Alkol üretimi ve tüketimi hakkındaki gelişmeler

Alkollü içecekleri...


  • Toplam oy veren
    1,083
Üzücü bir haber: Antalya'da sahte içkiden ölen turistlerden sonra, bir mühendis İzmir'de sahte votkadan ölmüş.

Bu kadar yüksek vergiler konulursa, sahte içki üretiminin devam edeceği maalesef apaçık meydanda. Vicdansız sahteciler, bilyalı kapağı bile bire bir kopya etmişler. Demek ki ya büyük zannettiğimiz üretici firmalar bize 'çok para harcadık, bu kapak taklit edilemez' derken yalan söylemişler, ya da sahteciler büyük kazancı görünce azıttılar ve bol para harcayıp aynı kapağı yaptılar.

Sahteciliği yok etmenin tek yolu, içkinin yarı bedeli kadar olan vergiyi derhal düşürmektir. Maliyeti 12 lira olan Rakı 27 TL olur mu?

Dün akşam uzmanlar 'rakı ve votkayı migros gibi yerlerden satın alın' diyerek uyardılar.

Dışarıda içki içenler ne olacak peki?
Rakı ya da votkayı süper marketlerden satın alıp içkili lokantaya mı getirecekler?
 
Çok önemli bir konuya değinmişsin. Bayiler, dağıtım zincirin en önemli halkası. Bizim burada da bir bayi hakkında soruşturma başlatıldı.

Sahtecilerin ilk hedeflerinin bayiler olması tehlikeyi daha da büyütüyor.
Çünkü en küçük bir mahallede bile en az 2 bayi var.
Bazı bayi sahipleri fazla kazanayım diye, arka kapıdan satın alıyor sahte içkiyi! Çünkü adam eğitimsiz, sahte içkinin nelere sebep olacağından habersiz.

Adam, içki alkolü yerine sahte rakıda kullanılan metil alkolün bir dublesinin körlük yaptığını, iki dubleden fazlasının ise içeni ölüme götürdüğünü bilmiyor ki..

İçki içilmesin diye fiyatları yüksek tutan şu yasakçı zihniyet yok mu?
Yazıklar olsun!
 
Fiyarlar yüksek birde kriz var heryere para yetiştiremiyorum adam akıllı içemedim aylardır. Dün kendi çaldığım konser vardı onda bile içemedim ya. Gerçi üniversitedeydi içki yasak ama en azından kafam güzel gidebilirdim çok daha eğlencelli olurdu :D Bir ara birahiye gidip 2.5 lt birahiyi bitirmem lazım :D Tabi gönül isterdi Jack Danielsa vuralım ama biraya bile para yetişmiyor :(
 
Yahu şu vodka ve rakı olayında hakikaten dikkat etmek lazım, belli yerlerden almak lazım. Çokça vodka tüketen biriyim ve neredeyse tüm tüketimim dışarıda/açık havada oluyor, e dolayısıyla ufak esnaftan alıyorum. Gerçi aldığımız yerler senelerdir tanıdığımız bildiğimiz yerler ama yine de risk yüksek tabii, tüketenler olarak büyük dikkat gerek.
 
hocam belli tanıdık yerden alsan noolcak sonuçta bu işi yapanlarda toptancılardan aracılardan alıyorlar. Bu işi kökten çözmenin yolu sahte içkiden sahte herşeyden doğan rantın önüne geçmektir. Sen bir ürüne eşşek yüküyle vergi koyarsan adam da sahtesini yapar ama gerçeğinden hiç farksızdır. Adam parasını yine kazanır ama olan sana bana olur. Sadece alkol için değil bu söylediklerim herşeyde geçerli.
 
3 aydır kurslara normal harçlığıma para yetiştirmekten bırak içmeyi kendime kontör bile alamıyorum. Ama bir dahakine elime para geçtiğinde ya bu para lazım olabilir gibi endişelere girmeyecem gidip birahide içecem. Sarhoş olmayı özledim. Tamam alkolik değiliz ama haftada birde fazla değildir demi :D
 
Çok geçmiş olsun stanger34, iyi kurtarmışsın.

