı kazanıyor, şu kelimenin anlamını ilkokul 1. sınıfta ders olarak anlatmaya başlamak lazım. :D
 
Geri
Üst