D.Bijen Rahimi (Enst.-Electronic-Fusion-Rock-Gitar ) Ankara

Tuşe'yi ve seni hiç izleme fırsatım olmadı İzmir'de olmadığım için fakat Can(tuşe klavye) sayesinde Tuşe kurulduğundan beri sizi takip ediyorum ve o zamandan beri hayranınızım..Ogün Şanlısoy olayını da şimdi öğrendim ve çok mutlu oldum umarım bir gün izleme fırsatı bulurum..başarılar bijen :)
 
Ay arkadaşlar vallahi çok sağolun hakikatten çok sevindim yaw okudukça:)çook teşekkür ederim. Bu arada İzmir'de Ogün Sanlısoy konserinde gitar olarak lead modundaydım Metin abi Şebnem Ferah ile Antalya'da konseri olduğu için gelemedi açıkçası çok istediğim gibi bir show yapamadım sanırım kafa değişik partisyonlar sebebiyle overload olduğundan koşturamadım pek seyirciye daha iyi bir show yapabilirdim ama İzmir seyircisi hakikatten muhteşemdi bende ki performans eksikliğini tamamladı.Ve sanıyorum daha da pişmeye başladım en yakın konser 9 Mayıs Salı TOBB'Da bir Ankara konseri. Eeee evde olmak herzaman farklıdır.Ve bu konserde yine lead gitarda yer alıcam.Bu arada Metin Türkcan'dan canlı performanslar için gitar sound'una dair acaip püf noktaları öğrendim yakında herkesle paylaşıcam çünkü gerçekten çok işe yarayan noktalar öğrendim.Gitar sound'unu canlı performansda en net ve lezzetli şekilde duyurmanın yolları seklinde:)

Bu arada Ogün Sanlısoy'a ve grupta ki arkadaşlara Sertan'a, Kadir'e, Metin abi'ye ne kadar teşekkür etsem az!Gerçekten hep yanımda olup beni olabildiğinin en üst seviyesinde bir içtenlikle destekliyorlar.Hepsi sağolsun korktuğum hiçbişey başıma gelmedi:)
 
geçen gün tuşe'yi canlı izledim ilk kez, seni de orada ilk kez görmüş oldum, çok duymuştum methini. güzel çalıyorsun ama sana flamenko gitara yıllarını vermiş bi arkadaşımın sözünü hatırlatıyorum: yılllar sonra yavaş çalmayı öğrendim.
tek eleştirim de bu olacak: hız yaparken müziği kaybettiğin, yanlış seslerde çok gezindiğin oluyor. belki çok da konser esnasında anlaşılacak şeyler değil ama karşı tarafa duyguyu aksettiremiyorsun, bi nevi petruccide de sıkça rastlanan durum (ki bence büyük bi problem) yavaşça başladığın soloda bi anda hızlanmak ve tamamen alakasız bi şekilde sadece hız yapmak. bu yüzden de blues çalarken de, hard rock çalarken de ortaya karmakarışık birşeyler çıkıyor, o tarzla alakasız şeyler, duygusuz nağmeler bir nevi.
bence müzik karşındakine hislerini yansıttırabilmek, onun için cover çparçaların sololarını atmak gerçekten zor bi iş.
kişisel eleştirilerim olduduğu için tuşe'nin forumuna yazmadım. umarım ukalalık olarak algılamazsın, bir müziksever olarak kendimce naçizane yorumlar.
başarılar...
 
Bloodbath demiş ki:
bugun harikaydin tek kelime ile bijenim benim, abim. sahneye cok yakisiyorsun, basarilar tekrardan. :D kardesin Baris

Keşke Gitar çalmayı öğrenebilse ve de SET-UP kurmayı öğrenebilse de öyle övsek kendisini.. Maymun iştahlı Şımarık Adam oldu artık iyice... Küstüm ben ona... :? 8)
 
