Pinhani

En kötüsü insanın kendine yalan söylemesiymiş.
Yalan yalan üstüne bir yalan daha ve zaman akar hiç birimizi takmadan hep yaptığı gibi.
İtirafsa salt samimiyet ister durmadan
yıkıp herşeyi yeniden kurmamıza izin vermek için. Beyninin bir köşesinde oturur köşkünde sakin, marur gerçek. Acılıdır ve yanlız sende bilirsin onuda kendinide boşuna üzdüğünü bilirsin aslında ne döndüğünü göz ucuyla bakıp başını cevirdğinide umursamıyormuşsun gibi bilirsin.Herkes bilir gerçeği
 
basbuyucu demiş ki:
Detone ve icra yetersizliği olan bir şarkıcının 3 akorlu şarkılarına iyi bir gitarcı ancak para için çalar yoksa çamaaaaaz piyasa nasrettini dediyi gibi olmuş dostum (parayı veren düdüğü çalar)

gereksiz laflara karnı tok insanlara laf etmek çok mu büyük marifet sanki, Akın Eldes'in sadece para için çalacak bir adam olduğunu biliyorsun sanki kimi tanıyorsun ya da ne kadar harika bir müzisyensin ki bu kadar başarılı bir gruba ancak laf edebiliyorsun anlamadım, anlamak da istemem. Üç akorlu şarkı şarkı değil mi yani müzikle ilgili bir insanın sarf edeceği laflara benzemiyor bu sözler bu durumda sadece laf kalabalığı için insanları aşağılamaya çalışmak çok aciz bir durum, gereksiz felsefe yapmak müziğine dokunmaz bu insanların, verdiklerine saygı duyup alabildiklerinizi almaya baksanız daha hoş olurdu yoksa zaten işiniz yoksa karışmazsınız olan bitene, müziktir konu iyiliği güzeliği kişiye kalmalıdır.

sevgiler
 
elijah demiş ki:
Bloody_Wolverine demiş ki:
Bütün şarkıları iyi maşallah ama bir şarkıları var ki dinleyince sanki Pinhani'nin değilmiş gibi duruyor. Çok Da Umrumda diye bir parça. Sanki Duman söylüyor gibi geliyor.

O sarkıyı Pinhani söylemiyor:)Grup Pi söylüyor..Ve evet vokalde Duman'dan Kaan'ı andırıyor bencede..Not:Şarkıyı da çok severim,o ayrı ;)
Çok özür diliyorum o zaman:) bir arkadaş yollamıştı bana şarkıyı biz de direk aldık. Tabi ben de şaşırdım..pardon ya:) Pi ha? Pi grubu da iyimiş ama :LOL:
 
Sorun da o zaten anlamak
Sürekli onaylanmak, onaylamak,üstelik bunu kendini onaylamak için yapmak insanı çıkmaz bir yola sürükler sanatsal ve mesleki açıdan ( Fikir güzel ancak Cümleler bozuk yazıp tekrar kontrol etmek lazım nacizane fikrim)
Bak aslında bu sefer de gerekli laflar ettim güvenmişsindir şimdi bana derinden bir yerden tüm samimiyetinle.
Yoksa burda ne işimiz var ki.
Başarının ise ne olduğu nedense pek tartışılmadı ülkemizde hatta çivisi çıkarıldı tartışmanın saptı,kaydı,ezildi,büzüldü,pürmelal içinde kaldı. Başarının başlıklarını tekrar yakalamış olman ne garip ne kıskanılası bizim için
ve mutluluklar dilerim sana dingin uykunda kızma bana.
Akın sa üç beş akor un kurtarıcısı kendine acıyanların yanlız şovalye oltacısı
(Ötesine geçmeye çalışıyoruz burda konunun iltifatları,onayları zaten yağdırrırız o kolay her zaman yaptığımız şey geç bir kalem maksat sadede gelmek,eleştiriye açık olmak)
Filozof şöyle demiş (HER ZOR DURUM KENDİ İÇİNDE KESİN BİR FIRSAT SAKLAR) SÖZÜMÜZ BULANLARA.
 
