cort x11 x6 farkı

rastansaga demiş ki:
DaveMustaine_64 demiş ki:
rastansaga demiş ki:
Dave Mustain ufak bir düzeltme. Sana kim söyledi bilmem ama X-6 nın sapı Maple dır yani akçaağaç. Ben şu ana kadar hiçbir Cort gitarda bahsettiğin gibi kötü ağaç kullanıldığını görmedim, duymadım.

Ayrıca X-6 nın kaliteden yoksun olup olmadığını ve gerçekten 6.aydan sonra kendini koyuverip vermediğini kullanan arkadaşlar yorumlarsa daha aydınlatıcı olur.

Şuna da bir göz at istersen:
http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Cort/X_6-01.html
Ben şahsen 6 aydan daha fazla bir süre x-6 ve x-9 kullandım, ikisni de konserlerde çaldım :) Ve söylediklerimin arkasında duruyorum, bir ağacın sıkıştırılmış ufak parçacıklardan oluştuğunu anlamak için bakman yeterli :) Aslına bakarsan benim x-6'nın "sunta klavyeli" olduğuna ben dikkat etmemiştim başka birisi dikkat edip söyledi, hatta bağlama çalan ve ağaç işleriyle uğraşan birisi söyledi :)

Enteresan. Yani şu ağaç maple ın ta kendisi gibi görünüyor bana. Yanlışsam ağaçtan iyi anlayan arkadaşlar düzeltirse sevinirim. Sunta görmesem inanacağım ama..
x11-bk-8.jpg

Evet burdaki bariz maple :) Ama benim bahsettiğim gitar kesinlikle böyle değildi ve o da x-6'ydı... Üretim yılı ile bile ilgili olabilir... Ayrıca cort'un her modelinde kaliteli ağaç kullandığına inanmıyorum, işçiliği fln bir kenara bırakırsak gitar dediğimiz şey esasen ağaçtan ibarettir. Çok kötü bir işçilik olmadığı süğrece ufak modifikasyonlarla ağacı güzel olan gitarla çok güzel şeyler yapılabilir.. Ama cort'un bütün modellerinde kalilteli ağaç kullanmak gibi bir olayı bence olamaz çünkü çook ucuz gitarları da var :) x-2 gibi..
 
Cort un olayı sürümden kazanması bence. Adamlar kendi gitarları+PRS,ESP, ibanez gibi bissürü marka için yaptıkları gitarlarla birlikte her yıl dünya gitar üretiminin %35 ini yapıyorlar. Bu kadar çok gitar yapan bir firmanın bana göre ağaç sıkıntısı olmaz gibi geliyor. Dediğim gibi X-2 nin de sapı maple, gövdesi basswood.

Eğer eline değişik bir saplı x-6 geçtiyse ben olsam adamları mail ile tehdit ederdim size dava açacağım diye :)
 
arkadaşlar genel olarak bi cort önyargısı var ne kadar kötü niyetli olmasada. ama ben cort un çok iyi modellerini denemelerini öneririm. ben şu anda cort x-custom kullanıyorm. ve bu gitarla 3.senem. en ufak bir problem yaşamadım. bundan önce fender stratocaster flan vs. de kullandım. gerçekten çok iyi. gitarlar hakkında çok iyi bi bilgim olduğunu iddia etmiyorum ama ben 3 senedir elektro gitar çalıyorum. en azından çaldığım gitarın sap vs. bilgisi hakkında bir fikrim olmuştur. klavye gülağacıdır. gövde basswood american. neck:suymour duncan SH2 JAZZ / Bridge:Seymour Duncan SH8 Invader. manyetikler harikadır. daha önce cort lafını ettiğimde yaramaz gitar falan diyor insanlar. ama sorarım ki hanginiz elinize bir cort x custom aldınız. üstündeki malzemeleri düşünürseniz ve x-2 ve üstünde bir gitar modelini çalarsanız cortun nasıl bir marka olduğunu anlarsınız düşüncesindeyim. lütfen x-2 vs. modelini çalıpda x-11 veya x-custom (x serisinin en yüksek modelidir) hakkında yorum yapmayın. bu sözlerim forunmdaki bi kişiye yönelik vs. değildir. ama foruma genel bir bakış attığımda genel düşünce bu ve ben bunu yanlış buluyorum ve 3 senedir kullandığım cort x-custom gitarımdan acayip memnunum ki bora uslusoy da bir çok canlı performansında stüdyo kaydında bu gitarı kullanır.
 
vileshome demiş ki:
walla öyle :) hayatta sevmediğim ton alder da..

Bende alder ve maple ı çok severim,manyetik ayarlanması daha rahat...

