Organize İşler

hailiejade demiş ki:
flim aslında çok kötü deil ama biraz daha komik yapabilermiş onun dısında cem yılmaz harika ve istanbul muhtesem gözüküyor flimde
Zaten filmin en güzel yanı da, bana göre, İstanbul sahneleriydi. Gündüz ve gece yapılan manzara çekimleri etkileyici olmuş bence.

Bu arada geçen akşam NTV'de izlediğim bir programda bir sinema eleştirmeni Organize İşler için "Yılmaz Erdoğan'ın yönetmenlik konusunda çıkardığı en iyi iş." dedi. Yönetmenlik konusunda bir şey söyleyemeyeceğim ama film beni gerçekten de tatmin etmedi.

Sevgiler...
 
görüntüler gerçektende süperdi..özellikle ormanın içinden kırmızı iki arabanın geçişi..ama film evet çook beklentilerle gitmemek gerek..sadece ii vakit geçirmek için hoş olmuş..
 
Filmde fazlasıyla sigara dumanı varmış arkadaşlar...Gİtmeyin derim..Sİgara firmalarının oyunlarıyla dünyanın en çok sigara içilen ülkelerinden biri olduğumuzu(ve tabi ki de insanlarımızın bilinçsizliğiyle)unutmayın....
 
MuZzY demiş ki:
helikopter çekimleri falan fena değil güzeş olmuş .. ilk çıktığı gün gittim :)

zaten 4,5 million doların hepsini görüntü yönetmenine wermisler(sanırım)cok fazla helikopterli sahne wardı.onun dısında senaryo iyi,espriler guzel.cem yılmaz olmasaymıs biraz sonuk kalırmıs film.........
 
blmmk demiş ki:
Filmde fazlasıyla sigara dumanı varmış arkadaşlar...
İzlemeden söylüyorsun yani bunu? Nasıl fazlasıyla sigara dumanı varmış? Sahnelerde fazlaca sigara tüketildiğinden mi bahsediyorsun?
blmmk demiş ki:
Sırf fazlasıyla sigara dumanı olduğu için mi gidilmesin filme? Başka bir sebebi yok yani, öyle mi? Ülkemizde çekilen birçok filmde sigara içilen sahneler fazlasıyla mevcut. Eğer bu yönden düşünürsek Türk sinemasının kepenkleri kapatması lazım, değil mi?

Sevgiler...
 
sahnede yaptıkları vasat bi stand-up gösterisini,senaryolaştırıp perdeye aktarmışlar;araya da bi kaç şehrim görüntüsü ekleyip-ki filmdeki tek izlemeye değer kareler kanımca- çok iyi bi şey yaptıklarını sanmışlar.zaten ite kaka gitmiştim,tahminlerimde yanılmamışım.ama asla untumayacağım bu filmi;çünkü kendisi sinemada izleyip de uyuduğum ilk film :uyku
 
Filme espri duyup gülme maksadıyla gidenler umduklarını bulamayacaklardır muhtemelen. Daha çok konuşma tarzları falan güldürüyor insanı. Bay bay hepiniz bi de Cem Yılmaz'ın delik esprisi çok güzeldi.
İstanbul'dan fazlasıyla sıkılmış olmama rağmen çekilen sahneler iyi ki İstanbul'da yaşıyorum dedirtti bir an bana. Bi de verilen mesaj çok saçma : " Ya araklıycaksın ya da araklanacaksın." Böyle mesaj mı olur.
 
Bende gecen hafta izledim..pek bi tatmin etti diyemem ama bir akc kisininde dedigi gibi istanbul manzaralari cok güzeldi..iyi cekilmis.
Cok güldürücü falanda diyemem filme..yilmaz erdogandan dogrusu daha iyi birseyler beklerdim...ben yine cok güldüm almanca altyazilari kopardi beni heheh
 
Sadece sigara içildiği için demedim.Güvenilir bir kaynağın dediğine göre(ki adam ünlü bir profesör ve de sigarayla ve toplumumuza getirdiği bu ağır zararla mücadele eden bir insan)filmde 3 dakikada bir sigara içlidiği için dedim.Yoksa rolün gerektirdiği durumlarda tabi ki içilebilir.Ama bence bu fazlasıyla göze batacak bi durum.
Sinema sektöründeki bir çok yapımın ya da oyuncuların çeşitli sigara firmalarıyla anlaşarak ceplerine para indirdikleri de aşikar.Tabi ki amaç insanları toplu bir iletişim yoluyla sigaraya özendirmek.Bu ülkede kaç milyon kişi özentiyle bu aptal alışkankığa başladı bi düşünün.En azından siz buna özenmeyecek kadar bilinçli olsanız bile sizin kadar bilinçli olmayan insanları daha çok ergenlik çağında olanları düşünün..Siz bir zarar görmeyeceksinin belki ama bu filme giderek bu zihniyeti,insanları ve de sigara firmalarını desteklemiş olacaksınız.Ayrıca protesto ettiğim ve başkalarını gitmemeleri yönünde uyardığım bir filme gitmemiş olmam gayet doğal değil mi?
 
