Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

seymour duncan tb4 ile sh4 manyetıklerı arasındaki fark nedır

benim gitarım Floyd rose lu, manyetıkler buna gore degısıyomuş sanırım

Sh4 almayı dusunuyorumi Sl1 Jackson a uyarmı ..
 
s.duncan sitesinde yazanlardan bişe anlamadığım için soruyorum. ayrıca arama da yaptım ama doğru anahtar kelimeyi bulamadım galiba. bu başlığı da ayrıca taradım ama yine gözümden kaçmış da olabilir.
saded :roll: :seymourlarda staggered ile flat olayı nedir?
jb. jr. bridge alnico II neck düşünüyorum siz ne dşüşünürsünüz? hoş olmaz mı hard rock için?
gitar:usa strat alder gövde/mapple klavye/(S/S/S)manyetikler
 
Arkadaşlar bnm manyetiklerle ilgili bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çoook sevinicem.şimdi sorun cort x-6'm var yeni aldım ve sap tarafındaki manyetiğin bas tellerdeki tarafı aşapıya inmiyo. Diğer tarafı güzelce inip kalkıyo fakat bu taraf inmiyo vidayı gevşetiyorum fakat en fazla indiği yer sapın hizasının 2-3 mm üstü onda sonra vida çerçeveden çıkmaya başlıyor.Telleri çıkardım çerçeveyi de kaldırdım baktım manyetiğin inmeyen tarafı diğer tarafa göre daha yükseğe oturtulmuş ve elimle falan aşağıya itmeye çalıştım olmuyo(zatn olmaması gerkiyo galiba?) Ne yapmam gerekiyo bunu halletmem için bunu yüznden teller çok yüksekte duruyo. köprüyü kaldırmak zorunda kalıyorum.Lütfen yardımm...
 
posetcayy demiş ki:
seymour duncan tb4 ile sh4 manyetıklerı arasındaki fark nedır

benim gitarım Floyd rose lu, manyetıkler buna gore degısıyomuş sanırım

Sh4 almayı dusunuyorumi Sl1 Jackson a uyarmı ..

niye sh4 almayı düşünüyosun? ben denedim kötü gözüküyo işte mıknatıslar tam tellerin altına denk gelmiyo komik oluyor. sh4le tb4 aynı manyetik. niye tam uymayanı almak istiyosun?
 
slm arkadaslar manyetiklerimden hic memnun degilim önerilerinizi bekliyorum.gitar cok digital tonlar veriyo pedaldan veya yazdıgım tonlardan kaynaklandıgını zannetmiyorum.tavsiyeleriniz nelerdir???
 
Arkadaşlar Selamlar;

Daha önce S470 ile ilgili çok soru sorulmuş ama net bi cevap yok gibi. Ben Ibanez s470 kullanıyorum ve anfim Marshall MG15CD... Çalmayı sevdiğim tarz müzik yelpazesi sadece heavy ya da softla sınırlı kalsın istemiyorum. Bu yüzden "şu manyetik şu tarza daha iyi gider" gibisinden bi manyetik aramıyorum anlıycagınız. Sadece Cleanlerdeki o odunsulugu gidermek ve Overdriveda daha bi hoş olsun istiyorum. Bütün manyetikleri değiştiricem ( 1 single coil, 2 humbucker). Nelerle değiştirmemi önerirsiniz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bana bu standart manyetikler çok vasat geldi =/
 
valla Holy_P bu aradığını sadece sen değil herkes arıyor. çünkü "daha hoş"un emin ol bi sonu gelmiyor. bence amfi gibi pedal gibi geliştirmeler tonunu çok daha yukarılara taşır. manyetik değişimi o değişimler yanında küçük hatta hissedilmez bile kalabilir. illa bana manyetik söyle dersen neck için seymour duncan jazz al cleanleri iyi.
 
Arkadaşlar,

Bu gün kıvılcıma gidip bu konu hakkında konuştum. Bana bridge'e daha yüksek çıkışlı bir manyetik olan Seymour Duncan SH-10 Full Shred modeliyle (tellerin o kısımdaki seslerinin yetersizliği yüzünden), neck e de daha tiz olan SH-2 Jazz modelini önerdiler. Benim de aklıma yatmadı değil... Ama bilemiyorum 325 YTL tuttu bu iki manyetik alıpta pişman olursam geri dönüşü pek yok =)

Ama sanırım alacağım. Sonuçta açıklamaları bana çok mantıklı geldi ve en kötü elimde 2 tane kaliteli manyetiğim olacak.
 
