Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Kendisi artık forumda değil, ancak yazmak istedim. @oguz.ka ile güzel bir gitar alışverişimiz oldu. Kendisi çok hoşsohbet ve ekipmanına özen gösteren birisi.
 
1 yıldır Can kardeşimle @ogulcaan bir şeyler vermeye çalışıyoruz birbirimize, ancak şartlar bir türlü oglunlaşamamıştı.
En son benim Fender 65 REV (DRRI) den yola çıktık, ondan bir case aldım (Parası 27 Ekim'de ödenecek, güvenine teşekkür ederim.)
Benim Epi Riviera Peerles'e cuk oturdu. (Zaten ikimiz de titiziz, tel.da ölçüp biçmiştik.)
Mükemmel case, muhteşem paketleme... Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum.
Teşekkürler @ogulcaan
(@CaglarS senin gitar güzelleşiyor, headstock'daki boya kalkmalarını da restore edeceğim... Kulakların çınlasın)

20160926_104742.jpg

20160926_104753.jpg
 
@pcp41 yani Mert hocam ile 2 gün önce çok güzel bir gitar alışverişi gerçekleştirdik, kendisi beni evinde misafir etti, gitarları beraber denedik, sohpet ettik. Kendisi gerçekten çok güzel bir insanmış, daha önce tanışmadığıma üzüldüm. Alışverişin her aşaması benim için sorunsuzdu, umarım kendisi için de öyledir, teşekkürler!
 
@pcp41 yani Mert hocam ile 2 gün önce çok güzel bir gitar alışverişi gerçekleştirdik, kendisi beni evinde misafir etti, gitarları beraber denedik, sohpet ettik. Kendisi gerçekten çok güzel bir insanmış, daha önce tanışmadığıma üzüldüm. Alışverişin her aşaması benim için sorunsuzdu, umarım kendisi için de öyledir, teşekkürler!
Hislerimiz düşüncelerimiz karşılıklı, muhabbet güzel, gitar güzel, ben de çok memnun oldum tanıştığımıza. :)
 
Olumsuz referans olacağım forum üyelerine bir yenisini eklemek istiyorum. @Berkay Aşar
İlanlarım arasında 220₺ den satmakta olduğum EMG Manyetik Setine karşılık olarak arkadaşın 120₺ den sattığı Blackberry telefona talip oldum. Gayet güzel ve hızlı bir şekilde kargolaştık. Hatta arkadaş jest olması açısından hediye penalar ve tel sihirbazı göndermiş. Telefonu kargodan aldığımda sadece çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için açıp tuşlarını vs kontrol ettim. Bir sorun yoktu gibi. Aynı şekilde ürünü geri paketleyip valideme kullanması için kargoladım. Kargo aileme ulaştığında şunu öğrendim ki telefonda şebeke problemi mevcut, bu sebepten sim kartı tanımıyor. Arkadaş ile görüşüp ürünü iade alması konusunda görüştüğümde ummadığım bir tepki ile karşılaştım.
Bu kadar senedir beni tanıyan tanıyor. Herzaman efendiliğimi koruyarak aldatılsam bile taviz vermedim. Bu arkadaş ile yazışmalarımı, buradan yayınlayamadığım için, alışveriş yapmayı düşünen forum üyelerine whatsapptan gönderebilirim.

Çok fazla geciktirmeden cevap hakkımı kullanmak istiyorum.

Ayrıca mesajlar bende de duruyor isteyene gönderebilirim.

Öncelikle "kafa kafaya takas" aracılığyla anlaşılan bir durumda fiyat farkını çıkarmak çok mantıksız çünkü alanda satanda ürünlere aynı değeri biçmiş oluyor.

Böyle bir şeyi göz önüne koyarsak dahi; Forumda bugüne dek çok fazla kişiyle alış-verişim oldu(sanıyorum 15 civarı) ki bir çoğuyla da bir değil, bir çok kez alışveriş yaptığım oldu. Bugüne kadar forumda ki alışverişlerim hem alırken hem satarken hiç bir zaman sorun yaşamadım. Zaten yakında yeni referans/alış-verişyaptıklarım listemi güncelleyeceğim.

