45 Yaşındayım Ve Oyun Oynuyorum

Bende öyle, 80'lerin sonu 90'ların başı çocukluğu yaşamamış olanlar hayatlarının en talihsiz gerçeğini yaşamış olanlardır. Valla da billaha da böyledir. Ben o river raidi eski püskü arcade makinasında tekrar 1989'da oynamak için neler vermezdim :( O ilk aduketi attığım ilk shoryukeni çektiğim zamanı hatırlıyorumda. Sanki piyango çıkmış gibi sevinmiştim. Hey gidi günler.

- The Evil Within bence bu senenin en iyi oyunu olur. Hatta tüm zamanların. Çok iddialı çok.
Atari 2600'üm var, 1991'de alindi ve hâlâ calisir durumda. Kol kirik, yapmaya eriniyorum vallahi. Bulunmuyor da artik :)
 
Arkadaşlar şu bilgisayarla GTA 5'i oynayabilir miyim, fps falan kaç olur low ya da mediumda? Boş yere para vermek istemiyorum ziyan etmeyelim o paraya gider pedal falan alırım :D

İşlemci: AMD Athlon II X2 260 3.2 GHz 2x1 MB L2 Cache Socket AM3 65W

Ram: Kingston 4GB Ram,

Hardisk: WD 500gb 7200rpm

Ekran Kartı: Ati Radeon hd6850 1GB 256Bit GDDR5 (Directx 11)

sistem: Windows 7 Ultimate x64bit işletim sistemi

Hocam çok iyi bir performans alacagınızı sanmıyorum oyle bir sistemle low da acabilir belki.
 
Atari 2600'üm var, 1991'de alindi ve hâlâ calisir durumda. Kol kirik, yapmaya eriniyorum vallahi. Bulunmuyor da artik :)

Mücevherdir o. Çalışmasa bile çocukluğumuzun mücevherleridir. Bende de commodore 64 kasetleri duruyor hala. Aaaah ah ne günlerdi onlar. Şöyle adamakıllı birini bulsaydım ortaklaşa Atari salonu açmayı hedefliyordum bir dönem. Hala da düşünüyorum valla.
 
Arkadaşlar şu bilgisayarla GTA 5'i oynayabilir miyim, fps falan kaç olur low ya da mediumda? Boş yere para vermek istemiyorum ziyan etmeyelim o paraya gider pedal falan alırım :D

İşlemci: AMD Athlon II X2 260 3.2 GHz 2x1 MB L2 Cache Socket AM3 65W

Ram: Kingston 4GB Ram,

Hardisk: WD 500gb 7200rpm

Ekran Kartı: Ati Radeon hd6850 1GB 256Bit GDDR5 (Directx 11)

sistem: Windows 7 Ultimate x64bit işletim sistemi

Ben buna yakın bir sistemle bu oyunu oynamayı denedim. Sadece işlemcimiz farklı hatta epey benziyor bilgisayarlarımız. Ne olduğunu söyleyeyim mi? 800-600 çözünürlük önerdi öyle açtı oyunu hakaret eder gibi. Şehirde iki tur atıp sildim oyunu :D
 
Benim Co-Op oynayabileceğim oyunlar

Splinter Cell Blacklist
Borderlands 1-2
Divinity Original Sin
Dragon Age Inqusition
Fifa 15
Grid 2

Co-op yapalım takım çalışmasının gücünü gösterelim.
 
Gta 4 pc mükemmel bile olsa sorun çıkarıyordu bunda da var mı öyle sıkıntılar.
GTA IV oynamadığım için ne tür sıkıntıları kast ettiğinizi bilemiyorum. GTA V'te ufak bir sorun var ama sanırım bir güncellemeyle hallettiler onu. Sorun şu: Yaklaşık yarım saat oynayınca oyun teklemeye başlıyor. Donanımla bir alakası yok bunun, programlanmasıyla alakalı tamamen. Oyunu kapatıp tekrar açmak icap ediyor. Dediğim gibi, güncellemeyle halletmiş olmalılar.
 
