Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

@dthakankoca abimle uzun zorlu bir ayın ardından alışverişimizi hallettik :) işin esprisi tabiki. benim referansıma ihtiyacı olan biri değil ama yinede bir kez daha belirteyim istedim. gitarlar yolda şuan ikimizide hayırlı olması dileğiyle ,nice ticaretlere abicim saygılar. Mertkan
 
Kendisiyle yasadigim cok tatsiz bir alis veris girisiminden sonra bu dizinin 264. sayfasinda kendisiyle olan deneyimimden bahsettigim @mahmuttuncer nickli arkadas (4 Aralik 2014'de @utku13 nicki ile actigi yeni hesapla devam etmektedir. Ilgilenenlerin bilgisine.
 
malesef o hesabımın mail adresine ulaşamadıgımdan yeni hesap açmak zorunda kaldım.Sizinle herhangi bir alışverişimiz olmadı,kimse bir zarara ziyana girmedi,size manyetik satacaktım sözleşmiştik ama uzun süreden beri tanıdıgım ve sevdiğim bu forumun da üyesi olan @Ezo abinin özel istegiyle fender texas special manyetikleri ona sattım sizi bu işlemden 2 gün önce de bilgilendirdim, daha sonra kendisine 2 gitar daha sattım.Kendisi de foruma ilk girdiğinde burada yaptığımız alışverişleri ve güvenilirliğimi belirtecektir.Saygılar.
 
Hatta utku7 ile utku13 de aynı kişidir. iki profildeki soundcloud ve youtube profil fotoğraflarını google image ile karşılaştırıyoruz ve bu bilgilere ulaşıyoruz. İsteyen herkes bu bilgilere ulaşabiliyor yani sonra benim adımı niye açıkladın demeyin,halka açık bilgiler, eğer o da gerçek adınız ise.
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
@utku13 sizinle olan alis veris girisimimi yukarida 64. sayfada 5265 ve 5269 no'lu mesajlarimda detayli olarak anlattim. Sizinle alis-veris yapmak isteyen arkadaslar
alis veris yapmadan once bu mesajlari okurlarsa faydalanacaklarini dusunuyorum.
 
ben de 2 mesaj önce durumu belirttim.Alışverişi yaptığım kişi de geldiginde güvenilirlik konusunu detaylandıracaktır zira kendisine sıfır fiyatları 2500 tl yi geçen ekipman sattım.
 
İsmim odur zaten,ismim gerçektir,nedir yani malınızı mı çarptım paranızı mı vermedim alışveriş bile yapmadık,durumu da anlatıyorum hala konuyu uzatmaya çalışıyorsun @fjc kardeşim,benimle ilgili tedirginliğini yazdın ben de cevap verdim.Güven sorununu da alışveriş yaptıgım arkadaşlar yazacaktır.Bu forumda @metalupyourass nickli forum üyesi arkadaş oturdugum apartmana kadar bilir.İsmim de doğrudur neden yalan isim kullanayım.
 
Son düzenleme:
Mahmut tuncer ile geçmişte konuları trolleyip "size neden boş mesajlar atıp konuyu sakatlıyorsunuz yaptığınız yanlış "diyen insanlara hala aynı tarzı devam ettirip tartışmaya sokup söz konusu eski ve bilgili bir kullanıcıya bu kullanıcının iddasına göre özelden küfredip ( bu küfür işi olmazsa kimse adres verme eşiğine gelmez değil mi ? ) sonra gelip " beni forumda tehdit ediyor" deyip mağduru oynayıp bu kullanıcıyı attırmanız hatta siz de forumda küfür ettiniz mesajlar silindi ama bizzat gördüm, devamında çarşambanın gelişi perşembeden belli ki en sonda fjc ile yaşadığınız durum sonra da 10 tane hesabı görünce ne doğru ne yanlış bilemiyor insan. İsminiz o ise, o dur beni ilgilendirmez sadece ilgilenecek insanları "bilgilendirmek" istedim o kadar. Çünkü sizinle bu kadar olayları gördükten sonra alışveriş yapmam, yapmacağım ama çok büyük konuşmayayım tabi ki eğer 10 tane daha nik alıp benim adım atıyorum, Mehmet Can Kara deyip kendinizi başka insan olarak tanıtmadığınız sürece.
 