Sizce bu iki manyetikle farkedilir bir değişiklik yakalayabilirmiyim Ibanez Standart INF manyetiklerinden sonra =)

Her halükarda diğer Strandart manyetikleri de satmayacağım. Olur da bi gün gitarı satmaya karar verirsem üzerinde o iki manyetikle değil standartlarla satmayı düşünüyorum. Bilmiorum nasıl bi mantıkdır. Harbiden bu işin sonu yok gibi Slaytanic =)
 
sh 10 çok tiz bi şey haberin olsun jazz zaten genel kullanım manyetiği oldu herkes kullanıyor valla metalden blues a 8) çıkış farkları da var tabi onuda hesaba kat pozisyon değiştirince niye ses azalıyor deme :LOL:
 
Walla Jazz'ı kesin alıcam Neck'e takıcam zaten. Kıvılcımdaki arkadaşda aynısını söyledi. Herkes kullanıyomuş çok geniş bi kullanım yelpazesi varmış. Ama işte Bridge e de SH-10 önerdiler. Neyse alınca bakarım artık =)
 
birincisi o 2 manyetiğe 325ytl verme. forumu takip et 2.el al. 2sini toplamda 200-220 civarı alabilirsin.

ikincisi tonunda iyileşme-değişme-güzelleşme olur ama sağlam bi sistemin yoksa bu değişim çok kısıtlı kalır. yani 325ytl değerinde bi değişim sakın bekleme hayal kırıklığına uğrarsın.

üçüncüsü sh-10 yerine jb bence daha mantıklı olur. belki ellerinde şuan bulunmadığı için sana sh-10u önermişlerdir.

dördüncüsü kıvılcıma fazla güvenme
 
arkadaslar cok bılgım yok manyetıkler hakkında ama sızden yardım ıstıorm b.c rich kore malı special edition warlock var bnde gercı sesı cok guzzel yanı distortion da clean cok ııdegl ama benı ılgılendıren sert sesı vermesı ritm gıtar ıcın sole delı gıbı cok sert ses verecek bısy ne tavsıe edersınız? smdıden tskkurler
 
Selamlar,

Ibanez RG1570 kullanıyorum. Basswood body, floyd rose. Stock manyetikler var üstünde. H/S/H şeklinde, köprüde V8, ortada S7, neck'te V7 var.

50W Hughes & Kettner Edition Silver transistör amfi kullanıyorum. Daha çok heavy/trash metal çalıyorum (Pantera, Megadeth vs). Ama arada progresif, blues ve rock da çalıyorum (Dream Theater, SRV, Deep Purple falan) . Ama ağırlıklı olarak metal çaldığım için köprü manyetiğini değiştirmek istiyorum. Nedeni ise yeterince iyi palm mute'larımda yeterince crunch olmaması ve pinch harmoniklerimin çok sönük kalması.

EMG 81 takmayı düşünüyorum, gitarın ses karakterini öldürür denmiş aktif EMG'ler için. Zaten köprüdeki ses tonunu şu an pek sevmiyorum. Asıl sorum şu, köprüye EMG 81 taksam da neck'i olduğu gibi bıraksam aşırı bir output farkı olur mu? Bir şekilde dengelenebilir mi (gitar üstündeki yüksekliklerinde abartı bir fark yaratmadan)? Yoksa köprüye aktif takınca neck'e de aktif (85 falan) takmak mı lazımdır? Çünkü neck'teki pickup'tan memnun sayılırım, kaymak gibi solo tonları alabiliyorum. Çok da para harcamak istemiyorum şimdilik manyetik için.

Yok olmazsa köprüye sadece x2n taksam aynı durum olur mu? O da olmazsa köprüye JB, neck'e jazz nasıl gider benim gitara?

Kısacası, mümkünse sadece köprü manyetiğini değiştirerek daha iyi crunch ve pinch harmonik almak istiyorum. Teşekkürler.
 
aktif manyetikler ile pasifler bir arada dengesiz olur.çıkıs farkı cok kotu fark edilir.jb/jazz iyi.yada di marzio nun x2n dısında bi cok güzel manyetiği var biraz arastır.ama ben olsam jb/jazz alırdım.
 
Geri
Üst