Cadı (Alternatif-Hardrock)-Ankara

güzelim grubu zirvedeyken dagatıp sonra 2 ay sonra biz yeniden kurulduk hadi isim degissin tahtası gitsin cadı kalsın derler se etiket maddi bi isimden baska bi sey olamazlar iste boylede dalga konusu olurlar.golge de de duydugum kadarıyla bu 4.haftaları cıkmadıkları gonul hatır..bu da bi yere kadar..
 
arkadaşlar biz çalıyoruz ha cadı ha kadı ha da dadı dinnemek istiyen dinner beyenen beyenir beyenmiyen dinnemez dağlırsak dağlırız problemli çalmaktansa çalmamak daha ii çünkü bu benim için çok önemli. Dağlıp dağlmadığmızı burdan ööğrenebilirsiniz. Şuan grup dağılmadı adıda hala cadı ve hala cuma 9da gölgede çalıoz. İlk program söölediğim gibi 20ocakta sona her cuma devam edicez gibi görünüyo ama devam etmezsek burdan şahsen yazıcam.
 
aman koraycım dagalmayın artık senide sahnede gormek istiyoruz.4 hafta sakıncalı bi ara boyle soylentilerin olması biraz normal gibi kızmamak gerek sahsen eski gruptaki enerji bi tek sende var sende seni kutluyorum
 
insanın adı çıkacağına canı çıksın derler.nedense insanlar iyiyi görmez kötüyü görür engin bilgileri ile yorum yaparlar.her halta burunlarını sokarlar.söylenti çıkarmayı ve dedikodu yapmayı severler.korayın dediği gibi beğenen dinler beğenmeyen dinlemez gider kimse barda dinlesin diye zorla tutmuyor bağlamıyor.dün şahsen sahnede birinden küfür yedik grupça.insanın bir sabrı vardır niçin uğraşıyorlar anlamıyorum.kaşıda duvar gibi durup dinlerler sonra çok bildikleri için yorum yaparlar.yada forumlara saçma sapan şeyler yazar bu asosyal kendine güveni olmayan tipler.madem daha iyisini biliyorusunuz çıkın siz yapın kardeşim alla alla.alakasız oldu ama patladım biraz.koray kardeş sıkma canını takmamak lazım sende biliyorsun.salla gitsin...görüşürüz
 
Sqny'ye tamamen katılıyorum, elbette dağılmayın... ama 4 haftalık bir ara gerçekten herşeyi mahveder. seyirci zaten bıktı...ben ve benim gibi bir kaç kişi zaten bu nedenle gelmiyor. allahtan recycle ve exe var...

Koraycım farkındamısın, Barış ve sende kurtaramıyosunuz... Ama haklısın beğenmeyen izlemesin... (izlemiyoruz zaten...beğenmemekten değil gerçi... sebebini sen biliyosun ama)
 
simdi dka nickli arkadas sen haklısın ama konuyla alakasız olmus yani biz dinlemiyoruz begenmiyoruz kotu caliyolar demedik zaten surda 4 kisiyiz laflarına alınanlardan biride benim haliylen kendi adıma elestrilerini kabul etmiyorum.yani belki iyiler iyi calıyolar ıyı muzısyenler var yani limon demis barıs koray kurtaramıyosunuz umutla anlasamadılar barıs girdi ama grubu kurtamaya korayı cagardılar ama ne yazkki o da olmadı en azından koraycım senı guzel yerlerde birlesimlerde gormek ıstıyoruz artık ne guzel olmus bi isimleri vardı sımdı oda kalmayacak...[/u]
 