İşte filmi izlemeden bu tarz bir propaganda yapman bana manasız gelen şey. Hani filmi görüp de bunu yapsan en azından başkalarını engellemek için çalıştığını anlarım. Ama sen daha filmi bile görmeden bu işe giriştin. Benim anlamadığım nokta bu işte. Gerçi Türkiye'de çekilen birçok filmde daha önce de deiğim gibi buna benzer sahnelere sıkça rastlanıyor. Tekrar ediyorum: o zaman sigaralı sahneleri olan her Türk yapımı filmi protesto edip gitmeyelim, Türk sineması da bitsin!

Sevgiler...
 
benayevsen demiş ki:
Bizim işyerinde giden bir arkadaşa sordum..

- Yani işte öyle bir film çekmişler dedi.

aynen katılıyorum.Öyle bir film sanki aceleye gelmiş ayrıca görüntü yönetmeninden olacak herhalde görüntüler çok şahane özellikle istanbul görüntüleri,ama benim bildigim istanbul bu kadar güzel değil adam nasıl yapmışsa istanbul çok şahane biryermiş gibi gözüküyor.Abartmış demek istiyorum yani istanbula hakaret falan etmiyorum. ;)

ve son olarak en önemli sorunda bir amatör eleştirmen olarak filmin acılış sahnesi başta gösterilmeseymiş daha iyi olabilirmiş.Cem abinin elemanlara yaptıgı güzelligi en sona yapıştırsalar daha iyi olurdu filmin kayda deger tek sahnesi bu zaten.Başa koyarak hata etmişler.
 
Istanbul goruntuleri icin ozel bir teknik kullanilmis..

Gulmekten yarilmadim filmi izlerken..
Ama film bastan sona, cok dikkatle hazirlnamis.. Filim afisi bile cok guzel, geri plan ve on plan vs..
 
film çok güzel -- :) kötü yorumlarına katılmıyorum uyuyan arkadaşlar da bunu nasıl başarmış çok merak ettim --- barışa Rock afişiyle dolaşan ve reklam yapanları görmek de ayrı bi mutluluk oldu benim için :)
 
rapunzelinorphanedland demiş ki:
sahnede yaptıkları vasat bi stand-up gösterisini,senaryolaştırıp perdeye aktarmışlar;araya da bi kaç şehrim görüntüsü ekleyip-ki filmdeki tek izlemeye değer kareler kanımca- çok iyi bi şey yaptıklarını sanmışlar.zaten ite kaka gitmiştim,tahminlerimde yanılmamışım.ama asla untumayacağım bu filmi;çünkü kendisi sinemada izleyip de uyuduğum ilk film :uyku
Nasıl uyumayı başarabildin bu filmde çok ilginç hepimizin başına gelebilecek bir takım olayları bence Yılmaz Erdoğan çok güzel anlatmış ve çok beğendiğimi söyleyemeden geçemiycem..Zaten eğlenmek ve gülmek için kısacası zaman geçirmek amacıyla giderseniz aradığınızı bulmanız zor..İstanbul görüntüleri havadan ciddi çok hoş olmuş ben İstanbul'da yaşamadığım halde imrendim...Filmin sonunda vermek istediği mesajı anladığımı düşünüyorum :twisted: :twisted:
 
jointhead666 demiş ki:
ve son olarak en önemli sorunda bir amatör eleştirmen olarak filmin acılış sahnesi başta gösterilmeseymiş daha iyi olabilirmiş.Cem abinin elemanlara yaptıgı güzelligi en sona yapıştırsalar daha iyi olurdu filmin kayda deger tek sahnesi bu zaten.Başa koyarak hata etmişler.
Bu edebiyatta da kullanılan bir teknik ki, "geriye dönüşlü anlatım" deniyor. Aslında filmin böyle başlaması fena da olmamış. Hani işin nereden nereye geldiğini anlatmak için son sahne başa konmuş olabilir. İlk anda seyircide ilgi uyandırmak ve olayın nerden bağlandığını merak etmesi için yapılmıştır diye düşünüyorum.

Sevgiler...
 
Geri
Üst