Tolga Burkay

  • Konuyu açan tamerwink
  • Başlangıç tarihi
Çok iyi ve farklı bir albüm bekliyorum bende! Beklediğim Gemiler gibiyse diğer şarkılarda beklediğimize değecek :)
 
Tolga Burkay’ın Yeni Albümü “Renk Körü” Çıktı

3040696557_647e8a017b_m.jpg



Tolga Burkay “ Renk Körü


2005 yılında ilk albümü 340 m/sn’yi yayınlayan Tolga Burkay, 3 yıl aradan sonra ikinci albümü “Renk Körü” ile geri dönüyor. Tolga Burkay ilk albümünde, Ilana Yahav’ın kum sanatı performası sergilediği klip şarkısı “Penceremde Deniz Vardı” ile listelere girmiş ve kendine has bir dinleyici kitlesi kazanmıştı.



Renk Körü 12 şarkıdan oluşuyor; şarkıların 11 tanesinin söz ve müzikleri Tolga Burkay’a ait. Bir şarkı ise “Dostum Dostum” cover’ı:. Geçtiğimiz yıl “Münferit” isimli uzun metrajlı filmin müziklerini hazırlayan Tolga Burkay, Renk Körü’nde bu filmin soundtrack şarkısı “Dünya”ya da yer verdi.



Albümün ilk klibi, Halit Aktı yönetiminde “Yanımda Kal” isimli şarkıya, tamamen animasyon olarak hazırlandı. İkinci klip “Dostum Dostum” isimli şarkıya Dersu Yavuz Altun tarafından Istanbul’da, üçüncü klip “Yalancının Şarkısı” ise Berk Kadaklıgil tarafından Kanada’da çekildi.



Renk Körü; klasik rock ile modern rock soundlarını birleştiren ve Tolga Burkay’ın sıradışı ses rengini daha belirgin bir şekilde ortaya koyan bir “kişisel” yol albümü. İlk albümünde “öteki”nin hikayelerini anlatan Tolga Burkay; Renk Körü’nü, “Bu albümde kendime tekme tokat giriştim” diyerek tanımlıyor.



Yapımcılığını Tolga Burkay’ın üstlendiği albüm altı ayda Ada Stüdyoları ve Basement’ta kaydedildi. Düzenlemeler Can Alper, kayıt ve miks Hakan Caneroğlu tarafından yapıldı. Albümde; Üçnoktabir grubunun solisti Melis Danişmend, Kurban’ın bas gitarcısı Kerem Tüzün ve Öztürk İlmaz (Öztürk) birer şarkıda konuk oldular. Çok özel bir kartonet tasarımıyla raflarda yerini alacak olan Renk Körü, tam anlamıyla bir “Arşiv” albümü ve uzun yıllar boyunca dinlenecek bir çalışma…



www.tolgaburkay.com

Yönetici Uyarısı: Mesaj düzeltilmiştir. Tamamı bold, italik, büyük karakterde ya da renkli yazmak Forum Kurallarına aykırıdır.Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
renk körü albümü ilk albümü gibi etkilemedi açıkçası beni.albümde beni seslerin dijitalliği rahatsız etti çok fazla.özellikle vokalde.sanırım kullanılan efektlerin biraz ayarı kaçmış.bilmiyorum benim gibi düşünen var mı ancak beni rahatsız etti gerçekten.şarkılardaki gaz ritmler ve melodik altyapı gayet güzel.ama nedenini bilmediğim bir şekilde ısınamadığım bir albüm.canlı dinlemek istediğim hatta gidip sohbet etmek istediğim bi insan kendisi.bursada bi konser fena olmazdı şu sıkıcı kış günlerinde..
 
Geri
Üst