14 yaşındayken alkol komasına girmiş bir kişi görmüştüm, hakikaten çok etkilenmiştim. Ne yaptılarsa adam uyanmadı. Kişi resmen koma halinde idi. Bazı tipler adama kova kova su atmışlardı..

Özeline girmezse, forumu da aydınlatması bakımından şu alkol koması konusunda bilgi verebilir misin?

Ne yaptında alkol komasına girdin? Çok mu hızlı içtin, yoksa çok mu içtin? Aç karnına mı içtin? İçkine bir şey mi kattılar? İçkileri mi karıştırdın? 2 gün nasıl bir tedavi uyguladılar? gibi soruların cevaplarını hep merak etmişimdir :roll:
 
commander demiş ki:
Çok geçmiş olsun stanger34, iyi kurtarmışsın.

14 yaşındayken alkol komasına girmiş bir kişi görmüştüm, hakikaten çok etkilenmiştim. Ne yaptılarsa adam uyanmadı. Kişi resmen koma halinde idi. Bazı tipler adama kova kova su atmışlardı..

Özeline girmezse, forumu da aydınlatması bakımından şu alkol koması konusunda bilgi verebilir misin?

Ne yaptında alkol komasına girdin? Çok mu hızlı içtin, yoksa çok mu içtin? Aç karnına mı içtin? İçkine bir şey mi kattılar? İçkileri mi karıştırdın? 2 gün nasıl bir tedavi uyguladılar? gibi soruların cevaplarını hep merak etmişimdir :roll:

Teşekkür ederim. 2 sene önce fix her gün içerdim biradan başka birşey içmem. Günde iki tane üçtane bazende çoğaltırdım. Mesela benim kaldıracağım kapasite 6 7 tanedir, tabi herkesin farklı kimisi 1 birada sahoş olur kimisi 20 tanede, komaya girdiğim gün 11 tane içmiştim klasik kız davası yüzünden:) 8 taneden sonra istifra edesim gelmişti ama sinirliydim ve kendimi kaybedene kadar içmeyi düşündüm zaten 11inci olduğunda bünyemi kaybettim tamamen bide hızlı hızlı içince sigara ve bira baya bi etkiledi. Daha sonra hepsini içtim wc'ye gidip yüzümü yıkayayım derken bir anda olduğum yere çöktüm hani sarhoşsundur ama bedenini kaybedersin aynen öyle vücut kaldırmadı yerdeyim dedim felç geçirdim herhalde başım o kadar hızlı dönüyorduki anlatamam bilincimde yerimde ama ne konuşabiliyorum nede bi yerimi oynatabiliyorum. Çok kötü bişey o zamanda öğrenci evinde kalıyordum ve 1 saat yerde yatmışım arkadaşım sabah okula gitmek için kalktığında beni gördü ambulans çağırdı. Hastaneye götürdüler serum falan ama o baş dönmesini hala unutmam. Sanki bi yere bağlamışlar ve kendi eksenin etrafında ışık hızıyla dönüyorsun. Ölmeyi bekledim resmen o kafayla içimden geçen şey bi gün ölecezde bu şekilde gidersem cehennemin en güzel köşesi bana ayırtılır dedim içimden:) Dediğim gibi 4 5 bira içersin biraz leyla olursun ama bedenin yok ve konuşamıyosunda rüya ve gerçek gibi. Kendime geldiğimde en son babam küfür ediyodu :D
 
Paylaşım için çok teşekkürler Sevgili stanger34.

Mesajından şu dersler çıkıyor:
Bedenin içkiyi tolore etmesi; dediğin gibi kişiden kişiye değişiyor, ve psikolojik durum içkinin etkisini çoğaltıyor.

Hesabı yanlış yapmadıysam, normal bira (5°) içtiysen, içtiğin toplam biradaki promil alkol miktarı 275ml = 1 büyük rakıdaki promil alkol

Müthiş bir rakam. Normalin 7 katı. Bünye ne yapsın.

