Uçurtmayı Vurmasınlar

bence türk sinemasının en iyi ürünlerinde küçük oyuncular oynuyor.bunlardan biri uçurtmayı vurmasınlar diğeride piano piano bacaksız.ikiside tunç başara filmidir.mutlaka izlenilmesi gereken filmlerdir.birde ben bu filmi kanal7 izlemem ölsemde izlemem.ama bu iki filmi trt2 yayınlamıştı.
 
küçükken izlemiştim o filmi, küçük karakter barış'ı adından dolayı kendimle özdeşleştirmiştim. bikaç kere trt2'de izledim daha sonra, en son geçenlerde kanal 7'de çıkınca şaşırmıştım açıkçası. izlemeden de edemedim..en iyi türk filmlerindendir bence..başka söze gerek yok...
 
Çok hüzün verici bir filmdir. Çok önceden izlemiştim ve ismini hatırladığım nadir Türk filmlerinden bir tanesi. Küçük oyuncu özellikle çok etkileyiciydi ama şimdi izlesem filmi aynı duyguları hissedermiyim bilmiyorum.
 
RunRabbitRun demiş ki:
Çok hüzün verici bir filmdir. Çok önceden izlemiştim ve ismini hatırladığım nadir Türk filmlerinden bir tanesi. Küçük oyuncu özellikle çok etkileyiciydi ama şimdi izlesem filmi aynı duyguları hissedermiyim bilmiyorum.

Kesinlikle bir daha izle. Fark sadece daha yoğun duygular olması ve daha fazla filmi anlıyorsun. O zamanlar insan sadece olayın duygusallığına bakıyor. Ama şimdi neden olmuş? Niye olmuş ? gibi soruları sorup cevap arıyorsun artı hüzün yine oluyor.
 
bence en iyi türk filmi.bende hepiniz gibi küçükken seyretmiştim.ahhh inci ahhh aşık olmuştum ben ona ilk aşkım diyebilirim hatta.hiç ağlamayan ben her seyrettiğimde salya sümük kopuyorum.nası bi filmdir bu ya.ama dnr larda vs. yerlerde araştırmama rağmen bende bulamadım filmi:(
 
Küçük Barış(filmde Barış'ı canlandıran Ozan Bilen'den değil,Barış'ın ta kendisinden bahsediyorum)95 yılında bir albüm çıkarmıştı yanlış hatırlamıyorsam..

Sarar yine,yalnızlık seni..
Onca dostun,sevdiğin..
Sen yine seninlesin..

Aynı zamanda Barış Manço'yla "Barış&Barış" isimli bir programda yapmışlardır..
 
tunç başaran la çalışma fırsatı buldum geçtiğimiz aylarda (büyülü fener filminde)ve bu filmden konuyu açtığımda bu filmi çekmek için hapiste yatmayı bile göze almıştım...şimdi bende bu filmi tekrar izlemek için 1 gün hapiste yatmayı dahi göze alırım:D
 
unutulmaz repliğiyle bu film, hep miki ve barışı hatırlatır bana.çıkacak çıkacak af çıkacak dansı da unutulmazdı.ne güzel yapılırdı eskiden filmler
 
izleyeli baya oldu sanırım yalnızca bir kez izledim aklımda kalanı kadar filmin çok saglam bir dramatik kurgusu var diyaloglar hakatten çok duygulandırıcı hapiste o yaştaki bir çocuk inanılmaz.
 
adının anlamı dünyayı kucaklasa,taşta büyümezdi Barış...diye başlar. biz ilk okuldayız.kasabamıza sinema gelmişti ilk kez.herkes akm'ye hücum etmişti haliylen.biz de iki arkadaş ordayız o yaşta ne haddimizeyse:pneyse film akmakta lakin koğuş ahalisinin ettiği küfürlerle biz utanmaktan filmi izleyemez olduk sonra da "benim babam kızar arkadaşım ben gidiyom!" "ay benimki de!böyle de film mi olur" nidalarıyla evin yolunu tuttuk.çok da bi işmiş gibi annelerimize ballandıra ballandıra anlattık "bakın biz edepli kızlarız"gibinden=)
şimdiyse her yalnız kaldığımda hayvanlar gibi başa alıp alıp izliyorum.işte yalnızca kimseyle paylaşmak istememe gibi bi problemim var.birinin karşımda ağzını yaya yaya"sus sıcmıyım senin süt dişlerine"deyip bazı şeyleri kendine maletmesi canımı sıkıyo.
-niye uçmuyor İnci?
-uçar bi gün...
 
o film sinemaya geldiğinde annemle babam gitmişler ben 2 yaşındaymışım beni götürmemişler :( we babam her fırsatı bulduğunda bana o filmi anlatır (o kadar yıl geçmesine rağmen) ve hala ben o filmi izlemedim daha dorusu nasip olmadı bu gidişlede olmayacak merak ediorum yaa :p
 
Geri
Üst