Merhaba arkadaşlar,
bu başlığı daha yeni gördüm, haliyle mesajları da yeni okudum. Herkese ilgisinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Anladığım kadarıyla akıllara takılan bazı konular var. Elimden geldiğince açıklamaya çalışayım. Öncelikle değinmek istediğim şey Umut'un gruptan atılması diye bir durumun söz konusu olmadığı. Umut benim şahsen çok sevdiğim bir insandır ve de iyi bir davulcudur. Biz (ben, didem ve atıl) eskiden beri birlikte bişeyler yapma konusunu konuşurduk. Cadı Tahtası dağıldığında da bi araya gelip konuştuk. O zaman kişisel sebeplerden ötürü Koray da planlarımızın dışında kalmıştı. Biz de zaten en başta Gölge'de 3-4 program Şener'le çalmıştık. Sonradan Koray (kendine gelince :D ) gruba dahil oldu. Yani planlı programlı bi şekilde Umut'un ihraç edilmesi söz konusu değil. Zaten biz bunu Umut'la da konuştuk, bizi yanlış anlamasını istemedik. Bunu niye burda yazıyorum, kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz tabiki ama Umut'a haksızlık yapılmaması adına bunların bilinmesi gerekir. İkinci olarak benim ve Koray'ın "grubu kurtaramaması" konusunu pek anlayamadım. Grubu kurtarmak diye bişey benim haddime değil zaten. Adım da Mike Mangini veya Billy Cobham değil. Adı üstünde bu bi grup. İnsanlar bir araya gelip uyum içinde bişeyler yapınca ortaya çıkıyo. Ve ben bu insanlarla çalmaktan çok ama çok memnunum. Grup bi daha dağılıp biraraya gelirse adını tahta mı yapacaklar diyen arkadaşın yazdıklarına da çok güldüm. Bence güzel bi espri ve alınacak bişey yok. Yani hiç dalga konusu olarak görmüyorum. Kaldı ki böyle bişeyle dalga geçecek birisinin biraz müzik piyasası tarihi dersi alması gerekir. U2'dan Whitesnake'e kadar birçok grubun birçok kez eleman ve isim değişikliğine gittiğini, hatta farklı isim ve farklı elemanlarla bi sürü albümleri olduğunu, bugün hit zannedilen ve yeni diye dinlenen birçok şarkının daha önce 3-5 kez farklı farklı kompozisyon, sound ve aranjmanlarla piyasaya sürüldüğünü bilen birisi bunu dalga konusu yapmaz zaten. Repertuar konusuna da çok sıkı eğilemiyoruz şu sıralar. Bunda da 2 faktör var. Birincisi, Atıl 3 haftadan beri ülke dışındaydı. İkincisi de kendi çapımızda ufak tefek besteler yapıyoruz. Gözümüz daha yükseklerde yani ama henüz yaptıklarımız ele avuca sığmayacak şeyler.......

Umarım aydınlatıcı olmuştur yazdıklarım. Herkese saygılar.....
 
Kendi adıma Umut ve korayın ayrılma sebeplerini biliyorum. Sağolsunlar dostluklarını esirgemediler... diğer konuşulanlardan öte benim kendi adıma takıldığım 2 nokta var.

1. iyi bir grup, iyi vokal, iyi sound ama sürekli kendini tekrar etme durumu...
2. Mind Tricks den beri aynı şarkılar...

ben 2 yıl kesintisiz her gün her program ve her extrada grubu kaçırmadan dinledim, grup elemanlarının hiç ihtiyacı yoktu aslında ama bu vb forumlarda en ateşli savunucularındandım (aslında hala öyle)... ama ben bile bu 2 unsurun değişmemesine, buradan yapılan eleitiri, uyarı yada fikir beyanı ne derseniz... kulak asılmamasına tepkiliyim.

bu grup, ve birey olarak sizler daha iyi şeyler yapabilirsiniz, kapasite ve yetenek var... o zaman neden yerinizde sayıklıyosunuz ? ben bu grubun emeklemeyi bırakıp yürümeye başlamasını istiyorum, çünkü isteseniz ve emek harcasınız bunun yapılabileceğinden eminim.

Kurtarma meslesi.... Bu grup yeniden Cadı olarak geri döndüğü zaman farklı bir tarz yeni şarkılar bekledik... Kulağımıza gelen duyumlar ve sözler böyleydi. Ama 2 müzisyen dışında değişen hiç bir yoktu grupta.