Sevgili little_wing kesinlikle söylediklerine bir yandan katılıyorum ancak şunu da göz önünde bulundurmak lazım özellikle konser alanlarında duygulu çalabilmenin başlıca şartı kendini duymak grubu duymak + lezzetli bir sound ile çalmaktır katılırsın ki eğer kendini duymuyorsan grubu altyapıyı duyamıyorsan birde gitarından çıkan sound lezzetli değilse duyguyu yakalamakta bir okadar zor oluyor ikinci husus ise mesela bana petrucci soloları duygulu geliyor bu bir bakıma kişisel zevklerle doğru orantılı birşey bence:)Ama söylediklerinde doğruluk payı olmadığını söyleyemem eminim zamanla ve tecrübem arttıkça düzelecektir bu durum.Gerçi birde düzgün bir sistemde lezzetli bir soundla dinlemeni isterdim o tarz lezzetli ortamlarda daha fazla "duygu" daha yavaş ve anlam yüklü cümleler kurmayı seviyorum. Ama bazen kendini tam duymadığında yada grubu duymadıgında metronom ve tonaliteye göre gamda yada modlarda gezmek durumunda kalıyorsun çünkü sahnelerin içi monitorler ile genelde dışarı giden ses çook bağımsız dışarıda seyirci gitarı çok iyi duyabiliyorken gitarist hiç ama hiç duymuyor olabilir.Hele ki blues vari sololar için gitar dinamiklerini hissetmek şart cogu zaman hissedemiyorum :/ama dediğim gibi seninde söylemen çok iyi oldu bunu da bahane olarak söylememek lazım ona göre ton yazmam lazım vs:)Umarım kısa zaman içerisinde hem hız hemde yavaş ama cümleleriyle ön plana çıkan sololar atarım.Bu arada neredeyse hiçbir cover'ın orjinal gitar partisyonlarını ve solosunu çalmıyorum bütün sololar dogaclama vs dogaclama herzaman daha cok sewmişimdir onunda etkisi var tabi ki.Sağol ama güzel eleştiri yaptıgın için.

Caner ulan ne adamsın:)senin yüzünden hep zaten sen giriyosun aklıma ekipman da ekipman die:)
 
bijen'i bir çok kere canlı dinledim bi ensturmanın hakkı anca bu kadar verilebilir.birebir tanışıklığımız olmasada gerek çevreden gerekse forumlardaki yazdıklarından tanıdığım kadarıyla çok mütevazi ve güzel kişilikli bir arkadaşımız olduğunun kanısına vardım.umarım günün birinde tanışırız.ogün şanlısoy olayına acayip sevindim.bu sadece başlangıç.ileride seni çok daha farklı yerlerde göreceğimizden eminim.attığın sololara kattığın ruh bence teknikmiş,hızmış hepsinin önünde gelir.sahne duruşun seyirciyle iletişimin süper.daha nice konserlerde tüylerimizi diken diken eden sololarınla"ULAN HERİF ÇALIYO BE......"demek üzere....saygılar....................

:metalhead :metalhead :metalhead :metalhead
 
bijen adamın süpersin tek kelimeyle.şarkıalrı süper yorumluyosun. tekniğin müthiş.virtüöz adayısın galiba .belkide virtüözsün.2. kez tobb da dinledim çok etkileyiciydi.Tuşe ile ne zaman QUEEN gecesi yapıyonuz dört gözle bekliyoruz
 
bijen sen harbiden yemişin abi ne diyelim ogün abimizde hayırlı olsun acaip severim kendisini bence sen metinden daha iyi gitaristsin sen tuşenin bir numaralı adamıydın ogününki de olursun merak etme destekliors seni eyw
 
bijen rahimi'yi TOBB ETÜ Bahar Şenliğinde Ogün Sanlısoy'la aynı sahnede izleme fırsatı buldum..
ilk defa izledim kendisini ve açıkçası ağzımız açık izledik:)
çok başarılı bir gitarist..çok daha büyük başarılara imza atacaktır..
 
Bijen senin adına çok sevindim, çok güzel olaylara imza atıyorsun, başarılarının devamını diliyorum; umarım Ankara'da görüşebiliriz birara... 8)