Hiç birine benzemez müzik.
Olmas sa olmazları vardır.
Detone değil belki ancak içra yetersizliği kabul edilir gibi değil silik bir duruş gibi ezik yitik baştan kaybetmiş adeta memnuniyetsiz ,bezgin yani pop yada rock değil bence sanki başka bir şey bir garip, arabesk çabuk terk edilesi insan adeta yırtmak istiyor.
İleri gitmeye cesareti yok geri dönmek se utanç olur vaziyetleri sanki
Eveeeet bu bir profil çıkan bu. Diğer değişle elimizde bunlar var.
Hatta kayıtların sırası bile gitar akorlarından belli oluyor desem gittikçe bozulan sesler filan Oysa bir üst kültür yaratma meselesidir bu seslerle (notalarla) dili kullanma,anlamı,sanatı yüceltme meselesi
Ve tabiki kimse kayıt sırsında
---ya tarkan kardeş (unutmamalı o güzel günleri) tamamen detone şunu bir daha denesek bir zahmet.
deme cesaretini gösteremediyinden
çünki kovulacağını bildiğinden
gazetecide muhteşem ses diye başlık ,kapak yaptığından (o da gerçeyi yazarsa kovulcagından)
bir yığın insan müzikçi,besteci,SANATÇI İLAN EDİLDİ
bu gün hepsi battı o şirketlerin 93 yılında 220 şirketten bu gün sadece 30 tanesi ayakta onlarda bu aralar kepenk kapatma durumunda yani perşembe nin gelişi çarşamba dan bellidir durumları.
Belkide sorun yanlış sesden ezan okuyan müezzinler yüzündendir içimize işleyen detone ezan seslerinden.
Zira baş detone onlardır.
Malum camilerimizde piyano yok ud ya da kanunda yok
Exsra exstra özen ister bizim müzik yapmamız BU KESİNDİR EXSRA HELE Bİ GEEEEEEEEEL GEL KURTAR BİZİİİ

Şairinde dediği gibi kırklı yıllarda memleket için (Gün gibi ayan oldu içime encamı fenadır bu gidişatın)
Dumanın lümpen olmayan halinden başka nedir ki bu zaten
Gerçek acı ise ben ne yapayım hep acıydı çağlar boyu.
 
bugunkü sabah gazetesinin günaydın ekindeler
http://www.sabah.com.tr/gny/haber,1C5546B3B37F46788D02DC84C50C0808.html

Uyumsuz ve aykırı insanlarız istesek de kimseye uyamayız!

Zeynep Eylül Üçer, Sinan Kaynakçı ve Hami Ünlü'den oluşan 'Pinhani' grubu müzikte emin adımlarla ilerliyor. Grup üyeleri: Aykırıyız! Ortama uymak için tarzımızdan taviz vermeyiz!..

Pinhani, bugünlerin gözde gruplarından biri. Son olarak 'Kavak Yeller'i adlı dizinin müziklerine imza atan grup, 2004 yılında Zeynep Eylül Üçer ve Sinan Kaynakçı tarafından kurulmuş. İkili, ilk albümleri 'İnandığım Masalları' çıkardıktan sonra aralarına Hami Ünlü dahil olmuş. Tıpkı gruplarının 'gizli' anlamına gelen 'Pinhan' sözcüğünden türeyen adı gibi, onlar da müzik piyasasında gizliden gizliye ilerliyor.

MÜZİÐİ İYİ DİZİ İZLENİR
* Türkiye sizi 'Kavak Yelleri' dizisinde yer alan 'Hele Bir Gel' adlı parçanızla tanıdı. Farklı bir şekilde tanınmayı ister miydiniz?
Sinan: Albümdeki tüm şarkıların tanınması için elimizden geleni yaptık. Üç şarkımıza klip çekildi. Tanındığımızı düşündüğümüz anda 'Kavak Yelleri'nin tüm müziklerini yapmak şartıyla 'Hele Bir Gel'in kullanılmasını kabul ettik. Buradan elde ettiğimiz gelirle ikinci albümümüzü hazırlayacağız .

* Artık dizileri seyrettirmenin yollarından biri de müzik oldu...
Sinan: Güzel bir müzik izleyicinin duygularını ayağa kaldırıyor ve oyuncuların ifadelerini kuvvetlendiriyor. Bu yüzden dizi ve filmlerde müzik çok önemli.