Bizde yada ben... madem grup devam edecek yoluna "cadı tahtası" ismi bir markaydı...(bknz: EXE) aynı isimle devam edilseydi, "ayrıldık" tanımlaması yerine "ara veriyoruz" denilse bence bunun altını çizerek söylüyorum ki bence daha doğru olacaktı. Bu "tamamen bitti, ayrıldık" lafının doğurduğu sonuçlar bunun yanlış olduğunun da aslında kanıtıdır. Cadı Tahtasının bir kitlesi vardı, bunu kabul edin yada etmeyin... ama o kitleden kimse şuan izlemeye gitmiyor.... Çünkü grup kendisini seven insanları küstürdü.

Ama Barış yeni bir soluk ve yeni bir kan getirdi gruba... Buna çok ihtiyaç vardı. Koray grubun rengi gülen yüzüydü... onunda geri kazanılması güzel bir gelişmeydi. bu nedenle kurtarma tanımlaması kullanıldı.

Umarım neden ve sebepleri açıkça anlatıp ifade edebilmişimdir.

Amacım haddimi aşmak değil, umarım yanloş anlaşılmam...

Sevgiler.
 
oncelikle barıs hosgeldin forma koray dısında birilerini gormek guzel burda:)ilk takıldıgım konu umut ve atılma sozcukleri bu forumda zaten bu konu konusulmadı diyebilirim yasına gore cok iyi isler yapmıs ve halen iyi projelerde ismini duydugum bi muzisyen ama seninde bunları soylemen bilmeyenler icin aydınlatıcı olmustur.benım sadece anlayamadıgım tek nokta grubun dagılması sırasında yapılan soylenenler eskı forumda grup elemanlarından bırının acık acık ithamlarda bulunması tamam bitti denilip tam 3 hafta sonra yanlıs olmasın 3-4 hafta sonra tekrar golgede bsalanılması ve aynı ısım iki eleman degismis bu benim garibime gitmisti ama grubun mazisine bakınca cok sasırmamak gerektigini anladım 2 yılda bir kendini yenileyen bi grup belkide iyi bi sey..

grubu kurtarma meselesinde de bence sen ve korayın vizyonları bile kurtaramadı denilmek istenmis olabilir ben bile boyle dusunmekten kendımı alamadım.sagdan soldan duydugum seyler eski ilginin olmaması gruba seyircininde az cok tepki gostermesine sasılmaması gerek.

umarım bundan sonra cadı bar grubu formatından kurtulur ve album ıcın konusulur.
 
sevgili limon,
kendini tekrar etme (1-2 açıdan) :D ve mind tricks'ten beri de "bazı" şarkıların aynı olması doğru. Aslına bakarsan benim çaldığım dönemdeki mind tricks repertuarından 3-5 şarkı vardır heralde. Cadı Tahtası repetuarıyla daha çok benzerlik olduğu da kesin. Bunları geliştirmeye çalışacağımızdan emin olabilirsin.
Dağılma-tekrar biraraya gelme sürecinde takıldığın noktalar da çok ufak şeyler bence. "Ayrıldık" diye bi açıklama yapılabileceği gibi "tekrar biraraya geldik" te denebilir, "başka bi grup kurduk"ta denebilir. 1 kişi bile değişse bu yeni bi gruptur denemez mi? Rage against the machine'den vokal ayrılınca, yerine Chris Cornell geçince grubun adı Audioslave olmadı mı? Onlara da eminimki bi sürü eleştiri gelmiştir, hatta adınızı niye değiştiriyosunuz da demişlerdir. Düşünsene bide işlerin boyutundaki farkı. Onların oynadığı çok daha büyük bi kumardı ve de çok başarılı oldular. Yani bunlar çok büyük sorunlar değil, insanlar ayrılır, birleşir, sinirliyken bişey söyler sonra ortalık durulunca fikirleri değişir, küsgünler de BARIŞır. Bunlar çok normal şeyler. :D
sevgili uric,
evet senin de dediğin gibi "umut'u attılar" gibi bi itham açıkça olmasa da yazılanlarda "Umut'la anlaşamadılar" ibaresi olduğu gibi, onu istemediler diye anlamlar da çıkıyo, o yüzden açıklamak istedim......eski forumu da bilmediğim için "açık itham" derken de ne kastettiğini anlamadım. Limon'a da söylediğim gibi fikirler değişebilir, küsgünler de barışabilir. Ben biliyorum ki "grubu dağıttık" dendikten sonra da "niye dağıtıyosunuz, devam edin" diye çok baskı yapıldı. Hatta başbakan arayıp kendi rica etti :D . Yani anlayacağın müziğe de siyaset karıştı:D. kurtarma meselesini de konuşmaya gerek bile yok....
 