Maun larıda seviyorum ama bass tonlar vermeye çok müsait oldukları için belirli tarzların dışında pek tercişh etmiyorum ama sonuçta zevk meselesi ;)
 
maple bende severim ama dediğim gibi alder ile hiç aram yok.. daha dolgun soundlardan hoşlanıyorum, clean içinde dist. içinde öncelikli olarak uygun bulduğum maun oluyor.. zaten bu aralar maun çok revaçta, çoğu marka sıklıkla maun kullanmaya başladı..
jackson a olan antipatimin büyük bölümüde klasik alder jackson soundu, bide üzerinde tb4 olduğu zaman elim ayağım titriyor :) tb4 de kullandım bi süre hiç bana göre değil..
 
vileshome demiş ki:
maple bende severim ama dediğim gibi alder ile hiç aram yok.. daha dolgun soundlardan hoşlanıyorum, clean içinde dist. içinde öncelikli olarak uygun bulduğum maun oluyor.. zaten bu aralar maun çok revaçta, çoğu marka sıklıkla maun kullanmaya başladı..
jackson a olan antipatimin büyük bölümüde klasik alder jackson soundu, bide üzerinde tb4 olduğu zaman elim ayağım titriyor :) tb4 de kullandım bi süre hiç bana göre değil..

Aslına bakarsan alder ile tok tonlar elde edilemiyor değil ama tabii ki bir maun'la karşılaştırmak doğru olmaz :) AMa misal Marty Friedman gayet tok ve hiç de cırtlak olmayan çok güzel tonlar yakalayabiliyor...

İşin esas güzelliği ise Jackson'ın "emin değilim ama" galiba Dave Mustaine ile başlayan bir maun olayı da var :) 99 ya da 2000de Mustaine "y2kv"yi yaptırdıktan sonra maun gitarlara da ağırlık vermeye başladı JAckson.. Mesela şimdi SLSMG diye bir gitar var gövdesi maun ve string-thru gitar.. Yani senin istediğin karakterde :) Ondan sonra Kevin bond diye bi herif için ürettikleri Randy Rhoads kasa bir gitar var gitarın klavyesi dahil her yeri maun...
 
Maun gibi lifli ağaçlarda "jb" gibi cırtlak manyetikler çok güzel oluyor...

Ben geçtiğimiz aylarda İbanez s470 almıştım(ki gövdeside oldukça kalın ve ağır bir gitar),manyetiklerinide sağolsun baya bir ısrarlarla "Drb" ustamız önermişti,Pearly gates ve jb olarak...


Manyetikler "tiz" olduğu için maun gibi kaba tonlu bir gitara "cuk" diye oturdu,istediğim tonu alamadım,ama çok daha farklı güzel bir ton aldım...

Ama şöylede düşünüyorum,eğer gidip o gitara,'59 yada ne bileyim Dmz Super distortion filan taksaydım mi-la-re tellerine bile dokunamayacaktım :)
 
Abi 2yıldır hunharca X-6 kullanıyorum tonlar super hiçbir daaalma yok kendi fiyet kategorisinde en iyi gitar bence X-6 ...
 
herkese slm.. bende x6 var ama daha yeni 4. ayını anca doldurmuştur.. çizik bile yok gibi.. x6 yı 250ytl. ye satıcam 350 ytl ye 2. el x11 alıcam.. ama x11 nerdeyse 1 senelik çizik falan biraz hasarıda var.. '0' gibi bir gitarı satmak beni kararsız yapıyo... ne dersiniz?? x6 devammı edeyim yoksa ne olursa olsun x11 mi alıyım.. yeni gitara başlıyanlara döndüm bende... ahh şu kararsızlık..:-D
 
sapına falan binbir türlü bohh atıyolar..ben akağaç die biliyorum ama suntaymışş.. fazla dayanmaz diolar.. ondan yani.. çok mu kötü yaa x6 sapı?? (sesine laf yok ama :dans )
 
yaw bendede ibanez rg 505 ile bide x-6 var cort cidden hayvan gibi gitar üretiyo adamlar özellikle manyetik konusunda harika ibaneze dünyanın parasını verdim tek fark ağaç ve işçilik bide o efsanevi ibanez logosu.. :) ha x-11 deki motherbucker olayına gireyim cort un x-2 sinde powersound var x-6 da mightymite x-11 de ise mightymite motherbucker.. simdi bü üç manyetikte cort un tararımı. ve x-2 deki powersound ibanezin korede üretilen modellerinin yaklaşık % 60 ın da var..( yeni seriler hariç) 1997 kataloğunda bazı japon modellerdede bu manyetik grünüyo yani Allahın 180 dolarlık x-2 sinde bir süper bir sustain e sahip ibanez in bile anlaşma yaptığı bir manyetik var anlayacağınız ki o motherbucker manyetiği ibanez deki ibz inf serisiyle eşdeğer. yani x-11 denen alet in ederi aslında 500 yuro falan ama 400 dolardan daha aşağı bi fiyata bile bulabiliyorsunuz işte. cort un kaybettiği nokta endonezyada fabrikası olması (korede custom fabrikası var ve ibanezin üretiminide onlar hallediveriyo bu bölgelerde) ve ayrıca adamlar reklam yapmıyo ulan mtv ye çıkan iki tane veledin cebine sıkıştır üç beş bin dolar olay bitti işte senin gitarınla klipte bi gözüktümü guitar player e de 2 poz verdimi tamamdır bu iş. yani ibanez bunu yıllardır yaptı bu herifler öğrenemedi gitti ya hayret bişe.
 
yeterli değil bu kadarı be abi reklam için. ben sana buraya ibanezin linklerini indirmeye başlasam sabaha kadar bitiremezsin okumaktan.
 
Geri
Üst