GTA IV oynamadığım için ne tür sıkıntıları kast ettiğinizi bilemiyorum. GTA V'te ufak bir sorun var ama sanırım bir güncellemeyle hallettiler onu. Sorun şu: Yaklaşık yarım saat oynayınca oyun teklemeye başlıyor. Donanımla bir alakası yok bunun, programlanmasıyla alakalı tamamen. Oyunu kapatıp tekrar açmak icap ediyor. Dediğim gibi, güncellemeyle halletmiş olmalılar.
Gta 4'te optimizasyon sorunu vardı dediğiniz gibi takılıyordu ama sürekliydi. Sıkıntı giderildiyse sorun yok :)
 
Şu sıralar Steam'da oynaması ücretsiz olan ya da makul fiyatlı oyunları deniyorum.
1- Cs:go
2- Path of Exile > Tam çözemesem de 43 lvl oldum, Diablo tarzı bir oyun.
3- Adventure Capitalist > Çok saçma bir oyun ama inanılmaz sarıyor. Hani bekliyorsun aptal gibi sürekli para birikmesini, yeni hisseler almayı.
4- Clicker Heroes > Bu da çok saçma bir mouse tıklama oyunu. Tamamen zaman öldürmelik ufak oyun.
5- Spooky's House of Jump Scares. > Komik mi korkunç mu karar veremedim. Ama gecenin bir vakti, karanlıkta kulaklıkla son ses oynarsanız, karşınıza çıkan o sevimli hayalet figürleri sizi korkutabilir. Çok ani çıkıyorlar.


Bu arada Steam'dan daha uygun fiyata oyun keyleri satıyor ev arkadaşım. Oyunlardan bazıları :

Call of Duty: Ghosts - Gold Edition
Call of Duty: Black Ops II
Call of Duty: Modern Warfare 3
PAYDAY 2: GOTY Edition
Mortal Kombat X Premium Edition
Football Manager 2015
Watch Dogs Digital Deluxe Edition
Evolve
Middle-earth: Shadow of Mordor
ve daha fazlası.

İsteyen olduğu taktirde sizi onunla görüştürür, steamdaki uçuk fiyatlardan daha makul fiyatlara oyun satın alabilirsiniz. Günümüzde pek kalmadı sahte oyun furyası. Bir de artık özellikle online oyun istiyorsanız mecburi olarak steam key ile ya da direk steamden indirerek oynuyorsunuz. Eskide kaldı "cod 2 indireyim de serverlara bağlanıp oynayayım." modası. Şimdiki COD serilerinde online oynamak vs. olsun steam istiyor.
 
Yaklaşık 20 gündür raporluydum, haliyle durmadım abandım. Aylar önce alıp daha jelatinini bile açamadığım destiny, alien: isolation, wolfenstein the new order ve the evil within kuzu gibi yatıyordu çekmecede. Kısa bir "önce hangisi" sendromundan sonra yola alien: isolation ile başladım.

Tek kelimeyle mükemmel bir iş çıkarmış adamlar. Atmosfer inanılmaz, gerilmekten saklandığım yerden çıkamadan dakikalarca bir dolabın içinde yada masanın altında kök saldığım oldu. Belki zorlayarak da olsa xenomorphları öldürebileceğimiz en azından tek bir silah mevcut olsaymış o da olurmuş. Tamamen fps görünümü itti bu duyguya oynarken. Yoksa hiçbir itirazım yok. Horror/survival ne demekmiş umarım tüm yapımcılar öğrenir, konuya vakıf olur artık. Açıkçası son döenemde hiçbir korku oyunundan korkmadım, aksine sıkılarak tükettim her birini. Evil within'de nasibini alacak bu dediğimden. Neyse.

konu bütünlüğü, oynanış, grafikler vesaire gerçekten delice bir emek harcandığı belli. Türe ilgi duyan herkesin bunu görebileceğini düşünüyorum. Bu arada başlarda ufak bir save problemi yaşadım. Kaldığım yerden ertesi gün devam etmek istediğimde oyun bir türlü açılmadı ben de en baştan tekrar başladım. Belki benim konsolla alakalıydı bilemedim, haricinde de bir daha tek bir sorun çıkmadı. Umarım aynı şiddette devamı gelir. Açıkçası aliens: colonial marines sonrasında bir daha "alien" temasının namusunun kurtulacağını düşünmemiştim. Yanılmak bu kadar mutlu etmemişti bünyeymi.