tahta olmasından korkarım derken yanlış anlaşılacağım aklıma gelmemişti. yazdığımın alayla hiç bir alakası yok, aksine cadının (tahtanın :p ) çok iyi bir grup olduğunu düşünüyorum. kendi tarzı olan ender cover gruplarından biridir cadı.
Barış'a da esprimi anladığı için teşekkür ediyorum :)
bu arada tahta gerçekten hiç fena isim değil ;)
 
arkdaşlar
ben de bir iki şey yazma ihtiyacı duydum...
öncelikle grubun dağılması küçük kişisel problemlerden dolayı a bir anda olan bir durumdu..Bu sürtüşmeler bile hiçbir zaman bizim birbirimize karşı olan dostluğumuz ve sevgimizi bitirmedi...Hep iletişim halindeydik zaten...Kimsenin kimseyi gruptan atma gibi bir durumu olmamıştı...Genelde atıl ve bana gelen eleştiriler var bu anlamda...ne ben ne atıl grubun karar mercii olmadık..Hepimiz daima eşit olduk grupta...Bu sebepten grup dağıldı dedik..ve hepimiz müziğe devam etmek istiyorduk yine bu sebepten biz atılla bir araya gelip devam edelim dedik ve bunu da burada açıkladık. Evet herkes yoluna bir şekilde devam edecek dedik ama hiçbir zaman birbirimize karşı herhangi kötü bir laf da etmedik burdan....Kimseye haksızlık olmasın diye isim değişikliği yaptık...Bu arada Barış'ın da dediği gibi biz zaten birlikte bir şeyler yapmak istiyorduk....Ve başladık..Ama bu durum bilinçli yapılan bir durum değildi ki Barış yeterince bilgi vermiş bu konuda .Sonrasında Korayın gruba tekrar dahil olması tamamen karşılıklı bir istekti çünkü birbirimizden ayrı yapamadık...Bence grup ismine,ayrılıp tekrar bir araya gelme olayına bu kadar takmayın...Bu grubun arasındaki dostluk ve bağlılık gerçekten çok sıkıdır ufak sürtüşmeler olsa da birlikte de olsak ayrı da olsak bu bağı kimse kopartamaz...Sevgili Limon Korayla dostluğunuzun derecesi nedir bilemiyorum ama sanırım bu kısımları henüz konuşmamışsınız...
Bizler henüz cadı tahtasıyken de repertuarımızı çok sık değiştiremiyorduk çeşitli sebeplerden dolayı...Ama o zamanlar burada bizim sıkı savunucularımız olanlar şimdi cephe alıyorlar...Bizler cadı tahtasıyken iyidik de şimdi birden kötü olduk bu da ilginç.Bizim ayrılıp tekrar birleşmemizi bu kadar eleştirenler bir zamanlar buna üzülen, ayrılmayın tekrar birleşin diyenler ve bu noktada bu tavır değişikliklerine bir anlam vermek çok güç oluyor...Üstelik sevgili Lİmon bizler merhabası olan insanlardık...Az çok muhabbetimiz de vardı..Söylemek istediğin şeyleri burdan söyleyeceğine ya da başkalarına söyleyeceğine gelip bana da söyleyebilirdin...Eleştiri, röportaj, resim çekme, konser vs.. olaylarında olduğu gibi...Bilmiyorum haksız mıyım...Herneyse...Biz yolumuza devam etmekteyiz...Daha iyi yerlerde olmak isteğindeyiz...Cumaları da gölgedeyiz....Bekleriz...sevgilerr
 
Dodi Hoşgeldin Öncelikle.... Özellikle Limon dediğin için cevap verme ihtiyacı duydum. Sadece küçük bir hatırlatma bilmeyenlerde öğrensin, Nickim genelde biliniyor ama ismimde Menekşe…