Hatta bunların dışında bahar aylarından biriydi sanırım @AykanKK abi Bursa'da gördüğü bir ilan üzerine bana @Gökhan aracılığıyla ulaşıp kendisi için Mesa Cab Clone'u satın almamı ve ertesi gün ona göndermemi rica etti bende günü birlik işi halledip ertesi gün kargoladım. (yanlış hatırlamıyorsam 350 ya da 450 TL civarı bir para göndermişti)
Yine ondan bir süre sonra Haziran ayında @ZENBEY 'den Zoom G5 Prosesör aldım; bende o a kısa bir süre önce yaşadığım durumdan dolayı kendisinden ürünü göndermesini istedim anlayışı içinde ona ayrı teşekkür ediyorum, kontrol ettikten bir gün sonra da ürünün ücretini gönderdim. (500 TL/piyasa fiyatı 700-800 TL)

Yukarıda ki kullanıcıların isimlerini haklı çıkmak ya da referans olsunlar diye değil, yaşanılan olayları/alış-verişi doğru bir şekilde anlatacaklarına inandığım için yazdım. Zaten şu durumda referans olsunlar diye de bir talebim yok, istemiyorum. Kısaca ücreti gözetmeksizin bir çok kez alışverişimde sorunsuz bir geçmişim varken, 100-200 lira uğruna ne ben ne de başkası böyle bir davranış sergilemez.

İade almama sebebim ise: Ürünü 2 kez sorunu, sıkıntısı var mı diye kontrol ettim, ilki kendisi bana teklif yaptığında ikinci ise Cuma günü göndermeden bir saat önce.
Ürün kendisine ulaştıktan 6 gün sonra bozuk iade etmek istiyorum şeklinde mesaj attı. 1-2 gün içinde vazgeçse yine iade alırım fakat aradan 6 gün geçmiş ve bozuk diye bir ibare ile karşılaşıyorum ki üstüne bana 100 TL masrafla gelecek. Bir hafta önce sorunsuz, kontrol ettiğim telefon bir hafta sonra "Kargo ücretleri + 100 TL masraf" şeklinde geri dönecek durduk yerde zarar edeceğim. Kimseyi yalancılıkla suçlamıyorum ama dediğim gibi bunca sorunsuz alışveriş sonrası 100-200 liralık takas için adını kirletmek saçma.
 
Bu olay ile ilgili sanırım bir bilgi eksikliği var.Ben @evrenozlu abi ile alışveriş yaptım, hem konuştuğumuz farkı hemde ürünü(manyetik) benden önce yolladı.Sıkıntısız elime geçti, manyetiğin bir vida girişi zedelenmişti hafif dokunduğumda elimde kaldı, büyük ihtimalle kargoda olduğunu düşünüyorum.Çok samimi ve net bi insan olduğunu söyleyebilirim.
 
Bu olay ile ilgili sanırım bir bilgi eksikliği var.Ben @evrenozlu abi ile alışveriş yaptım, hem konuştuğumuz farkı hemde ürünü(manyetik) benden önce yolladı.Sıkıntısız elime geçti, manyetiğin bir vida girişi zedelenmişti hafif dokunduğumda elimde kaldı, büyük ihtimalle kargoda olduğunu düşünüyorum.Çok samimi ve net bi insan olduğunu söyleyebilirim.
Bir yanlış anlaşma olmuştur...
@evrenozlu den herhangi bir yanlış hareket beklemem..!.. :)
 
Hala daha msjlari dikkatli okumadan, ne anlatıldığını anlamadan cevap veren bir forum üyesi var karşımda malesefki. Buradan o bahsettigin 1 haftalık süre icin mesajlaşmamızda da hala saklıyorum. Dedim ki bu ürün arızalı ise alışverişi iptal edelim yoksa ben bu ürünü alacağım, Marmaris'e kargolayacagim oradan geri gelecek vs bunlar yaşanmasın diye özellikle belirttim ama malesefki bunları yaşayacağımız varmis. Su forumda hakkımda 1 tane olumsuz yorum yapacak bir üye çıkarsa sen haklisin diyeceğim. Daha önce tövbe etmiştim referansı olmayan ve özellikle alisveris yapmadığım kişiler ile diyaloga girmemeye ama yasayacağım varmış. Hatta takası da ben teklif ettim. Neyse tanımış öğrenmiş olduk @Berkay Aşar
 
Internette her halukarda urun deneme suresi 8 gun. 6 gunde de eder 8 gunde de eder. Ayipli mal satiyorsan zaten 1 ay icinde iade hakki var. Yapilan diger yorumlar sadece bos laf. Siz zarar etmeyesiniz diye baskasini daha buyuk zarar ugratmayi nasil hak sayiyorsunuz?
 