Mahmut tuncer ile geçmişte konuları trolleyip "size neden boş mesajlar atıp konuyu sakatlıyorsunuz yaptığınız yanlış "diyen insanlara hala aynı tarzı devam ettirip tartışmaya sokup söz konusu eski ve bilgili bir kullanıcıya bu kullanıcının iddasına göre özelden küfredip ( bu küfür işi olmazsa kimse adres verme eşiğine gelmez değil mi ? ) sonra gelip " beni forumda tehdit ediyor" deyip mağduru oynayıp bu kullanıcıyı attırmanız devamında çarşambanın gelişi perşembe'den belli ki en sonda fjc ile yaşadığınız durum sonra da 10 tane hesabı görünce ne doğru ne yanlış bilemiyor insan. İsminiz o ise, o dur beni ilgilendirmez sadece ilgilenecek insanları "bilgilendirmek" istedim o kadar. Çünkü sizinle bu kadar olayları gördükten sonra alışveriş yapmam, yapmacağım ama çok büyük konuşmayayım tabi ki eğer 10 tane daha nik alıp benim adım atıyorum, Mehmet Can Kara deyip kendinizi başka insan olarak tanıtmadığınız sürece.
kardeşim dediğin adam gelip forumun orta yerinde küfürler saçıp banlanmış bir üyedir.Gelip foruma,bana veya başkasına orta yere küfür edersen banlanırsın sonra tekrar Ezgininbüllüğü diye nickle foruma dönersen tekrar banlanırsın bu kadar basit bir olay.Bunun alışveriş veya güvenilirlikle bir alakası yok.İsmim neyse odur sahibinden de güncel ilanlarım telefon numaram mevcuttur.Bu başlık bunun konuşulacagğı yer değildir.Forum kurallarını okumanı tavsiye ederim konuyu trolleyen sensin.@jfc derdini iletti ben de yanıtladım,sen nereden çıktın.
 
Adım geçmiş olduğu için bir şeyler yazma gereği doğdu. Öncelikle geçmişten bahsedilen olayları bilmiyorum. Zaten benim bu sitedeki üyeliğim de çok uzun geçmişe dayanmaz. 54 yaşından sonra küçük oğlumun gitar çalması ile bu tutkuya bulaştım. Eski adı ile Mahmuttuncer yeni adı ile Utku13 adlı üye söz konusu Texas Manyetikleri benim israrım sonucunda ve toplu bir alımın parçası olarak (beraberinde bir gitar vs de aldım dı) kıramayarak bana satmıştır. Kendisinden daha sonra başka malzemeler de aldım. Hatta bir gitarını da alacağım diye rezerve ettim ama henüz parayı denkleştiremediğim için benim için hala tutuyor. Şu ana kadar ne satış aşamasında ne sevkiyatta en ufak problem yaşamadım. Sezarın hakkını sezara vermek lazım, bence en ufak bir falsosu yoktur. Referansım olumludur.. Bunun dışında burada veya başka bir ortamda diğer kişiler ile olan alış verişlerini veya yaşamış olduğu sorunları bilemem. Gelecekte ne olur ona da birşey söyleyemem.

Yorumlara girmeden önce, bu olayda olayın diğer açısını görmeden geçmemek lazım. Şikayetçi arkadaşın ilk yazısını yazdığında kendisi (satıcı) ile temasa geçip kendisini zor duruma düşürmek istemediğimi söylediğimde bu arkadaşın çok israr ve bitmek tükenmek bilmeyen indirim taleplerinden bıkmış olduğunu, tercihini benden yana kullandığını söyledi. Şimdi, nasıl son ana kadar satış için yazışıp son anda tercihini başkasından yana kullanıp cayan ve bunu haber vermeyen bir süre alıcı olduğu gibi (ki kimse bundan hoşnut olmasa da sesini çıkartmıyor) aynı şekilde satıcının da tercih/cayma hakkı olması gerekmiyor mu? Çoğu kişinin nakit ihtiyacını karşılamak ya da yeni bir şey almak için kuruşun hesabını yaparak mal sattığını düşünürsek Satıcı illa zararına satmaya mecbur mudur? Burada satış başlığı altında pek çok kişinin abuk sabuk indirim ve takas taleplerinden şikayet ettiğini görüyoruz. Aynı gerekçe burada neden geçersiz oldu ki?

Anlamadığım esas şey alıcı durumundaki arkadaşın bu meseleyi neden bu kadar kan davasına çevirdiğidir. İki kişi arasında buraya yansımayan bir takım sorunlar mı oldu bilemem. Geçmişte bir sorun yaşamışsın bunu da zamanında yazılar yazarak ifade etmişsin, bu olay ne kadar sürecek?

Bu konuya doğrudan dahlim olmamış olmasına rağmen ucundan ben de bulaşmış olduğum için yazma gereği duydum. Kimseyi eleştirmek niyetinde değilim. Bana da düşmez. Herhangi bir sürç-ü-lisan ettiysem affola..

Son not: Texas manyetiği ben 350TL ye aldım.. Ve iyi bir fiyata aldığımı düşünüyorum..
 