Kendine çok iyi bak,
Arda
 
slmlar kayıtların herkes gibi bende izledim parmak hızı olarak sölicek tek kelime lafım yok ama izin verirsen bi kaç eleştiri yapıcam bend ve vibrasyon olayların bana göre kötü durumda ve bazen çok alakasız sesler basıyosun bunları bi arada yürütürsen bence çok daha ii olursun duyguyu biraz ön plana çıkarmaya bak bence müzik sadece hızdan ibaret değildir geneli duygu ve içtenliktir ama benim duygularım bu kadar agresif diyosan doktora gitmeni tavsiye edicem.şaka tabiki:)dediğim gibi çok eleştirdim galiba ama bence yavaşlamayı ve gereğinde çok yavaş çalmayı ve yavaş çalarkende vay be adama bak nası çalıyo dedirtmeyi öğrenmen bence seni çok daha üst noktalara taşıyıcaktır bu arada tuşeyi hiç canlı dinlemedim ama isminizi biliyorum başarılı bi grup olduğunuzuda biliyorum canlı nası çalıyosun onuda bilmiyorum bu yorumlar sadece kayıt6lar için geçerli sakın bana kızma bende senin gibi müzik için yaşayan bi insanım ve eleştirilerle müziği türkiyede bizler bi yerlere getiricez ki bişiler yapmayı eleştiriler sayesinde öğrenicez. hiç bi zaman kendimi mükemmel bi gitarist olarak görmüyorum bunuda sakın herşeyi yalayıp yutmuş biri gibi yazdığımı düşünme diye sölüyorum ama işin kısası sadece hız olarak tekniğe kavuşmuşsun ve nota kesinlikle bil eğer jazz ve fusion yapıcaksan nota bilmeden olmaz bu dediğin müzik türleri başarılar dilerim umarım herşey istediğin gibi olur...
 
Öncelikle nereden başlıyacağımı bilmemekle beraber kendimi bir yerden söze girmek zorun hissediyorum.

Bir kere sizi daha önce dinleme fırsatını bulamamıştım.Bu uludağ üni. şenliklerine katıldığınızı biliyorum fakat orada da Tuşe grubunu izleyemedim.Fakat zaten yazacağım eleştiriler Tuşe grubuyla ilgili olmadığından Tuşe'yi izleyip izlememem pek önemli değil bu noktada.

Bijen ismini ilk defa duyuyorum.Başlığı gördüğüm zaman ''Vay be!Türkiye'de elec. altyapıyla Fushion ı birleştiren bir gitarist varmış'' diye içimden geçirip balıklama daldım.Fakat ilk satırları okumaya başladığımda hayal kırıklığı da başladı.

Bijen kardeş,bir kere senin tanımam etmem,sadece videonu indirip izledim ve sana şu soruyu soruyorum : Bir insan,bir müzisyen öncesinde blues'u,daha sonra jazzı bitirmeden nasıl fushion a geçebilir?Gerçekten merak ediyorum.
İkinci ve daha da önemli sorum : Bir insan nota,armoni bilmeden nasıl fushion gibi insanların yapmak için senelerini verip teknik bilgi öğrendiği ve akabinde bu tarza geçmeye kendilerini hazır hissettiği bir müziği yapabilir?

Eğer ben yaparım diyorsan amenna(ki mümkün değil.Yaparım ederim dersen parçaya klasik blues başlarsın frijın(nasıl yazıldığını bilmiyorum,yani hicaz)devam edersin örnek : video).

Hızlı çalıyosun eyvallah.Zaten o konuda hiç birşey söylemeye gerek yok.Hızın ortada.Fakat hız kadar emprovize çalmak(yani doğaç takılırken köşeleri iyi oturtmak) hızlı çalmaktan çok daha zor ve emek isteyen bir iştir.Ki bana kalırsa gözlemlediğim kadarıyla emprovize olayı sende baya bir zayıf.Emprovize de bend ler çok önemlidir.Fakat gördüğüm kadarıyla bendlerini de yanlış yerlerde(bu benim yorumumdur.bir çok gitaristin videosuna sahip ve bir çok iyi gitaristi canlı dinlemiş bir insan olarak kişisel yorumumdur)yapmışsın.

Bunu da geçtim.Hızlı çalışıyorsun tekrar söylüyorum.Fakat duygu bağlamında bana hiç birşey vermedi.Hızlı gidicem diye çok yanlış ses basmışsın ki bu müzikal olarak hızdan kat kat önemlidir.

Benim eleştirilerim bunlar.Dediğim gibi hepsi kişisel eleştirilerimdir.Seni tanımıyorum ve seninle hiç bir sorunum olamaz.Sadece gördüklerimi yazdım.Başarılar diliyorum.Kolay gelsin.
 
bamya demiş ki:
Öncelikle nereden başlıyacağımı bilmemekle beraber kendimi bir yerden söze girmek zorun hissediyorum.

Bir kere sizi daha önce dinleme fırsatını bulamamıştım.Bu uludağ üni. şenliklerine katıldığınızı biliyorum fakat orada da Tuşe grubunu izleyemedim.Fakat zaten yazacağım eleştiriler Tuşe grubuyla ilgili olmadığından Tuşe'yi izleyip izlememem pek önemli değil bu noktada.

