Sahte Gitarlar

işin kötüsü çinliler çok iyi taklit yapmaya başladılar. Geçen hafta öğrencilerimden biri bana bir ibanez jem 77 getirdi. tekrar isteyip fotolarını ekleyeceğim. Gitar orjinalinden daha alımlı görünüyordu desem yalan olmaz. headstock dan tutunda floydrose sistemine kadar herşey birebir taklit edilmiş, bana replika demese inanın anlamazdım.

hakimamca; vaktin olduğu bir zaman fotoları ekler misin?
 
Piyasayı gezip İzmir'i zehirleyen birisi var. Dükkanlara hatta burada adı geçmiş bir luthiere mal satıyor. (bkz. sayfa 27) İstanbul da bu konuda az değil. Birileri sahte Black Beauty, Custom LP'ler, Ibanez JEM'ler ile zehirledi İstanbul'u. İzmir'in son aylarda adı çıktı. Yoksa İstanbul'da da (bazen neredeyse orjinali fiyatına) sahte gitar satan uyanık az değil.
 
Valla yatacak yerleri yok. O zaman bunlar da zehir taciri sayılır haksız mıyım Hakan Abi :D

O zaman, replikaları piyasaya orjinalmişcesine sokanlar da, enstrüman piyasasının "zehir tacirleri" mi oluyor ? :D

Zehir tacirlerinin yanında bir de ikinci el zehirleri gerçek fiyatına ve gerçek ürünmüş gibi satan namussuz tacirler var da, onlara ne demek gerek onu bilemedim şimdi :D

Hani al çakma Çin işini, sıfır veya ikinci el olarak, ucuza ne olduğunu belirterek sat. Alan da ne aldığını bilsin. Burada en azından "alan razı, satan razı" durumu olur ki nispeten anlarım. Bu başlıklar açılmadan önce sıfatlandıramadığım şahıslar yüzünden kimbilir kaç tane "satan .bne, alan mağdur" durumu yaşandı.
 
Geçenlerde forumda bir arkadaş "-Bir tane Chibanez Jem gördüm orjinalinden daha alımlı ve güzeldi" dedi. Herşeyi birebir taklit edilmiş. Resimlerini koyacaktı onu çok merak ettim. Benimde elime geçti stüdyonun birinde Jem777. Headstocka RG777 yazılmış :D Uzaktan bakıldığında baya iyi duruyordu ama elime alınca tam bi fiyasko oldu :)
 
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-gibson-les-paul-custom-110188159/detay
Sahte olduğunu üstü kapalı belirtmiş fakat; genelde ilanları takib eden biri olarak bu kişinin aynı senaryoyla başka bir gitarı sattığını hatırlıyorum bir kaç ay önce, anlamıyorum çalmıyorum diyerek üzerini kapatmış yani plan gayet iyi, uzak doğu olduğunu söylemiş ama pek anlamayan yeni gitarist kişilere belki okuturum mantığı da olabilir anlamayan kişilerin dikkatli olması adına paylaştım.Gibsonlarda en belirgin ayırdedici özellik, kafanın arkasındaki seri no sunun pres yani çukur şeklinde olmasıdır boya vs ise bilinki sahtedir.
 
Yok yok çakma ESP'sine kefil değilim :D LTD m200fm'ine kefilim :D tabi benden sonra parçası değiştiyse bilemem :D o yüzden vazgeçiyorum kefil falan değilim :D :D :D
 
Dolandırıcılıkta yeni moda;

1 ürün orjinal diğeri çakma. http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-ltd-m200fm-ve-esp-kh-2-mummy-110136986/detay

Gitarı "köre" den getirmiş arkadaş

Bugün bu arkadaş mesaj attı bana takas ile ilgili.
Kore'den gelmişte, mummy şu an ki hiçbir replikada yokmuşda , vergi dahil 1000 lirayı bulmuşda , mexico fenderlerden daha fazla piyasası varmış falan filan...
Dedim ver ilan numarasını, bakıyım biraz. Alacağımdan değil, maksat başlığa belirtmek. Sonra baktım yukarıda belirtilen gitar.
Ha bi de arkadaşlar orjinali 7000 dolarmış, e replikasıda ediyomuş 1000 filan. Vay lan... :)
 
Başka bir sahte epiphone les paul custom:
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...leri-epiphone-les-paul-custom-110806524/detay

Bu forumda başka bir arkadaşda daha vardı, oda farkında olmadan satın almış:
http://turkrock.com/threads/35595/

ikisinin seri numarasında sadece 1 rakam oynuyor. Sahibinden.com ilandaki: I04055215 bu forumda bulunan gitardaki: I04055235
Muhtemelen çinli üreticiler belli bir 2004 üretim seri numarasını kopyalayıp diğer gitarlara yapıştırıyorlar.

Sahte gitarları bu gitarlarda olduğu gibi renklerinden de anlamak münkün.

Lütfen ucuz almak adına aldanmayın. Ben kandırıldım büyük bir miktarda da para ödemiştim, siz aynısını yaşamayın.
 
Bu Epi LP'ler ucuz değil. İlanının linkini verdiğiniz Komikhocuk nickli arkadaşı forumdan bilirim, dürüst bir arkadaştır. Sahibinden sitesindeki ilan sahibi arkadaştan da amfi almışlığım var, o da iyi niyetli bir insan. Bu gitarlar sahte ise (bu konuda eksper değilim, ürünleri savunamayacağım onun için) ikisi de mağdur edilmişlerdir o zaman. Satıcıları az çok bildiğim için iyi niyetlerinden şüphem yok.
 
Bende zaten mağdur olanlardan bahsediyorum, siz yanlış anladınız galiba kimseye kötü bir ithamda bulunmuyorum. Komikhocuk nickli kişide zaten bilmeden satın aldığını söylemişti ilanında da. Diğer insanlarda gitar alırken daha dikkatli olması için yazdım.

Bende yakın bir zamanda sahte gitar alarak dolandırıldım. Sonrasında uzun bir araştırma yapmıştım. Bu sırada bu renkte(metalic gold)epiphone un bir les paul custom üretmediğinide yurtdışı forumlarında görmüştüm. Komikhocuk adlı kişiyide daha iyi bilgilendirebilemek için gibson servisine mail atmıştım. Sizde mail atarak öğrenebilirsiniz, 2-3 gün içinde geri dönüyorlar.

Bana attıkları cevabı diğer ilana yazmıştım, ek'de koymuştum ama çıkmamış buraya tekrar ekliyorum, sizde kontrol edebilirsiniz.

75391781.jpg
 
Bende zaten mağdur olanlardan bahsediyorum, siz yanlış anladınız galiba kimseye kötü bir ithamda bulunmuyorum.

Keşke diğer taraftaki üslup ile yazsaydım. Amacım sana karşı suçlamada, ithamda bulunmak değil, aksine sen de dahil iyi niyetli kişilerin mağdur olduğuna dikkat çekmekti sadece. Hani bu işi bile bile, vicdanını karartarak yapan şahsiyetsizler az değilken bu iki arkadaşın da, senin de mağdur olmanız üzdü beni.
 
Bende cevabımda sert çıkmış gibi göründüysem gerçekten kusuruma bakmayın. İnternet yazışmalarında düzgün bir mimik kullanamadığımız için bazen yazılanlar yanlış anlaşılabiliyor, en iyisi bu gülücüklerden koymak sanırım :)
 
Geri
Üst