1. Koray ile dostluk, arkadaşlık, tanışıklık adı her neyse bu ilişki çerçevesinde yaptığımız bir takım konuşmalar bende saklı kalır. Kalkıp burada bunları dile getirmem. Doğrusu da bence bu. Söylediğin şeyleri biliyorum, zaten Umut'u attılar bu nasıl iş diye eyyamcılık yapmadım. Umutla da sık sık görüşüp projeleri yapacağı şeyler ile ilgili konuşuyoruz. Umuttan yana da bu dağılma hikayesini biliyorum. Ayrıca dağıldığınız akşam siz sahnedeyken ve haberiniz yokken o an yapılacak konuşmadan benim haberim vardı. Bütün bunları söylemek şimdi ne kadar gereksizse, bazı şeyleri bilip de burada dile getirmek de o kadar gereksiz. Ben Şarap, DeM ve Şeytan Tüyü gibi 3 grubun söylenebilecek, paylaşılabilecek bazı bilgilerini (konser, sohbet, boş geyikler…gibi) çok rahat dile getirirken, çoğu zaman burada dile getirmeyip, tıpkı sizin Limon’a davrandığınız gibi yani “el” gibi davrandım.

2."Cadı Tahtası" ismini bir marka olarak düşündüğüm için madem grubun 3 elemanı halen sabit bu marka devam ettirebilirdi dedim. Lafımın da hala arkasındayım.

3. hızlı savunucu ya da destekçi olmak... bunun bir anlamı var mı sizce ? size düşman olan, nefret eden atıp tutan yok, öyle olsa 2 ayrı internet sitesinde hiç üzerime elzem olmadığı, haddim olmadığını bildiğim ve hissettirdiğiniz halde kalkıp da sayfa yapayım diye uğraşmazdım. Yada grup adınızı bastırdığım t- shirt ile dolanmazdım ortalıklarda… Demek ki size düşman değilim. Ama eğer bir takım eleştirileri dile getirmeyi düşmanlık olarak nitelendiriyorsanız ona da kabul, diyecek lafım yok.

4. Tavır değişikliğinden bahsettiğimiz kendi adıma gelmemem ise bunun sebebini ortak dostumuz da ve Koray da biliyor... Dilersen öğrenebilirsin, gizli saklı bir şey değil. Aslında biraz önyargısız düşünsen sende biliyorsun. Ha şu elbette var, her hafta aynı şeyleri dinleyeceğimi biliyorum. başka grupları ve müzisyenleri de dinlemek durumundayım seninde bildiğin gibi bir amacım var. Her ne kadar bunu ciddiye alıp, inanmasan da.

5. evet az çok muhabbetimiz vardı en azından bir selamımız vardı. şu an bir kopukluk varsa bunun sebebi ben değilim. Ama sanıldığı gibi bir kuyruk acım da yok. Ben belki daha duygusal yaklaşıyorumdur, belki “Didem monitörden sesin dıuyulmuyor” dediğimde “biliyoruz!!” demen kırmıştır, beklide selam verdiğimde yüzünü çevirmene alınmışımdır… Kim bilir ?? Sen bunları sorgulamayı denedin mi ? Neden merhabalar kesildi diye düşündün mü? Şunu unutmamak lasım “tek el şaklamaz!” ama bizler medeni insanlarız bunların konuşulma yer bura değil. Keşke bunları bana direkt yada mail yoluyla söyleseydin de burada konuşmasaydık. Ayrıca her geldiğimde gölgeye burnumdan geldi.. ağlayıp zırladım.. ama buna rağmen sırf tavır olarak algılamamanız için de canı gönülden ALKIŞ’ ladım. Buna rağmen düşmanlıkla suçlanıyorum ya Broavoooo….