Bu forumdan kimsenin ayıplı mal satabileceğini zannetmiyorum ; satarsa da bu bir kez olur zaten!..
Ben her zaman iyimser bakıp, gözden kaçmış olabilir diyorum.
Ahlak anlayışım-şüphesiz beni bağlar- gereği vermiş olduğum her malın arkasında durmamı gerektiriyor.
Bu vesileyle, ayıplı ya da değil çok fark etmez, her kim kendisine haksızlık ettiğimi düşünüyorsa, ya da aldığından dolayı mutlu değil ancak ayıp olur diye sesini çıkartmıyorsa -haklılığını ispat etmek kaydıyla- vermiş olduğum her şeyi geri almaya her zaman hazırım. Bu bağlamda, ne kadar zarar edeceğimi de hiç bir zaman önemsemem, çünkü hiç bir metanın değerinin benim kişiliğimden daha uzun boylu olmasına izin veremem.
Böyle bir şey de oldu zaten : DRRI alırken takasladığım Fender Squier CV 50's gitarımın köprü manyetiğinin ölü olduğunu -alırken denemişti üstelik- ileri süren bir alıcıya (aradan 1 ay geçtiği halde) 1 hafta sonra parasının hazır olduğunu söylemiştim. O, ise gitarı sevdiğini ama manyetiğinden muzdarip olduğunu ve benim bir şey yapıp yapamayacağımı sormuştu buna karşılık.
@Grundar konuyu bilir, 2. el tele sap manyetiği aramıştım, bulamamıştım. gitar 3. eldi çünkü... Ben de kendisine elimdeki o ayarda bir tele sap manyetiği hediye etmiştim.
Daha sonra kendisiyle çok iyi dost olduk. (Bilen bilir sahibinden'de Mesut Şelale (Mutlu bey) adlı kişidir kendisi. :))
 
Son düzenleme:
Sayfada, yukarıda yazmış olduğum şu cümlelerin yanlış anlaşılabileceğini düşündüğümden editleme ihtiyacı hissettim. Çünkü,

Orijinal cümleler :

"Bu vesileyle, ayıplı ya da değil çok fark etmez, her kim kendisine haksızlık ettiğimi düşünüyorsa, ya da aldığından dolayı mutlu değil ancak ayıp olur diye sesini çıkartmıyorsa -haklılığını ispat etmek kaydıyla- vermiş olduğum her şeyi geri almaya her zaman hazırım. Bu bağlamda, ne kadar zarar edeceğimi de hiç bir zaman önemsemem, çünkü hiç bir metanın değerinin benim kişiliğimden daha uzun boylu olmasına izin veremem."

Editlenmiş hali :

"Bu vesileyle, ayıplı ya da değil çok fark etmez, her kim kendisine haksızlık ettiğimi düşünüyor, aldığından dolayı mutlu değil ancak ayıp olur diye sesini çıkartmıyorsa -haklılığını ispat etmek kaydıyla- vermiş olduğum her şeyi geri almaya her zaman hazırım. Bu bağlamda, ne kadar zarar edeceğimi de hiç bir zaman önemsemem, çünkü hiç bir metanın değerinin benim kişiliğimden daha uzun boylu olmasına izin veremem."

Görüleceği üzere, orijinal yazıyla, editlenmiş hali arasındaki tek fark yanlış anlamalara neden olabilecek virgülden sonraki "ya da" sözcüklerini orijinal metinden çıkartılmasıdır. Aslında, "haklılığını ispat etmek kaydıyla" ifadesi yeterliydi: Yani, ancak benim sebep olduğum bir mağduriyetten dolayı tarafımdan hak tazmini / ürünün tarafıma geri verilerek parasının geri alınabileceğini kastedmiştim ; yoksa, alıcının yanlış seçimi/kararı neticesindeki mutsuzluğunu değil.:)
Her neyse, bu ifade şekli tüm yanlış anlamaları ortadan kaldıracaktır.
 
Geri
Üst