Son düzenleme:
Size benim icin soylenen "bu arkadaşın çok israr ve bitmek tükenmek bilmeyen indirim talepleri..." kesinlikle dogru degil.
Kendisine sadece 1 kez mesaj yoluyla son fiyatini sordugumda bana son fiyatinin 270tl oldugunu soyledi ve 10tl de
kargo ucreti ile birlikte 280tl olarak anlastik. Bunu zaten 264. sayfadaki mesajlarimda da belirtmistim.
Zaten manyetikler 280tl'ye satilikti buradaki ilaninda. Dediginiz gibi kimse kimseye zararina satis
yapmaya mecbur degil ama tabii ki buna bastan karar vermek lazim; alis veris konusunda her turlu detay konusulup
anlasildiktan, adres bilgileri ve IBAN numaralari gonderildikten sonra degil. Benim ticaret anlayasima gore verilen
soz tutulur. Ayrica siz manyetikleri 350tl'den aldiginizi belirtmissiniz. Bu arkadas da benim daha once 264. sayfada
yazdigim mesajlardan sonra bana cevap olarak "kim alacaksa acaba 300 liralık ilandaki malzemeyi 350 liraya,başkasına
pahalıya malzeme sattığım yok bu adamı defetmem gerekliydi ve yaptım." yazmisti. Buradan da anlasiliyor ki @mahmuttuncer
(@utku13) isine geldigi gibi olaylari carpitarak anlatiyor.
 
Beyfendi.. Sizlerin arasındaki meselelere benim dahlim yok ve olmakta istemiyorum. Daha ötesi kişisel hak ve özgürlüklere müdahaleye girer. Ama adımın geçtiği bu konuda açıklamada bulunmak gereğini hissettim. Lütfen gereksiz polemiklere girmeyelim.. O şöyle demiş bu böyle olmuş. Ben benim bildiğim kadarını sizlerle paylaştım. Olay olmuş bitmiş.. şikayetinizi birden fazla yazılı olarak belirtmişsiniz. Bu kişi hakkındaki referansınızı net olarak paylaşmışsınız. Sizinkinin aksine benim referansım da edindiğim alım satım deneyimine dayanarak olumludur. bu forumu gereksiz ve anlamsız tartışmalarla meşgul etmeyelim. Kendi adıma bu konuda başka yazı yazmamaya özen göstereceğim
 
kardeşim dediğin adam gelip forumun orta yerinde küfürler saçıp banlanmış bir üyedir.Gelip foruma,bana veya başkasına orta yere küfür edersen banlanırsın sonra tekrar Ezgininbüllüğü diye nickle foruma dönersen tekrar banlanırsın bu kadar basit bir olay.Bunun alışveriş veya güvenilirlikle bir alakası yok.İsmim neyse odur sahibinden de güncel ilanlarım telefon numaram mevcuttur.Bu başlık bunun konuşulacagğı yer değildir.Forum kurallarını okumanı tavsiye ederim konuyu trolleyen sensin.@jfc derdini iletti ben de yanıtladım,sen nereden çıktın.


Orada o kullanıcı da küfretti siz de küfrettiniz gördüğümü söylüyorum, Trollemekten ve forum kurallarından bahseden siz misiniz şu an ?, Bunun konuşulacağı yer burası değil mi? Artık pes diyorum millet okusun görsün neyin ne olduğunu. Ayrıca kardeşiniz filan da değilim. Üslubunuza dikkat edin.
 
@fjc tarafından aktarılan olayın bu kadar büyütlmemesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer size maalesef kendince geçerli bir sebepten dolayı caymak durumunda olduğunu belirttiyse olay bitmiştir. Başımıza böyle şeyler gelebiliyor. Asıl sıkıntı bu durumu "ticari ahlak" noktasında algılamak. Burası ticari bir site değil ve 2. el ürünü satan kişi de ticari bir kimlikle satış yapmıyor.

@Rat_Dog ile bir EMG 60 alışverişimiz olmuştu (VanHallen1 nickiydi sanırım). Çok açıklayıcı ve detaycı bir kişi. Herşey gayet düzgündü. Fakat geçen gün baştan sona yanlış anlamayı doğru anlama zannettiğimiz bir alışverişimizde "humbucker" kelimesini hiç kullanmadığımız için single manyetik gönderdi ve sağolsun sorumluluğu alarak kargosunu da karşılayıp geri aldı. Kendisine teşekkür ediyorum adı geçmişken.

Burada @Rat_Dog 'un da belirttiği gibi "küfür" aleni de olsa, özel mesajla da olsa yanlıştır ve ayrıca hukuki bir boyuta sahiptir. Hakkını arayanın da tahrik olmayıp seviyeyi düşürmemesi onun hakkını saklı tutar.

Tekrar belirtmek isterim ki burası ticari bir site değil, üyeleri de tüccar değil. Amacımız paylaşımda bulunmak ve 2. elde birşeyleri de bu amaçla alıp satıyor olmamız gerekir.
 
hukuki bir boyuta sahiptir

Küfür etmenin (sanalda dahi olsa) cezası Türk Ceza Kanunu'nun 125.maddesinde aleni bir şekilde belirtilmiştir. Sanal diyip geçmeyin, yeri gelir çok fena başınız yanar. Screenshot işe yaramaz belki küfür edene karşı alınan, ancak forum vs gibi yerlerde adminler üzerinden loglar alınarak polise gidilebilinilir. Hatta gerekirse polis forum loglarını isteyebilir. Hapis cezası istendiğinde ülkemizde %99 para cezasına çevriliyor.

Hakaret

MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.

(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

(3) Hakaret suçunun;

a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,

b) Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,

c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,

İşlenmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.

(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.

(5) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır.
 
Geri
Üst