6. söyleyeceklerimi Barışa söylememin nedeni de sizin yada senin çok fazla internet kullanmıyor olması... Gölgeye gelecek olsam zaten sizi dinlemeye gelirim. Senin yada Atıl’ın iletişim bilgileri bende yok. Bir tek Barış’ın burayı takip ediyor olması nedeniyle özel mesaj attım, yazdıklarımın da gene arkasındayım.

ve bence en önemlisi, bazı şeyleri yapmak, bazılarını sevmek zorunda değilsiniz elbet... Sonuna kadar saygı duyarım. ama Bahsettiğimiz ropörtaj, resim,konser gibi şeylerin üzerinden neredeyse 1 yıl geçti ... Basit bir "hayır" bile merhabamızı bizden almazdı. Grup olarak zor zamanlar geçirdiniz, grup dağıldı diye kesin olarak açıklandığında en çok üzülenlerden biri oldum, çünkü “Cadı Tahtası”’nda farkında olmasanız da çok güzel anlar saklı

Acı olan haklı olduğumu düşündüğüm ve sonuna kadar arkasında olmaya devam edeceğim sözlerimin sizler tarafından kuyruk acısı, düşmanlık, kötü niyet, çekememezlik, art niyet olarak nitelendirilip değerlendirilmesi… Çok yazık, diyecek başka bir şey bulamıyorum. Ayrıca sizi bir tek ben mi eleştirmişim, ben mi kışkırtmışım insanları? O zaman sizce neden ilk sayfalarda birilerinin olumsuz eleştirisine atlamışım. Ama eşeklik bende…

Ne dersin haksız mıyım...? Sence ben mi, Sen mi kişiselleştirmişsin? Ama canınız sağ olsun ve yolunuz açık olsun. sen/siz farkında olmasanız da bir şekilde bir yerlerde sizi desteklemeye ve alkışlamaya devam edeceğim.

Son olarak, eski ve yeni forumda her zaman grup elemanlarına saygılı ölçülü olmaya çalıştım. Hiçbir mesajımda yada özel mesajımda kişisel haklara saygısızlık, saldırı niteliğinde olabilecek hakaret vs. gibi bir uslüp içinde olmadım. Olanlara da en sert tepkiyi verdim. Bir şeyi gerçekten sevmek demek olumsuz şeyleri dile getirmemek olmamalı… Bunun dürüstçe olduğunu düşünmüyorum.

Bu mesajı hakkettiğimi hele hiç düşünmüyorum. Ama grubun yada Dodi’nin takdiridir. Yolları açıktır, açık olmaya devam edecektir, benim gibi parazitler ancak cızırtı olarak kalırlar.

Sevgiler & saygılar
 
sevgili menekse soylediklerinin geneline katılıyo olsamda hani sne yapma baride burda polemik olmasın bunları ozel mesajlarda halledelim yani haddim olmayarak soyledim ama simdi bi sürü ıvır zıvır mesaj gelicek.
gordugum sey yine bi umut muhabbeti var surekli gundeme gelen tanidigim ve konustugum kadarıla pek asilamaz bi tarz uyusmazlıgı sorunu yuzunden oldugunu bılıyorum tabi daha derin konuları bılemıcme ama bunuda onun acısından burda sureklı bi deşifre etmeyelim sizn aranızdaki ozel konularda da tek diyecegim daha fazla buyumeden ozel msjlarda halletmeniz..
 
Limon aranızda olan olaylar nedir sorun nedir bilmiyorum ama o t-shirtten bi tane de ben isterim ok? ;) bu arada anatolianrock.com içinde tesekkurler...
GO CADI GOOOO!!!
 
Dostlar, her ne kadar yukardaki mesajlardan pek belli olmasada Dodi ile aramızda olan olaylar falan yok... tamamen iletişimsizlik... Arada insanlar arasında bu tarz şeyler olur.

Bu konu kapandı, kalanını da bi şekilde hallederiz :)

Ha bu arada eserseri... o bahsettiğim t-shirtleri Cadı Tahtası zamanında sanırım geçen kış yaptırdık. hatta gruba da birer tane yaptırmıştık, şimdi hoş bi anı olarak kaldı.. Valla güzel günlerdi (kendi adıma özel sebeplarden :wink)

Belki bi daha yaptırırız yeni cadı t-shirt'leri...
 
Geri
Üst