Kreş

Grubun albümünü bugün dinledim açıkcası hoşuma gitmedi,endüstriyel tiky müzikler işte albüm yarın çıkıyor bu arada daha çıkmadı elimdeki basın bülteninde öyle diyor yanlışlık yoksa
 
ilk birkaç dinleyişte kulağa çok güzel geliyor aslında.ama zamanla sıkıyor ..tüketimi kolay olacakmış gibi albümün geneli..pek bir derinliği yok sanki.

yine de bir emek var ortada..canlı dinlemek de ister tabi bu bünye :)
 
bu grubun ismini ilk kez gecenlerde duydum.bugünde gazetede haberlerini okuyunca şöyle küçük caplı bir arastırma yapayım dedim :) kendimcebirkaç parcalarını dinleme sansımda olducok begendimi söyleemem ama eglencelifena degil yani.yolunuz acık olsun
 
Kreş ve Asfalt Dünya
İki farklı gruptan iki 'ilk albüm', Türkçe alternatif müzikte yepyeni bir dalganın habercisi. Devamı da var.
Son zamanlarda kafayı taktığım iki albüm var. Biri Asfalt Dünya'nın Ormanlar Kralı albümü, diğeri Kreş'in Zaman Yok'u. Beni bilen bilir, işim gücüm müzik. Ve yine bilenler bilir, sevecek çok az yerli albüm bulmaktan şikâyetçiyimdir. Bunun için bana 'züppe', 'entel', 'uyuz' gibi çeşitli isimler takanlar da olmuştur. Bundan gocunmam. Yine bilenler bilir, sırf kafa yapım ya da hayat tarzım uyuşuyor diye ya da daha açık konuşayım, aynı 'mahalledeniz' diye, bir albümü ya da şarkıyı beğenmediğim halde "Beğendim," demem, yazmam. Bunun için çok insan alınganlık yapmıştır. Bütün bu girizgâha gerek var mıydı, bilmiyorum. Az sonra söyleyeceklerimin etkisini artırmak için yazdım galiba. Son zamanlarda çok iyi şarkılar duyuyorum. Beğendiğim Türkçe albüm ve şarkı sayısı hızla artıyor. Acayip hoşuma gidiyor, şarkılar dilime takılıyor. Aslında bir sürü var, ama ben size albümü yeni çıkanlardan bahsedeyim bu hafta. Biri Asfalt Dünya... Ormanlar Kralı isimli albümlerini yeni yayınladılar. Neredeyse beş yıllık bir proje. Şarkı sözlerini çok başarılı buldum. Çıkış parçalarının adı Beni Severmiş O. Klibi televizyonlarda ve YouTube'da izleyebilirsiniz. Ama albümü edinmenizi tavsiye ederim. Şu sıra asıl hastası olduğum isim Kreş. Eskiden Popcorn olarak tanıyanlar vardır. İlk albümleri Zaman Yok yayınlandı ve ben Ben Hâlâ isimli şarkıyı, gece gündüz söylerken buluyorum kendimi. Kreş üç kişiden oluşuyor ve onları canlı izlemek, bende biraz The Police ile Clash arası bir şey izliyormuşum hissi yaratıyor. Başta solist ve gitarist Serkan olmak üzere hepsinin performansını çok beğendim. Üç enstrümanlı bir gruptan ancak bu kadar iyi bir sound çıkar. Önümüzdeki günlerde ilk klipleri de televizyonlarda dönmeye başlayacak. Takibe alın. Son olarak bir haber vereyim. Pozitif'e bağlı Voltaj, ekim ayı içinde bir 'Türkçe Alternatif Rock' derlemesi yayınlamaya hazırlanıyor (VOL Türkiye'den Alternatif Rock.) Bu albümü çok önemsiyorum çünkü burada yer alan ekiplerin önümüzdeki beş yılda isimlerini Türkiye'ye duyuracaklarından neredeyse eminim. Bekleyelim, görelim.
MEHMET TEZ SABAH
 
bumerang82 demiş ki:
Albümde özellikle yarım kalan şarap ve ben hala seninim şarkıları oldukça iyi başarılar.



bence sadece bu iki şarkı başarılı. diğerlerini sevmedim. tek gitar vokal olan her grupta olduğu gibi kreş tede ; özellikle yarım kalan şarap gibi slow şarkılarda canlı performanslar beklenenin altında. tarzlarına uygun iyi bir gitaristle daha iyiolabilir.
 
Geri
Üst