SİNDİREREK İLERLİYORUZ
* Kaliteli müzik yapıyorsunuz ama çok da popüler değilsiniz...
Hami: Müziğimizin herkes tarafından sevilmesi şart değil. Önemli olan içimize sinmesi. Acelemiz yok popülerlik konusunda... Her şeyin yavaş yavaş gelişmesi tercihimiz. Sindire sindire ilerliyoruz. Kendimizi geliştirmek için zaman kazanıyoruz. Bizi her yaştan insan dinliyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor.

Zeynep: Zaten hedeflediğimizden daha popüleriz şu anda.

* Son yıllarda Türkçe müzik nereye doğru gidiyor sizce? Tarzınızdan ortama uyma adına taviz verir misiniz?
Sinan: Çok şey değişmiş gibi görünse de değişen fazla bir şey yok. Ortada kısır ve kirli bir endüstri var. Rock, rap ya da R&B ile bu kısırlık aşılmaya çalışılıyor. Ama dinleyiciyi enayi yerine koydukları sürece bu böyle devam eder. Çözüm her şarkıyı elektro gitarla sertleştirip çalmak değil .
Hami: Biz uyumsuz insanlarız, istesek de kimseye uyamayız!
Zeynep: Aykırı gideriz!

Şarkılarınızı ve tarzınızı 'Ezgi'nin Günlüğü'ne benzettim...
Zeynep: Kayıtlarımızı 'Ezgi'nin Günlüğü'nün eski gitaristi Tanju Duru yaptı. Bununla ilgili bir şey olabilir düşündüğünüz benzerlik.
Sinan: Duruşlarını ve müziğe bakışlarını örnek aldığımız gruplardan biri 'Ezgi'nin Günlüğü'.

* 'Bulutsuzluk Özlemi'nin gitaristi Akın Eldes ve ünlü davulcu Cem Aksel konser ve kayıtlarınızda size eşlik ediyor. Bu iki önemli isim sizdeki cevheri hissettiler herhalde...
Sinan: Akın Eldes'le 11 yıllık bir tanışıklığımız var. Kendisiyle 'Bulutsuzluk Özlemi'nin konserlerini takip ederken tanıştık. Albüm öncesinde bize destek vermesini isteyerek ekibi daha sağlam bir zemine oturttuk. Onlar hem müziğimizden hem de onlarla olan ilişkimizden memnunlar. Eminim onlara hak ettikleri değeri verecek her müzisyenle çalarlar. Gerçekten son derece alçak gönüllü müzisyenler. Ama demek ki onlara bu değeri verecek pek fazla müzisyen yok. Biz önce onları, sonra kendimizi düşünüyoruz.
Zeynep: İyi müzisyenlerle çalışmak için sadece cevher yeterli değil. Üslubunuz da çok önemli.
 
acıkcası pinhani grubunu daha önce pek dinlemezdim ama kawak yelleri adlı dizideki sarkılarından sonra dinlemeye basladım we sesleri mükemmel bu grubun..
 
Kelimeleri bol keseden kullanmak (mükemmel)
sanki dio dan bahseder gibi santana mı bu elvis mi kardeşim ?
nedir bu nasıl bir bakıştır anlamak mümkün değil hiç mi mükemmel görmedik ya pes artık.
 
bizim milletimizin özelliği bu kendi bi yerlere gelemez hiçbişeyden anlamaz ama herkesi eleştirir.O adamlar oralara geldilerse var bişi ve gayet de guzel şarkıları eleştirmeyi laf atmayı kesinde dinleyin siz ;)
 
uyux demiş ki:
bizim milletimizin özelliği bu kendi bi yerlere gelemez hiçbişeyden anlamaz ama herkesi eleştirir.O adamlar oralara geldilerse var bişi ve gayet de guzel şarkıları eleştirmeyi laf atmayı kesinde dinleyin siz ;)
+1

egolardan kurtulup sanata değer vermek lazım. bu adamları 2 kere sahnede izleyebildim. gerçekten çok mütevazi insanlar. hani denir ya iyiliği yüzünden okunuyor diye. aynen öyle iyi insanlar. müzikleri de çok çok samimi. ve o samimiyeti de çok iyi aktarmışlar. kalıcı olacaklarına kesin gözüyle bakıyorum.
 
Geri
Üst