Benim de bünye içkiye karşı pek dayanıklı değil. Bir arkadaşım var, 1 büyük götürür, sonra sızar, 12 saat horlaya horlaya uyur. Ben ise bünyemi bildiğim için bir şey olur korkusundan fazla içemem.
Senin mesajın da içkiyi dozajında içmenin hayati önem taşıdığını gösteriyor.

Bir de psikolojik durum olayı. Amcamın başına çok üzücü bir olay gelmişti, o gece efkar dağıtmak için arkadaşlarıyla içmeye gitmiş. İçkiye dayanıklı bizim amca sadece 3 duble içmiş, ve 1 saat içinde oracıkta sarhoş olmuş.

Tekrar tekrar yine geçmiş olsun.
 
13 shot tekila içmiştim kuzenimle 2 sene önce yılbaşı. bir şişede bira içmiştim arada. ama öncesinde 1 büyük pizza yemiştim. pizzanın ağırlığının üstüne okadar içince midem dayanamadı. istifra ettim. midem kanamış. 2 gün yataktan kalkamadım. daha sonra doktora gittim gastrit ülser başlangıcı dedi baya bir süre ilaç kullandım.
ne yalan söyleyeyim 13 shot tekila içmiyorum ama uslandığım söylenemez. :D
önemli bir hususta alkolü çok içmek istiyorsan ya aç içmeyeceksin yada çok tok içmeyeceksin. arasında bir tokluk yeterlidir rahatsız olmamana. kötü zamanları geçmiş arkadaşlara geçmiş olsun.
 
çok tok içmeyeceksin bu çok doğru...örnek; 1.5 iskender, 8-10 tane içli köfte ve 1.5 künefenin üzerine 1 şişe tekilanın nerdeyse hepsi ve 10a yakın bira...sabah yatağın içinde yüzüyordum...biliyom iğrenç ama paylaşmak istedim...
en güzeli mideyi çok şişirmeden yemek ve kapasiteyi aşmadan içmek...ve fazla karıştırmadan...
ayrıca aç karnına içilen bir kadeh alkol vücutta besine dönüşür...daha fazlası mideye çok zarar verir...delersiniz işkembeyi sonra :D
 
bende hiç unutmam bundan üç buçuk dört sene öncesinde 1 tane kutu miller ardından ortalama 2.5 şişe şarap ve 1 tanede extra bira içimiştim.ve sonrasında eve arkadasım tasıdı.ve hiç bitmeyecekmiş gibi kustum, sabaha kadar annem olmasaydı büyük ihtimalle boğularak ölmüştüm.ertesi gün ne yedimse hepsini kustum suda dahil.sonuç olaraksa alkolün hiçte masum bir sey olmadığını anladım demek ki yaşamak gerekiyormuş.şişede durduğu gibi durmuyor işte...
 
Ben fazla içemiyorum...İçemiyorum çünkü 3-4 biradan sonra her 5 dk da bir boşaltım ihtiyacı duyuyorum :D E haliyle takım taklavatda bi müddet sonra su kaynatmaya başlıyor :D Bu yüzden içtimmi çok içmemeye dikkat ediyorum...
 
Bir arkadaş hiçbir halt yiyemezler dedi ama Sıkı durun cezalar yolda bundan sonra Park, Bahçe, Piknik alanları vb. yerlerde alkollü içki tüketimi yasak.. Yani bizim o muhteşem fantazimiz (Piknik de içmek ) artık yasak... Yakında bunlar Barlarda Kafelerde Hatta Hatta meyhanelerde bile yasaklarla alkollü tüketimi... Direk KOLA :D
 
Bence parklarda içilmesinin yasak olması uygundur millet sapıtıp sapıtıp çevrenin huzunu bozuyor bizim burlarda parklarda içen çok yoldan geçen herkesi rahatsız ediyorlar parkda içmek bir marifet değil yani...
 
Geri
Üst