SX gitarlar hakkında

Nasıl genişlettin abi? Bendeki gotohların sadece telin geçtiği kısımdaki ince silindir kısım giriyor, vidayla sabitlenen diş açılmış kısım girmiyor bile. Şimdi luthiyeye bıraksak para, gitardan fazla masraf yapmak da çok mantıklı gelmiyor bana, böyle eldekilerle dönüşüm daha mantıklı. :)
Ben Bullet Strat'ın burgularını Planet Waves ile değiştirmeye niyetlendim. Arada 2mm fark vardı. Aldım matkabı. Taktım 10mm ucu ve bastırmadan ortalayıp genişlettim delikleri. En fazla 5 dakikamı aldı.
 
Arkadaşlar sx telecaster almayı dusunuyorum. telecasterda hangı agac daha makbuldur cok bılemedım :) ama amerıkan alderler hem iyi gorunuyor hem iyi dıyorlar agac için. şimdi yaklasık 350-390 tl arasında ben buna bır de fender telecaster manyetık seti takmayı dusunuyorum. Bu sekılde yapan yada yapılan bır vıdeo inceleme de olur. beni yonlendırecek bılgılendırecek olan var mı=?
 
Classic vibe 50's öneririm squier olarak, gerek manyetikler, gerek aksamlar hiç modifiye istemiyor, Zaten youtube falan araştırırsan ki araştırmışsındır bence, sürekli usa telelerle bir vs si var.
 
manyetikle bitmiyor, hatta manyetik işine pek takılma ilk etapta. Köprü aksamları, üst eşik, akort burguları, elektronik aksamları değiştirirsen, daha stabil bir gitar elde edersin. Artık bir kaç ay sonra da istediğin manyetik takviyesini yaparsın.
 
burgulardan önce üst eşikteki suni kemik entonasyon ve akort stabilitesine oldukça etki eden bir elemandır. zaten forum başlığını okursan biraz, bir çok insanın bundan dem vurduğunu ve modifikasyonların bu toplamlarda olduğunu görürsün.
 
Bir Sx Amerikan Ash kullanicisi olarak;
Sx gitarlari normal bir gitarlardir.
Yalniz o kadar ucuza gitarı alinca insanlar ceplerinde kalan fazla parayı modifikasyonlara harciyor.
Normal haliyle fender benzeri tonlar veriyorlar.
Susteinleri Amerikan standart fenderler kadar var.
Buradaki bircok modifikasyon keyfidir.
Bir iki ay kullanip sonra modifikasyona girin. Bu konu başlığındaki modifikasyonlar artık uç noktalara ulaştı. Fenderin 10.000 $ gitarlarindaki malzemelere girdik. Titanyum blok imal edildi. Ağacı bulunca tum metal aksamın en ust seviyesini dahi kullandılar.
Gitar çalmadaki eksiklik, modifikasyonla gideremezsiniz.
Normal bir Sx gitar, Fender Blues joniur anfiyle caldiginizda, gitar harikalar yaratiyor.
 
Geri
Üst