Wolfenstein the new blood'a gelirsem; bu kadar basit işte adam gibi bir fps yapmak. Görsel tasarım old school, oynanış ve hikaye akışı old school, sinematikler on numara ve eğlenceli. Dev bosslar, korkunç deneylerin tohumu düşmanlar, ezoterikli gizemli devasa ve gizli yeraltı mekanları ve tabi ki uzay teması. Hayvan gibi bir hikaye tasarlanmış. Ay'a gittim geldim be. Daha ne olsun. Dolu dolu dibine kadar shoot'em up hissiyatı. Totalde 17 saatte bitirdim gitti. Ne sorguladım ne duraladım. Son 10 yılda oynadığım en başarılı ve eğlenceli fps'lerden oldu. Müzikler de efsane. Bütün eksik plaklar için tekrar tekrar oynanır.

Destiny online fps olduğundan henüz akıyor. Belki rpg/fps desek daha doğru olacak. Bungie halo serisiyle kendini fersah fersah kanıtlamışken son yıllarda olayın tamamen ticarete dönmesi, kar etme mantığının oyunun (bence) tüm konusunun ve yapısının önüne geçmesi çok can sıkıcı oldu. Halo 5 ne yani. Bitir bir yerde de artık. Yeni, farklı bir şey yarat, ama yok. Damarı bulmuş adamlar. Umarım destiny de aynı mantığa dönüşmez, zira halo serisine aşina zihinler iki oyun arsındaki olmayacak benzerlikleri ve hatta tabiri yerindeyse direk araklamaları görmüşlerdir. İndirimde aldım, çok da sarmadı henüz. Vakit geçirmek için oynuyorum diyebilirim. Bu arada halo serisini halo 3 de bıraktım ve sonradan aldığım odst ve halo 4 de kenarda yatıyor. Uyuzluğum geçerse bunları da sıradan geçireceğim bir vakit.

Son olarak the evil within ile veda edeyim. Başlangıçta beklentilerim çok mu yüksekti yada japon korku algısı mı bana işlemiyor bilmiyorum fakat parama yandığım tek oyun bu oldu diyebilirim. Oyunun başlarda ve aralarda sunduğu manyakça klostrofobik atmosfer sonlarda dağılmamalıydı. Ek olarak aynen destiny/halo gibi burada da bir silent hill ve resident evil apartması mevcut. Esinlenilme falan değil yani. Gayet aynı oyun mantığı fakat farklı bir başlıkla önümüze geliyor gibiydi. Hikayenin başı sonu kopuk ve bence çiğ, henüz tamamlanmamış bazı fikirler. Olaylar ve kurgu aşırı döngüsel. Ruvik reyiz höt diyor boyut, ortam değişiyor.

Oynanış daha da sıkıntılıydı. Cisimlerle etkileşime girmek bazen cinnet sebebine dönüştü. Oyun için farklı oynayış tarzlarına yatkın deniyor farklı farklı sitelerde fakat oyuncular pek öyle düşünmüyor yorumlarda. Keza ben de bundan muzdaribim. "Stealth" takılmayı mı seviyorsunuz ? Ne güzel, maaelesef oyun sevmiyor işte onu. "Ruvik oğlan attığın her adımdan haberdar" duygusu aşırı baydı. AI genel olarak fazlasıyla tahmin edilemez davranıyor. Ölmüyor süründürüyor yaratıklar. Boss savaşlarının bazılarında AI için ölüm tasarlanmadığını ancak 2-3 kere ölümüne savaşmaya debelenince anlıyorsunuz. Kontroller de gerilim anlarında çığırından çıkıp saçmalatabiliyor.

Kısaca korkmadım, gerilmedim, zevk almadım. Bol bol küfredip sırf sonunu göreyim diye inatla bitirdim. Sondan da bir halt anlamadım. Daha da japon temasına dokunmam sanırım.

Hede: destan yazmak istememiştim, kendimi kaybetmişim resmen. :D
 
Son düzenleme:
Ben de yeniden Demon's Souls'a başladım...Ama yanlış yapmışım, yeni karakter ile başladım ve yine benzer yapıda bir karakter ile oynadım...Oysa, büyücü yada farklı tarzda bir karakter ile oynasaydım, keşke...Ama, boss ların hepsini, yakından ayikladim...İlk defa oynarken zordu, ama artık epey alışmışım...Şimdi sırada, yeniden Dark Souls var, ama bu sefer New Game+ yapacağım...
 
Bu sıralar telefondan VainGlory oynuyorum. Dota tarzı baya keyifli. İş yerinde boşlukları doldurma amaçlı başladığım oyun, işi bekletip oyun oynama aşamasına geçti. Öyle ki patron geldiğinde tuş kilidi yapmak zorunda kalıp, patrona bilenmeye başladım :D
 
Geri
Üst