Bijen ismini ilk defa duyuyorum.Başlığı gördüğüm zaman ''Vay be!Türkiye'de elec. altyapıyla Fushion ı birleştiren bir gitarist varmış'' diye içimden geçirip balıklama daldım.Fakat ilk satırları okumaya başladığımda hayal kırıklığı da başladı.

Bijen kardeş,bir kere senin tanımam etmem,sadece videonu indirip izledim ve sana şu soruyu soruyorum : Bir insan,bir müzisyen öncesinde blues'u,daha sonra jazzı bitirmeden nasıl fushion a geçebilir?Gerçekten merak ediyorum.
İkinci ve daha da önemli sorum : Bir insan nota,armoni bilmeden nasıl fushion gibi insanların yapmak için senelerini verip teknik bilgi öğrendiği ve akabinde bu tarza geçmeye kendilerini hazır hissettiği bir müziği yapabilir?

Eğer ben yaparım diyorsan amenna(ki mümkün değil.Yaparım ederim dersen parçaya klasik blues başlarsın frijın(nasıl yazıldığını bilmiyorum,yani hicaz)devam edersin örnek : video).

Hızlı çalıyosun eyvallah.Zaten o konuda hiç birşey söylemeye gerek yok.Hızın ortada.Fakat hız kadar emprovize çalmak(yani doğaç takılırken köşeleri iyi oturtmak) hızlı çalmaktan çok daha zor ve emek isteyen bir iştir.Ki bana kalırsa gözlemlediğim kadarıyla emprovize olayı sende baya bir zayıf.Emprovize de bend ler çok önemlidir.Fakat gördüğüm kadarıyla bendlerini de yanlış yerlerde(bu benim yorumumdur.bir çok gitaristin videosuna sahip ve bir çok iyi gitaristi canlı dinlemiş bir insan olarak kişisel yorumumdur)yapmışsın.

Bunu da geçtim.Hızlı çalışıyorsun tekrar söylüyorum.Fakat duygu bağlamında bana hiç birşey vermedi.Hızlı gidicem diye çok yanlış ses basmışsın ki bu müzikal olarak hızdan kat kat önemlidir.

Benim eleştirilerim bunlar.Dediğim gibi hepsi kişisel eleştirilerimdir.Seni tanımıyorum ve seninle hiç bir sorunum olamaz.Sadece gördüklerimi yazdım.Başarılar diliyorum.Kolay gelsin.


Birincisi kalıba uymayan yanlış nota basmışda burda 6 sayfa bende dahil hiçbir adamın kulagına nasıl batmamış :) Benim kulağımı rahatsız eden hiçbirşey yok şimdi bu yazı üzerine tekrar açtım izledim :)


Bu iş böyle adım adım matamatik gibi önce blues u bitir sonra jazz ı bitir falan şeklindemiymiş ilk defa duyuyorum :) ozaman dünyada hiç fushion yapan adam yok heralde :) blues u yiyip bitirmek için herhalde bi 15 yıl vermek gerekir.Jazz müzik ustalarına baksan hepsi 55 yaşlarını buldugunu işi yiyip bitirmiş hale gelmişler.90 yaşında falanmu fushion dediğin zımbırtı yapılabilir anca ? Ayrıca sen FusHion demişsin fakat başlıkta Fusion yazıyor.Ayrıca Fusion kelime anlamı erime , kaynaşma , birleşmedir.Ve ben bu başlıkta Fusion kelimesini birkaç tarzı iç içe karıştırdıgı için kullandıgını düşünüyorum.Yani electronik alt yapı ile rock gitar'ı birleştirmek , kaynaştırmak, yani fusion etmek :)


Birde duygu bağlamında hiçbirşey yok demişsin , bu göreceli bir kavram.Yani Symphony-X gitaristi Romeo ' nun sololarında ben öyle kendimden geçmem ama zevk alarak dinlerim.Yani iş biraz tekniğede dayalı oldugu için duygu deyince illaki melankoli illaki hüzünlü bişeyler aramak gerekmiyor :)


Bunlarda benim fikirlerim :) Bijen abimide tebrik etmemiştim Ogün Sanlısoy olayı için tebrik ederim abim helal olsun :) En kısa zamanda izlicem ordada :) Kolay gelsin , saygılar
 
Geri
Üst